/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ministrul Infrastructurii da asigurări că tarifele la călătoriile cu transportul de pasageri nu vor fi majorate

missing
26 noiembrie 2021, ora 21:55

Tarifele la călătoriile cu transportul de pasageri nu vor fi majorate. Deocamdată. Anunțul a fost făcut de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Deși zeci de șoferi și administratori de rute din diferite colțuri ale țării au ieșit, ieri, la protest, în centrul capitalei, ministrul spune că solicitarea lor de a dubla sau chiar tripla prețul este nejustificată.

Solicitările de a dubla și chiar tripla prețul la călătoriile cu transportul de pasageri nu sunt justificate. Declarația a fost făcută, astăzi, de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Potrivit lui Spînu, Ministerul a oferit transportatorilor un termen de două săptămâni, pentru a oferi toate informațiile necesare în baza cărora se va face calculul final al tarifelor.

„Calculele noastre preliminare arată că o creștere de tarif, la moment, nu este justificată. Ținând cont că tarifele au crescut în 2019 și este un tarif diferențiat.”

Tariful diferențiat presupune un preț de 60 de bani pentru un km sau 70 de bani pentru unitățile de transport cu confort sporit. Acum, majoritatea trasportatorilor aplică tariful de 60 de bani, spune ministrul, deoarece nu au trecut controlul la gradul de confort. Probabil, aceștia nici nu doresc să-și crească tariful până la 70 de bani, a mai adăugat ministrul. Pe de altă parte, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto spune că unitățile de transport sunt vechi și necesită investiții mari pentru a putea majora tariful în acest mod.

„ Noi nu putem trece de la categoria de 60 de bani la categoria de 70 de bani, pur și simplu așa, că dorim să trecem. Asta înseamnă alte unități de transport în majoritatea cazurilor sau efectuarea investițiilor majore în unitățile de transport existente. ”

Totodată ministrul, Andrei Spânu a adăugat că prețul la carburanți a scăzut în ultimile zile, iar decizia de a majora tarifele ar fi una grăbită. Mai mult, prețul mai mare la carburanți nu influențează prea mult prețul la transport, este de părere Spînu

„Suplimentar, noi am făcut o analiză, cât de mult influențează prețul la motorină costul total al tarifelor. Această creștere nu influențează extrem de mult.”

Reamintim că zeci de șoferi și administratori de rute din diferite colțuri ale țării au ieșit, ieri, la protest, în Piața Marii Adunări Naționale. Șoferii sunt nemulțumiți că, de-a lungul timpului, întreținerea vehiculului a devenit tot mai costisitoare, motorina – tot mai scumpă, iar acum au ajuns să cheltuiască, zilnic, mai mult decât câștigă, spun ei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram