Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins sesizarea procurorei Mirandolina Sușițcaia, cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu. Aceasta l-a acuzat pe șeful interimar al Procuraturii Generale, Dumitru Robu, de imixtiune în înfăptuirea justiției și persecutare.
TV8.md reamintește că Mirandolina Sușițcaia, cea care în octombrie anul trecut a fost retrasă din dosarele împotriva controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, a înregistrat o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), căruia i-a cerut să inițieze o procedură disciplinară „pentru comportament abuziv și deviat”
În sesizarea înregistrată la CSP încă în luna februarie, Mirandolina Sușițcaia a făcut trimitere la modul în care a fost retrasă din dosarele împotriva lui Veaceslav Platon și delegată într-o altă direcție din cadrul Procuraturii Generale. Sușițcaia pretinde că ar fi fost supusă presiunilor din partea lui Robu.
Procurora susține că după ce a fost retrasă din dosarele împotriva lui Platon, i s-ar fi cerut în mod imperativ să predea acte de colaborare internațională în materie penală, care îl vizează pe controversatul afacerist și în special ordonanța de pune sub învinuire a acestuia, emisă de autoritățile ruse.
Mirandolina Sușițcaia spune că a mers să prezinte actele personal procurorului general interimar, iar în anticamera de la PG, Dumitru Robu i-ar fi aruncat cuvinte jignitoare. „Cetățeanul D. Robu a început a striga la mine în cel mai urât mod și a mă numi în cele mai urâte modalități”, susține procurora.
Sușițcaia susține că Robu ar fi încălcat principiile profesionalismului, colegialității și supremației legii.
La începutul lunii octombrie 2021, atunci când încă gestiona dosarele în privința lui Platon, Sușițcaia a fost surprinsă în oraș cu Mihail Gofman, un „cunoscut” al lui Platon, dar și figurant într-un dosar penal.
Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md