/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Numărul record de îmbolnăviri de COVID - 19 i-a speriat pe moldoveni? A fost aglomerație astăzi la punctele de vaccinare

missing
23 octombrie 2021, ora 21:04

Numărul record de îmbolnăviri de COVID – 19 i-a băgat în sperieți pe oameni. Dacă anterior la troleibuzele de vaccinare, medicii se plictiseau așteptând doritorii, astăzi a fost aglomerație mare. La un moment dat, coada s-a întins pe o distanță de câteva zeci de metri. Unii oamenii ne-au spus că așa vor să se apere de virus, care înaintează agresiv în ultima perioadă. Alții însă au venit pentru că fără un certificat Covid-19 nu pot intra în localuri, iar testarea este o metodă prea scumpă, spun ei.

La amiază, în rândul format la troleibuz erau zeci de oameni dornici să se vaccineze. Printre aceștia am suprins mai mulți tineri, decât vârstnici. Pentru că erau foarte mulți, procesul se mișca anevoios, iar medicii roiau în jurul fiecărui om care intra în vehicul.

Pavel ne-a povestit că a decis să se imunizeze doar din cauza noilor restricții impuse de comisie, deși, spune el, nu crede în eficiența vaccinului.

„- Medicii recomandă Pfizer, așa că vom administra Pfizer
– Cât deja așteptați în rând?
– Demult, deja o oră și jumătate. Anterior nu erau așșa mulți oameni, dar azi sunt extrem de mulți.
– Cum credeți de ce sunt atât de mulți?
– Toți vor vaccin, fiindcă nu poți intra nicăieri fără certificat.”

O oră și jumătate a așteptat și Cristina, care a venit împreună cu soțul și copilul ei. Cuplul spune că nu și-a administrat nicio doză până acum din motive de sănătate.

„- Mulți bolnavi sunt la locul meu de muncă. De asta am decis.
– Ce munciți?
– Sudor lucrez.
– Aveți cunoscuți vaccinați?
– Da, Tot la centrul mobil s-au imunizat cu Johnson. Așa e mai simplu. Este administrată doar o singură doză.”

Am vrut să discutăm cu medicii implicați în proces, dar aceștia ne-au spus că sunt ocupați. De dimineață și până la amiază, în troleibuz au fost vaccinați peste 200 de persoane. În lipsa unor soluții clare, imunizarea este unica armă sigură împotriva noului val al pandemiei, cred medicii, care îndeamnă oamenii să se vaccineze. Mâine, troleibuzul pregătit pentru imunizare va staționa la intersecția străzii Academiei cu șoseaua Hâncești, în cartierul Sculeni. În timp ce autobuzul va fi parcat pe strada Armenească, la intrarea în Piața Centrală. Până acum din numărul total de populație, peste 24 la sută din oameni au fost imunizați. Chiar și așa, zilnic, înregistrăm recorduri de îmbolnăviri și decese. Astfel, s-a întâmplat și ieri. Potrivit Ministerului Sănătății, încă 2057 de oameni au fost testați pozitiv. Partea tristă este că 38 de oameni au cedat în fața virusului din cauza complicațiilor de sănătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram