Șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, vizat în dosarul angajărilor fictive din cadrul fostei Direcții numărul 5, a fost escortat astăzi la Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS), pentru a-i fi prezentate noi învinuiri. Cojocaru a petrecut în sediul PCCOCS în jur de o oră, iar atunci când a ieșit, însoțit de mascații de la SIS, a declarat că nu i-a fost adusă nicio nouă acuzație, iar despre cele vechi spune că sunt aberații.

Potrivit procurorului de caz, Dumitru Răileanu, lui Valeriu Cojocaru urmau să îi fie aduse învinuiri în dosarul înscenării violului de care a fost acuzat fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic.

„Urma să fie pus sub acuzare într-un nou dosar. Este vorba despre cel al înscenării violului de care a fost acuzat Petic, însă, pentru că nu au fost prezenți avocații, acestuia nu i-au mai fost prezentate învinuirile”, a declarat Dumitru Răileanu pentru tv8.md.

Valeriu Cojocaru se află în prezent în arest preventiv în penitecniarul 13. Pe lângă Valeriu Cojocaru, în dosarul Direcției nr. 5 au mai fost reținuți, inspectorul din cadrul Poliției de Frontieră, Ion Cojocaru, președintele Asociației FEA, Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider al democraților Vladimir Plahotniuc și fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari.

Toți sunt cercetați pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!