/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Misiune completă! Echipajele și elicopterele, care au stins incendii în Turcia, s-au întors.

missing
04 decembrie 2021, ora 03:04

Sezonul de stingere a incendiilor în Turcia a ajuns la final, iar salvatorii noștri, care au oferit o mână de ajutor colegilor turci, au revenit acasă. În acest an, misiunea a fost mult mai complicată, ne-au povestit unul dintre piloți și un tehnician, care s-au luptat cu flăcările devastatoare timp de aproape cinci luni.

Vladimir Zdroc lucrează în domeniul aviației de mai bine de 30 de ani. De-a lungul timpului, el a participat la multe misiuni în calitate de pilot, dar în acest an, misiunea din Turcia a fost mult mai grea, spune bărbatul. A plecat în Turcia la sfârșitul lunii iunie, când incendiile abia luau amploare, și, împreună cu alți colegi, s-a luptat cu flăcările mai bine de cinci luni.

„Anul acesta, a fost mai uscat, să spunem așa, temperaturile mai mari, incendii mai multe. Și incendii mari. Anul acesta a fost chiar un an dificil.”

Misiunea din Turcia din acest an a fost mai complicată și pentru domnul Nazim, care lucrează în calitate de tehnician în aviație. Bărbatul ne-a spus că lucra câte 8 ore pe zi, pentru a ține urgia flăcărilor sub control.

– Incendiile au acaparat teritorii mari. Antalya era, practic, toată în flăcări. Iar în apropieire era un alt oraș, Mugla, cu multe păduri, care toate ardeau.

Deși au lucrat în condiții extrem de grele, echipajele noastre de la bordul elicopterelor au reușit să facă față provocărilor și au oferit un ajutor important la stingerea incendiilor din Turcia, ne-a spus și președintele Asociației Industriale a Elicopterelor din Republica Moldova.

– Încă o dată, piloții moldoveni și tehnicienii noștri au demonstrat adevărata imagine, o imagine destoinică a Republicii Moldova, la nivel internațional, în domeniul stingerii incendiilor.

În acest an, Turcia s-a luptat cu incendii de proporții. Sate întregi au fost mistuite de flăcări, iar mai multe regiuni hoteliere au fost evacuate din cauza dezastrului. Sute de pompieri și elicoptere au fost mobilizate, pentru a potoli focul.

Republica Moldova participă în misiunile de stingere a focului în Turcia de mai bine de 17 ani. În acest sezon, în misiunea de stingere a incendiilor au fost antrenați peste 100 de oameni și 12 elicoptere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram