/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Control frontal în blocurile cu mansardă! În cel puțin 10 cazuri există pericol de incendiu

missing
30 noiembrie 2021, ora 21:24

Control frontal în blocurile de locuit cu mansardă deasupra. În cel puțin 10 cazuri există pericol de incendiu, potrivit reprezentanților Agenției pentru Supraveghere Tehnică, care verifică, în aceste zile, toate mansardele, construite în ultimii ani. Se întâmplă, în mare parte, din motiv că locatarii au transformat ceardacurile în depozite, iar instalațiile electrice sunt utilizate incorect. Toate acestea pot duce ușor la izbucnirea unui incendiu, spun reprezentanții Agenției.

„În cazul unui scurtcircuit în ceardacul acestei mansarde riscul unui incendiu este mult mai mare. Oamenii au aici depozitate materiale de contrucție, cutii cu lucruri și chiar brăduți, care în orice moment pot lua foc.”

Depozitarea lucrurilor în ceardac una dintre principalele probleme depistate de către reprezentanții Agenției pentru Supraveghere Tehnică, care astăzi au verificat blocurile cu mansardă de pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana al capitalei. Potrivit inspectorilor, unii locatari folosesc aceste spații pe post de depozit, fapt ce sporește riscul izbucnirii incendiilor.

„Sunt improvizate ieșiri în zona liberă a mansardelor. Locul respectiv se folosește ca depozitarea materialelor combustibile. Ceea ce contribuie în cazul unui eventual incendiu la propagarea flăcărilor. ”

O altă problemă depistată astăzi de către reprezentanții Agenției pentru Supraveghere Tehnică este utilizarea incorectă a instalațiilor electrice. În unele cazuri, rețelele sunt trasate în mod arbitrar de către persoane neautorizate, pe alocuri chiar pe deasupra unui material ușor inflamabil, care în cazul unui scurtcircuit pot deveni un focar de incendiu, ne-a mai spus șeful direcției supravegherea de stat a măsurilor contra incendiilor și protecției civile.

„Nu este conectarea corectă a cablurilor electrice. Acest lucru poate duce la ceea ce am vorbit, la un scurtcircuit cu propagarea flăcărilor pe toată rețeaua, evident ea se va duce și sus pe mansardă.”

În cadrul verificărilor, administratorii blocurilor au prezentat actele de construcție a mansardelor și au fost informați, împreună cu locatarii, care sunt riscurile la care se expun, dar și despre principalele reguli de apărare împotriva incendiilor.

„ – Intervenție în construcție să nu faceți. Că am avut unele cazuri când spărgeau și aveau acces în pod…

– Puteți să vă uitați, să verificați că la noi nu este spart nimic. La noi ceardacul e închis și nu intră nimeni.”

De la începutul lunii noiembrie au fost verificate peste 140 de blocuri cu mansardă din capitală. În 13 cazuri, reprezentanții Agenției pentru Supraveghere Tehnică au depistat nereguli grave și pericol de incendiu. Administratorii blocurilor locative au fost sesizați, iar în următoarea perioadă problemele ar urma să fie înlăturate. În cazul în care se vor depista încălcări și la următoarea inspecție, locatarii vor fi sancționați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram