/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Precizările președintelui Germaniei în legătură cu presupusa intenție de anulare a regimului de vize Moldova-UE: „M-am informat, nu este o știre adevărată”

missing
29 septembrie 2021, ora 14:19

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită de două zile la Chișinău a făcut astăzi o serie de precizări legate de presupusa intenție a Germanie de a cere anularea regimului de vize dintre Moldov și Uniunea Europeană. Acesta a negat informația și a declarat că știrea este un „fake news”.

„Am citit cu surprindere acest mesaj când am aterizat astăzi la Chișinău. M-am informat la Ministerul de Interne Federal și am aflat că nu este o știre adevărată. Guvernul german nu își propune să-și schimbe poziția față de liberalizarea regimului de vize. Este vorba de fake news”, a spus Steinmeier.

Declarația vine în contextul în care Euobserver a publicat un document potrivit căruia Germania și-ar dori anularea regimului de vize pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia, din cauza cererilor de azil nefondate și a șederilor ilegale în spațiul european.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram