/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Avionul care a fost avariat în luna mai, la aterizare pe Aeroportul Domodedovo, ar putea reveni în țară

missing
24 septembrie 2021, ora 11:57

Avionul companiei „Air Moldova”, care la sfârșitul lunii mai curent, pe Aeroportul Domodedovo din orașul Moscova, a lovit pista cu coada fuzelajului, ar putea reveni în țară. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță că i-a restabilit certificatul de navigabilitate. 

„După prezentarea de care operatorul aerian a dovezilor lucrărilor de mentenanță efectuate în conformitate cu recomandările producătorului, AAC a restabilit certificatul de navigabilitate a aeronavei”, au spus reprezentanții AAC.

Amintim că totul a avut loc pe 16 mai. La aterizare, secțiunea de coadă a aeronavei „Airbus 321” a intrat în contact cu banda de aterizare. Acest incident s-a produs din cauza vântului puternic ce a început în timpul aterizării, iar avionul a intrat într-o zonă de microvârtejuri, din cauza căreia a fost forțat să utilizeze manevră repetată de aterizare. Prejudiciul nu a fost grav.

Din cauza restricțiilor asociate pandemiei, zborul 9U171 a fost fără pasageri și a zburat la Domodedovo pentru a transporta pasageri în Republica Moldova.

Atunci, pentru a asigura siguranța zborurilor, AAC a suspendat certificatul de navigabilitate pentru aeronava implicată în incident până la implementarea recomandărilor de reparație a producătorului de aeronave Airbus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram