/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ministerul Sănătății a depistat mai multe nereguli în procesul de vaccinare a copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Despre ce este vorba

missing
30 noiembrie 2021, ora 16:25

Ministerul Sănătății anunță că au fost depistate mai multe nereguli în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Anunțul a fost făcut de către secretara de Stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit acesteia una din nereguli ar fi administrarea serului necorespunzător, în contextul în care în țara noastră pentru imunizarea copiilor este disponibil doar serul Pfizer.

„Cazurile respective au fost examinate, însă nu sunt clarități. Am identificat unele cazuri în care a fost administrat un alt timp de vaccin decât Pfizer”, a declarat Svetalana Nicolaescu.

Totodată, secretara Ministerului Sănătății a menționat că până în prezent nu au fost depistate cazuri în care copii să prezinte reacții adverse în urma imunizării. Până la această oră, în sistemul de evidență a vaccinurilor au fost înregistrați 3387 de copii care au fost imunizați împotriva COVID-19.

Amintim că, începând cu 18 noiembrie, a fost dat startul imunizării în rândul copiilor. Potrivit Ministerului Sănătății, imunizarea copiilor se face doar cu acordul părinților în baza unei cereri de solicitare scrise și aprobate de către medicul de familie.

Schema propusă privind imunizarea copiilor include administrarea a două doze în intervalul de 21 de zile de la prima doză.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram