/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Litvinenco, înainte de ședința Legislativului la care urmează să fie examinată moțiunea simplă împotriva sa. „Este un instrument constituțional”

21 octombrie 2021, ora 11:14

În ședința de astăzi a Parlamentului, deputații urmează să examineze moțiunea simplă înaintată săptămâna trecută de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor împotriva ministrului Justiției. Sergiu Litvinenco susține că moțiunea reprezintă „un instrument constituțional”, de aceea, PAS îi va da curs. 

„Este un instrument constituțional, spre deosebire de socialiști care blocau moțiunile înaintate legal când erau ei la guvernare, colegii mei din PAS au decis să dea curs acestui instrument și este un lucru bun”, a declarat ministrul Justiției.

„Nu se pune neapărat problema că toate moțiunile care se înaintează să treacă sau nu, plus că moțiunea simplă nu produce efecte juridice directe, dar este important ca un instrument constituțional să fie utilizat așa cum prevede constituția”, a adăugat Sergiu Litvinenco.

În opinia deputaților BCS, care au înaintat moțiunea simplă, PAS și ministrul Justiției și-au subjugat justiția.

„Au trecut mai bine de două luni de când ministrul Litvinenco este în funcție și nu vedem nicio inițiativă generată de minister. Vremurile bune au ocolit R. Moldova”, a spus săptămâna trecută deputatul BCS, Vasile Bolea.

Moțiunea simplă se adoptă, de obicei, cu votul majorității deputaților din Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram