Argumentele Republicii Moldova la negocierile cu Gazprom ar trebui să fie conducta de alternativă, Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău și regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută de fostul deputat de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Este un subiect politic care trebuie discutat cu cărțile pe masă. Noi avem două argumente forte pe care nu le-am auzit din partea guvernării. Se creează impresia că nu există un plan bine determinat în raport cu Federația Rusă, care cunoaște foarte bine ce vrea”, a declarat Slusari.

De asemenea, fostul deputat este de părere că Republica Moldova trebuie să apeleze la sprijinul României și al Uniunii Europene și să solicite funcționalitatea deplină a Gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău. Potrivit lui, aceste negocieri trebuiau să înceapă încă din luna august.

Totodată, în cadrul aceleiași emisiuni, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea a spus că Republica Moldova are mult mai multe argumente pe care le folosește în cadrul discuțiilor cu Gazprom, iar susținerea Uniunii Europene este unul dintre ele.

„Eu am ferma convingere că partenerii din Federația Rusă sunt conștienți de toate aceste argumente pe care le avem. Totuși, asta nu înseamnă că negocierile și discuțiile vor fi ușoare”, a menționat deputatul PAS.

Amintim că în R. Moldova a fost instituită stare de alertă privind consumul de gaze. Anunțul a fost făcut miercuri, 13 octombrie, de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!