Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv al Rusiei. Rachetele au lovit și o bază militară importantă de lângă Polonia

economic

/DOC/ Ministerul Finanțelor va aloca peste 67 de milioane de lei Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională” pentru majorarea capitalului social

22 decembrie 2021, ora 16:17
Distribuie:

Ministerul Finanțelor va aloca peste 67 de milioane de lei Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională” pentru majorarea capitalului social. Hotărârea a fost aprobată astăzi, 22 decembrie, în cadrul ședinței Guvernului.

„Ministerul Finanțelor, la solicitarea Agenției Proprietății Publice, asociat unic al Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”, în baza documentelor justificative, va aloca, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2021, mijloace financiare în sumă de până la 67739,5 mii de lei (echivalentul a 3169,8 mii de euro) Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională” pentru majorarea capitalului social”, se arată în document.

Agenția Proprietății Publice, în calitate de asociat unic al Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”, va asigura operarea modificărilor în Statutul Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională” în vederea majorării capitalului social și prezentarea acestora, în termen de 30 de zile de la data adoptării, Instituției Publice Agenția Servicii Publice pentru efectuarea înregistrării de stat.

Proiectul a fost elaborat de Agenția Proprietății Publice.

Proiectul Chișinău Arena a fost lansat în anul 2018, de către democrați, care anunțau atunci că va aceasta va fi deschisă în toamna anului 2019, lucru care nu s-a mai întâmplat, însă, nici până astăzi.  La începutul toamnei trecute, premierul Natalia Gavrilița a declarat că proiectul trebuie dus până la capăt. Costul acestui proiect este de 44,5 milioane de euro. 

Guvernul urma să aloce încă în luna august 67 de milioane de lei, pentru finisarea lucrărilor, însă proiectul cu pricina a fost scos atunci de pe ordinea de zi a ședinței Executivului,

De proiectarea și construcția Arenei s-a ocupat compania „Summa” din Turcia, care nu a avut concurență în concursul de selectare a partenerului privat. Mai mulți specialiști au criticat acest proiect, menționând că a fost aprobat în grabă și netransparent. În plus, au indicat că proiectul presupune și mai multe riscuri economice. În noiembrie 2019, Guvernul Chicu a decis că proiectarea și construcția „Arenei Chișinău” trece din gestiunea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării la Ministerul Economiei și Infrastructurii. Anul trecut, cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre cu privire la alocarea a peste 71,3 milioane de lei Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională” pentru majorarea capitalului social. 66 de milioane de lei au fost alocate pentru rambursarea investiției efectuate de partenerul privat la construcția obiectivului „Chișinău Arena”, iar alte 5,2 milioane de lei – pentru majorarea capitalului social ale SRL „Arena Națională” pentru anul 2020, în care statul este asociat unic.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram