/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ O zonă amenajată cu iarbă și copaci de la Buiucani s-a transformat într-o adevărată gunoiște. Sacoșe, pachete de țigări, sticle, aruncate la întâmplare

missing
22 septembrie 2021, ora 09:41

O zonă a nimănui, dar plină de gunoi. Aceasta este situația pe o porțiune de teren de pe strada Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al Capitalei, care la moment rezultă fără proprietar. Imagini cu zeci de pungi din plastic și sticle aruncate la întâmplare au fost postate pe rețelele de socializare, iar pretura sectorului Buiucani s-a autosesizat. În scurt timp, mizeria a fost curățată.

O zonă amenajată cu copaci și iarbă s-a transformat într-o adevărată gunoiște. Zeci de sacoșe, pachete de țigări și sticle stau aruncate pe strada Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al capitalei. Iar câteva lăzi de carton iau locul unor coșuri de gunoi.

Persoanele care lucrează în acea zonă ne-au mărturisit că mizeria este făcută de boschetarii din preajmă, dar și de tinerii, care cumpără semințe și băuturi de la stația peco de alături și își petrec serile acolo.

„- Când ieșim de la serviciu, ei sunt aici. – Boschetarii, deci ei fac mizerie? – Da și tineretul”.

„- Clar lucru că tineretul nu are grijă. Singur nu este responsabil de ceea ce face. Tot noi respirăm și copiii noștri”.

„- Trebuie mai multe coșuri de gunoi. Aici nu sunt. Dacă aici se vinde, înseamnă că aici trebuie coșuri de gunoi”.

La scurt timp de la sosirea noastră în zona plină de deșeuri, Pretura sectorului Buiucani s-a autosesizat, iar câțiva muncitori au venit să curețe mizeria.

Contactat de TV8, pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc ne-a spus că zona respectivă nu aparține nimănui, iar situația cu deșeurile aruncate la nimereală se repetă în fiecare săptămână. Totuși, pretorul a recunoscut că angajații de la salubritate ar trebui să aibă grijă de curățenie în perimetrul respectiv.

„- E o zonă care nu aparține nimănui. E o zonă care nu e inclusă la nimeni și e o zonă care săptămânal e aceiași situație. – Da de ce nu aparține nimănui? Cum e posibil asta? – Este o zonă care nu are clar denotată un proprietar.

Pretorul sectorului Buiucani a mai precizat că, în zona respectivă, curând va începe construcția unei parcări publice, iar asta, potrivit lui, va rezolva problema mizeriei, care se adună acolo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram