/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Reprezentanții HoReCa iau în calcul organizarea unor proteste, dacă autoritățile vor decide sistarea activității lor ca măsură împotriva COVID-19

missing
21 septembrie 2021, ora 14:58

Reprezentanții sectorului HoReCa iau în calcul organizarea unor proteste, dacă autoritățile vor decide sistarea activității lor ca măsură împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele Asociației „MĂR”, Aneta Zasavițchi, într-o postare pe Facebook.

„Este important de evitat orice sistare a activități economice, atât timp, cât există vaccinuri disponibile. Localurile trebuie să aibă alternativă de activitate, după principiul „COVID free” sau permisiunea activității cu impunerea unor măsuri epidemiologice specifice”, se conține în mesajul postat.

Astfel, Aneta Zasavițchi menționează în cazul sistării depline a activității HoReCa, Asociația MĂR își rezervă dreptul de a protesta.

Mesajul publicat vine ca o reacție în legătură cu declarațiile făcute de ministrul Economiei, Sergiu Gaibu. Acesta a spus că impunerea unor măsuri restrictive este necesară pentru evitarea unui lockdown în Republica Moldova. El a anunțat că nu s-a ajuns încă la o decizie finală dacă va fi instituită sau nu obligativitatea deținerii unui certificat de vaccinare sau test anti-COVID-19 pentru sectorul HoReCa. Decizia urmează să fie luată în funcție de evoluțiile pandemice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram