/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Partidul Legii și Dreptății vrea anchetă privind gestionarea crizei gazelor. Se va adresa la Procuratură

26 noiembrie 2021, ora 09:52

Partidul Legii și Dreptății vrea anchetă privind modul în care autoritățile de la Chișinău au gestionat criza gazelor naturale. Astfel, susține că se va adresa Procuraturii în acest sens. 

Anunțul a fost făcut de lidera formațiunii, fosta candidată la funcția de premier, Mariana Durleșteanu. Politiciana s-a arătat critică față de soluția identificată de Guvern pentru achitarea datoriei curente la gaz și a pus la îndoială legalitatea alocării celor 1,4 miliarde de lei pentru majorarea capitalului companiei Energocom.

„Aș dori să văd avizul CNA la legea bugetului de stat 2021, privitor la legalitatea alocării sumei de 1.4 mlrd lei pentru majorarea capitalului companiei SA Energocom și despre această tranzacție pusă pe umerii cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Durleșteanu într-o postare pe Facebook.

În urma unei ședințe fulger în această dimineață, Guvernul Republicii Moldova a aprobat cesionarea datoriei Termoelectrica către Energocom. Astfel, va fi posibilă alocarea a aproximativ 1,4 miliarde de lei pentru Moldovagaz, care trebuie să facă transferul către Gazprom. Măsura a fost luată după ce Gazprom a dat R. Moldova ultimatum pentru achitarea unei datorii curente pentru octombrie și parțial luna noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram