/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Au trecut exact 100 de zile de la învestirea Parlamentului actual. Deputații PAS evaluează rezultatele

missing
05 noiembrie 2021, ora 20:34

La 100 de zile de la constituirea noului Parlament, deputații PAS sunt mulțumiți de rezultate. Printre laude, aceștia enumeră proiectul care prevede majorarea pensiilor, dar și faptul că sunt mai aproape de reforma justiției, datorită modificărilor care au fost făcute în legea Procuraturii. Între timp, deputații din opoziție, cei de pe listele BCS și Partidul Șor, sunt de părere că proiectele de lege propuse de ei sunt ignorate de majoritatea parlamentară. Chiar și așa, ei speră că va veni și rândul lor.

La 100 de zile de la prima ședință a Parlamentului, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, cei care dețin majoritatea în actualul Legislativ, califică activitatea instituției ca fiind una bună.

Între timp, opoziția este de altă părere. Comunistul Vladimir Voronin a declarat că până acum Legislativul s-a ocupat mai mult de numiri și eliberări din funcție, lucru care nu ține direct de problemele țării.

Mai mult, opoziția reclamă faptul că proiectele de lege propuse de ei nu ajung să fie puse pe ordinea de zi, care este elaborată de majoritatea parlamentară.

La rândul său, socialistul Vasile Bolea a ținut să menționeze și faptul că fracțiunea pe care o reprezintă a obținut nouă mandate de deputați în Adunarea Populară a Găgăuziei, practic dublu în comparație cu scrutinul din 2016. Și în Legislativul de la Chișinău au reușit câte ceva…

„Majoritatea parlamentară are o poziție fie neutră, fie negativă față de cele mai multe proiecte ale noastre. Dar eu cred că totul se face la timpul său. În orice caz, cetățenii Republicii Moldova vor trage concluzii privind activitatea din Parlament a Partidului Politic Șor.”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, se arată convins că activitatea instituției pe care o conduce se menține în albia normalității, iar în cele ce urmează, vor fi aprobate încă cel puțin 200 de proiecte de lege.

Prima ședință de constituire a Parlamentului a avut loc pe data de 26 iulie și a durat exact o oră, fiind încheiată imediat după discursul președintei Maia Sandu.

Se întâmpla după ce, în aprilie, președinta Maia Sandu, semnase Decretul de dizolvare a Legislativului și de organizare a alegerilor parlamentare anticipate. După scrutinul, care a avut loc pe 11 iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate s-a câștigat 63 de mandate, în actualul Legislativ, adică o majoritate absolută. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a obținut 32 de fotolii de deputat, iar cei de la Partidul politic Șor s-au ales cu șase mandate. Este pentru prima dată în istoria statului Republica Moldova, când un partid de dreapta obține o majoritate Parlamentară, la alegeri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram