/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Reacția magistratei Tatiana Avasiloaie, cercetată pentru îmbogățire ilicită. „Sunt un judecător onest”

missing
11 noiembrie 2021, ora 17:41

Magistrata Tatiana Avasiloaie face primele declarații în legătură cu cercetarea sa într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită. Avasiloaie dă asigurări că nu a comis ilegalitățile care se impută. 

„Sunt un judecător onest. Nu am averi ilicite și nici interese personale dubioase”, a declarat judecătoarea pentru TV8.

Mai mult, Tatiana Avasiloaie susține că a contestat actul de sesizare al Autorității Naționale de Integritate, pe care în consideră neîntemeiat și ilegal.

„Referitor la percheziție, pot spune doar că sunt convinsă că va ajuta să probeze nevinovăția mea. Știu sigur că nu există nimeni care ar putea pretinde că am pătat onoarea mantiei de judecător la adoptarea hotărârilor. Sunt gata să-mi fie evaluată orice hotărâre adoptată vreodată”, a adăugat magistrata.

Marți și miercuri au avut loc percheziții la domiciliul, automobilul și locul de muncă al magistratei Tatiana Avasiloaie de la Judecătoria Chișinău, cu sediul Râșcani, dar și la imobilul pe care o rudă a judecătoarei a fost împuternicită, prin procură, să-l administreze.

Acțiunile de urmărire penală au avut loc, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat acordul în vederea percheziționării judecătoarei, ca urmare a admiterii demersului din 9 noiembrie al procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Temei pentru pornirea cauzei penale l-a constituit actul de sesizare al Autorității Naționale de Integritate cu privire la rezultatele controlului respectării regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

Potrivit materialelor acumulate, se constată existența unei diferențe substanțiale între veniturile obținute și cheltuielile efectuate de circa 1 268 450 lei, admise de către judecătoare.

Totodată, magistrata, neavând posibilitatea justificării mijloacelor bănești obținute în mod legal, datorită funcției deținute și urmărind scopul dobândirii unui bun imobil în valoare de 1 330 000 lei, a tăinuit proprietatea reală asupra acestui imobil. Prin urmare, în vederea realizării acțiunilor sale, a decis să procure bunul imobil prin intermediul unor persoane apropiate și să-l înregistreze pe numele acestora.

Ziarul de Gardă a scris că Tatiana Avasiloaie ar avea un penthouse nedeclarat în centrul Capitalei. Magistrata poate fi văzută, zilnic, în timp ce intră în penthouse – ul de peste 150 de metri pătrați. Aceasta a negat că ar locui în acel bloc, spunând că intră să verifice apa și căldura.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram