/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

/VIDEO/ Punct final în dosarul presupusei tentative de asasinare a lui Vlad Plahotniuc! Vladimir Zabolotnîi și ceilalți cinci anchetați, au fost achitați

missing
11 noiembrie 2021, ora 18:26

Vladimir Zabolotnîi și alți cinci colegi de ai săi, anchetați pentru presupusa tentativă de asasinare a fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, au fost achitați. Decizia a fost luată în această seară de magistrații Curții de Apel Chișinău. Zabolotnîi și celelalte cinci persoane urmează să fie eliberați în această seară din penitenciarul numărul 13, acolo unde și-au petrecut ultimii cinci ani din viață. 

Cei șase inculpați au fost condamnați de prima instanță la ani grei de închisoare. Mai exact, pentru Zabolotnîi a fost emisă o sentință de 20 de ani de pușcărie într-un penitenciar de tip închis, iar ceilalți cinci au primit pedepse de la 3 la 11 ani de detenție. La solicitarea procurorilor, la sfârșitul lui 2018, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat sentințe mai dure pentru cei șase presupuși asasini ailui Vladimir Plahotniuc. Decizia CA a fost ulterior casată de Curtea Supremă de Justiție, care a dispus rejudecarea cauzei de către aceeași instanță de apel, în alt complet de judecată.

Recent, singurul martor care figurează în acest dosar, Iurii Parcominco, a recunoscut în fața magistraților, că acuzațiile pe care le-a adus, în anul 2017, când au apărut primele informații legate de tentativa de omor asupra lui Plahotniuc, ar fi fost făcute sub presiune. Mai mult, acum el ar fi gata să depună alte mărturii, chiar și sub detectorul de minciuni, cu condiția că nu i se va întâmpla nimic după asta.

După apariția informațiilor legate de tentativa de asasinare a fostului deputat democrat, Vlad Plahotniuc, Inspectoratul General al Poliţiei a publicat imagini video cu presupuşii organizatori ai tentativei de omor care vorbeau în public, în curtea unor blocuri, despre cum ar fi urmat să aibă loc operaţiunea. Aceștia descriu cum arată zona în care trebuia să aibă loc atacul, desenând, în nisip, schema amplasării clădirii Global Business Center (GBC).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram