Fostul deputat român, Cristian Rizea, condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare pentru corupție, și care se ascunde de mai mulți ani în Republica Moldova, se vrea primar la Bălți. Acesta a anunțat luni, 18 octombrie, că și-a înregistrat oficial candidatura. 

„Dragi prieteni, continuăm lupta cu sistemul mafiot din Moldova și aici în orașul Bălți. Îmi depun candidatura pentru primăria orașului Bălți. Rizea vine să facă ordine și aici, în Bălți. Moldova are nevoie de o schimbare”, a spus Rizea într-un live pe Facebook, alături de Vladimir Dachi, președintele Partidului NOI, pe listele căruia cetățeanul român intenționa să participe și la aleherile parlamentare anticipate din 11 iulie.

În trecut, Cristian Rizea a fost deputat în Parlamentul României, din partea PSD. A rămas fără încrederea partidului după ce Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat de fapte de corupție. În cele din urmă, el a fost condamnat definitiv la 4,8 ani de închisoare cu executare.

Dar, când a fost anunțată decizia finală, nu se mai afla în România. Jurnaliștii români au scris că el s-ar fi ascuns în țara noastră încă din 2017. Iar un an mai târziu a obținut și cetățenia moldovenească. De aproape un an, aceasta i-a fost retrasă, pentru că, așa cum informa Președinția condusă pe atunci de Igor Dodon, ar fi fost obținută ilegal. Rizea nu a fost de acord cu retragerea și a contestat actul în instanță, iar o decizie încă nu a fost luată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!