În ședința de astăzi a Parlamentului, deputații urmează să examineze moțiunea simplă înaintată săptămâna trecută de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor împotriva ministrului Justiției. Sergiu Litvinenco susține că moțiunea reprezintă „un instrument constituțional”, de aceea, PAS îi va da curs. 

„Este un instrument constituțional, spre deosebire de socialiști care blocau moțiunile înaintate legal când erau ei la guvernare, colegii mei din PAS au decis să dea curs acestui instrument și este un lucru bun”, a declarat ministrul Justiției.

„Nu se pune neapărat problema că toate moțiunile care se înaintează să treacă sau nu, plus că moțiunea simplă nu produce efecte juridice directe, dar este important ca un instrument constituțional să fie utilizat așa cum prevede constituția”, a adăugat Sergiu Litvinenco.

În opinia deputaților BCS, care au înaintat moțiunea simplă, PAS și ministrul Justiției și-au subjugat justiția.

„Au trecut mai bine de două luni de când ministrul Litvinenco este în funcție și nu vedem nicio inițiativă generată de minister. Vremurile bune au ocolit R. Moldova”, a spus săptămâna trecută deputatul BCS, Vasile Bolea.

Moțiunea simplă se adoptă, de obicei, cu votul majorității deputaților din Parlament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!