/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ În loc să servească drept exemplu, unii deputați sfidează măsurile elementare impuse de autoritățile în sănătate publică

missing
01 octombrie 2021, ora 21:16

În timp ce, în țară, de astăzi, intră în vigoare noi reguli de protecție împotriva Covid-19, în Parlament, avem deputați care, în loc să servească drept exemplu, sfidează măsurile elementare impuse de autoritățile în sănătate publică. Este vorba despre gestul unor deputați, care fie refuză, uită sau în mod intenționat nu-și pun masca de protecție. S-a întâmplat și la ședința de astăzi a Parlamentului. În încercarea de a-i pune la respect, președintele Parlamentului, Igor Grosu, le-a solicitat aleșilor poporului să-și pună masca, cel puțin din respect față de colegii lor.

„Tradițional, rog să purtați masca, corect. Toată lumea care se află și dvs și toți cei prezenți în sală. Dăm un exemplu… Îndemnul la vacinare rămâne valabil și azi”.

Un caz de sfidare a regulilor impuse de autoritățile în sănătate publică s-a produs, ieri, în plenul Parlamentului. Deși a fost mustrat de către președintele Legislativului pentru că nu purta masca de protecție, deputatul socialist, Vasile Bolea a ignorat solicitarea acestuia, argumentându-și refuzul prin faptul că el este vaccinat.

„Stimate coleg, și nu doar dvs, să purtăm masca de protecție. V-ați vaccinat, dar asta nu vă scutește de necesitatea de a purta mască, stimate coleg, din respect pentru colegii Dvs din spate, pe care îi aveți.”

Refuzul de a purta masca sanitară, în spații publice închise, ține de responsabilitatea socială a fiecăruia. Așa a comentat deputatul PAS, Adrian Belîi, incidentul ieri, din Parlament, în care deputatul fracțiunii comuniștilor și socialiștilor, Vasile Bolea, a fost singurul dintre cei prezenți în plen, care nu a vrut să se conformeze și nu și-a pus masca pe față. Declarații în acest sens au fost făcute ieri, în cadrul emisiunii Cutia Neagră, cu Mariana Rață.

Precizăm că, municipiul Chișinău se află sub cod roșu de alertă epidemiologică. Printre restricții impuse, este și cea care obligă toți cetățenii ca, în spațiile închise, să poarte masca de protecție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram