/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Pe bd. Grigore Vieru vor apărea două treceri pietonale denivelate, amenajate cu pavaj

missing
26 noiembrie 2021, ora 22:03

Două treceri de pietoni denivelate vor apărea pe bulevardul Grigore Vieru. Una dintre acestea a fost deja amenajată cu pavaj obișnuit, exact ca cel așternut pe toată aleea, doar că în stilul unei treceri pietonale. Deși unii orășeni salută ideea, majoritatea sunt de părere că pavajul se va deteriora sub greutatea automobilelor care vor circula pe acolo. În replică, Pretura sectorului Râșcani spune că agentul economic oferă garanția de cinci ani și că, în această perioadă, pavajul va rezista.

De dimineață, muncitorii roiau în jurul unei treceri de pietoni denivelate, care se amenajează pe bulevardul Grigore Vieru. Aceasta a fost construită din pavaj similar celui care a fost așternut pe întreaga alee și care are o înalțime de cel puțin patru centimetri. Invenția i-a mirat pe trecători și i-a indignat pe șoferi.

„Au făcut aiurea. De ce au ridicat așa? Pe aici merg mașini și parcă se urcă pe praguri. Trebuia să facă la nivelul asfaltului să facă.”

„Nu e bine. Ar fi de dorit să fie doar pentru pietoni.”

„Înainte de a face un lucru, trebuie să se gândească. Eu așa consider, că altfel sunt bani aruncați în vânt.”

„Pentru mașini nu e bine. Acum sunt multe accidente, șoferii nu sunt atenți.”

L-am luat la întrebări și pe responsabilul șantierului de construcții, care însă a găsit o scuză.

„Nu noi am făcut aceste lucrări. Noi facem lucrări de asfaltare ca să poată trece automobilele.”

Am discutat la telefon și cu pretorul sectorului Râșcani, care ne-a spus că decizia de a construit două treceri pietonale denivelate s-a luat după exemplul trecerii de pe strada Bogdan Voievod.

„- Am încercat să o facem mai mică. O să fie pe strada Romană și pe strada Ierusalim.

– Am înțeles că acolo vor trece mașinile, nu o să fie oprită circulația.

– O să treacă mașina deasupra acestei denivelări.

Potrivit lui Vlad Melnic, garanția oferită de agentul economic este valabilă timp de cinci ani, iar dacă între timp pavajul va fi deteriorat compania îl va repara din cont propriu. Pretorul nu a putut să ne spună cât va costa amenajarea trecerilor, dar în total, proiectul de reabilitare a bulevardului Grigore Vieru va costa municipalitatea 2,3 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram