/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Drumurile proaste din Chișinău dau bătăi de cap șoferilor. Aceștia sunt nemulțumiți că trebuie să-și repare periodic mașinile din cauza gropilor 

missing
28 septembrie 2021, ora 06:40

Procesul de reparație a drumurilor din capitală pare să nu mai aibă sfârșit. Și, în timp ce pe unele segmente se fac lucrări, altele au fost abandonate și uitate de autorități. Șoferii sunt nemulțumiți că trebuie să-și repare periodic mașinile din cauza gropilor și a denivelarilor din asfalt. Șeful interimar al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie dă vina pe condițiile meteriologice, care, potrivit lui, sunt cauza lucrărilor nefinisate. 

Mai multe străzi din Chișinău sunt în reparație, iar pe unele dintre ele, lucrările au fost abandonate și date uitării de către serviciile responsabile. În aceste condiții, șoferii încalcă regulile de circulație și chiar pot provoca accidente. Spre exemplu, bulevardul Decebal este plin de gropi, iar șoferii, care n-au cum să le ocolească, se deplasează pe banda de sens opus. 

Alți șoferi sunt indignați că gropile din mijlocul drumului, deși sunt demult acolo, nu sunt încercuite și nu există niciun indicator care să-i avertizeze despre pericol. Ca urmare, ei își defectează mașinile. Conducătorii auto ar fi de acord ca această stradă să fie închisă, doar ca să fie reparată. 

Vitalie Mihalache, șef interimar, Direcţia Generală Transport Public şi Căi de Comunicaţie ne spune că nu se reușește fizic ca în aceiași zi să se facă toate lucrările, pentru că sunt anumite proceduri, mai mult ca atât că și condițiile meteriologile sunt un factor important. 

Și tronsonul de la intersecția străzilor Muncești cu Lunca Bîcului se transformă zilnic într-un adevărat haos din cauza lucrărilor de reparație. Nici în această zonă nu au fost instalate indicatoare care să-i atenționeze pe șoferi, iar traficul anevoios pune la încercare nervii conducătorilor auto.  

Totuși, unii șoferi sunt mulțumiți și spun că, deși e haos, e bine că se fac lucrări, fie și în timpul zilei.  

Între timp, și pietonii s-au pomenit că nu pot traversa strada fără să-și murdărească încălțămintea de smoală. 

La rândul lor, muncitorii ne-au spus că, spre seară, vor încheia lucrările, deoarece așteaptă doar să toarne asfaltul.  

Șeful interimar al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie ne-a spus că, de obicei, în teren se mobilizează un număr mai mare de muncitori, pentru a finisa lucrările la timp. De această dată, însă, au fost chemați mai puțini, deoarece erau prognozate ploi, iar ei trebuie plătiți, chiar dacă nu lucrează din cauza condițiilor meteo nefavorabile.  

Cât despre lucrările pe timp de noapte, în capitală, se efectuează doar frezarea asfaltului și aplicarea marcajelor rutiere, pentru a nu împiedica circulația rutieră. Totodată, potrivit responsabililor de la Direcţia Generală Transport Public şi Căi de Comunicaţie, posibilitățile de reparație a drumurilor pe timp de noapte încă au fost examinate de autorități. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram