/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Se verifică respectarea măsurilor de sănătate publică! Peste 40 de agenți economici, amendați de oamenii legii

missing
12 octombrie 2021, ora 16:23

Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au efectuat un șir de acțiuni în vederea verificării respectării măsurilor de sănătate publică. Astfel, în perioada 7-10 octombrie, au fost inspectați 64 de agenți economici, fiind depistate încălcări la 41 dintre aceștia. Persoanele vinovate au fost amendate de către oamenii legii.

Potrivit informațiilor, acțiunile s-au desfășurat la acei agenți economici care prestează servicii din domeniul alimentației publice și anume, cluburi de noapte, ringuri de dans, zone de agrement, vizate în prevederile hotărârilor Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică.

De asemenea, s-a stabilit faptul că, aceștia plasează anunțuri de publicitate și invitații la diverse manifestații cultural-distractive, prin intermediul rețelelor de socializare, deși aceasta contravine prevederilor legale.

Potrivit informațiilor, polițiștii vor continua acțiunile de control în mai multe instituții, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției Covid-19.

Amintim că începând cu data de 1 octombrie, au fost puse în aplicare măsurile prevăzute în anexa nr.2 a Hotărârii nr.62 aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 22 septembrie 2021.

Totodată, CNESP a venit luni, 11 octombrie, cu noi decizii în legătură cu creșterea alarmantă a cazurilor COVID-19 din ultima perioadă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram