/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Secretarul General al Consiliului Europei va efectua o vizită la Chișinău

22 septembrie 2021, ora 12:32

Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, va efectua o vizită la Chișinău până la sfârșitul acestui an. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Cei doi oficiali au avut o întrevedere la New York.

În cadrul discuției, ei au vorbit despre caracterul dinamic al cooperării dintre Republica Moldova și Consiliul Europei.

„Am menționat, în special, implementarea Planului de acțiuni pentru anii 2021 – 2024, sprijinul constant al organizației în procesul de susținere a reformelor democratice și implementarea standardelor Consiliului Europei privind democrația, statutul de drept și respectarea drepturilor omului în Republica Moldov”, se arată în mesajul postat de Nicu Popescu.

De asemenea, ministrul de Externe a exprimat mulțumiri doamnei Marija Pejčinović Burić pentru deschiderea Consiliului Europei și instituțiilor acestuia de a sprijini țara noastră în reformarea sectorului justiției prin intermediul Grupului de lucru de nivel înalt, membrii căruia urmează să întreprindă în curând o vizită la Chișinău.

Totodată, oficialii au discutat și detaliile vizitei Secretarului General la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram