/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

În contextul creșterii prețurilor produselor petroliere, Platforma DA vine cu un apel către Parlament și Guvern: „Monopoliștii spun mulțumesc noii guvernări”

missing
18 octombrie 2021, ora 11:43

Platforma DA vine cu un apel către Parlament și Guvern, în contextul creșterii prețurilor produselor petroliere în Republica Moldova. Reprezentanții formațiunii solicită ca noua guvernare să întreprindă măsuri de urgență pentru a redresa situația. Despre asta a anunțat fostul deputat, Alexandru Slusari, în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, membrii partidul a venit și cu trei măsuri de redresare a situației:

  • Asigurarea promptă a funcționalității Consiliului Concurenței prin desemnarea unei conduceri profesioniste și integre în fruntea instituției, care să acționeze imediat în privința combaterii acordurilor de cartel și a sancționării dure a participanților
  • Demiterea conducerii ANRE și desemnarea altei componențe în baza meritocrației, neafilierii politice și integrității
  • Alocarea compensațiilor pentru agricultorii mici și mijlocii, precum și pentru companiile de transportare a pasagerilor pe cursele regulate în formă de restituire a accizelor

Platforma DA consideră inadmisibilă situația actuală de pe piața produselor petroliere și este îngrijorată de lipsa de reacție din partea guvernării. Potrivit reprezentanților partidului, scumpirea bruscă a carburanților a afectat puternic veniturile cetățenilor și economia în ansamblul ei, în special, agricultorii și transportatorii.

De asemenea, Platforma DA atrage atenția că după ultimele modificări la legea produselor petroliere,  companiile din domeniu  majorează zilnic,  în mod orchestrat, prețurile la combustibil, indiferent de perioada importării partidelor de carburanți.

„Monopoliștii spun guvernării mulțumesc pentru asemenea reformă. Ei stau bine mersi și se ocupă cu abuzuri în mai multe domenii, nu doar în domeniul produselor petroliere, fără frică de a fi sancționați”, a spus Alexandru Slusari.

Fostul deputat a mai declarat că situația în societate devine tot mai tensionată, iar cei care sunt afectați direct de aceste scumpiri, ar putea ieși la proteste.

Amintim că în acest weekend stațiile peco au afișat noi prețuri record la carburanți. Un litru de benzină se apropie cu pași mari de 22 de lei, iar motorina de 19 lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram