Război în Ucraina, ziua 91: Portul din Mariupol, deminat, tancuri sovietice scoase de ruși, Putin în vizită la soldați

social

/VIDEO/ Trenul european, renovarea căruia a costat peste 2 milioane de euro, s-a schimbat vizibil și arată mai rău ca până la reutilare

09 ianuarie 2022, ora 22:00
Distribuie:

Vă mai amintiți de trenul european modernizat, care în martie 2014, a luat foc la o stație din Strășeni? Aflați că de atunci garnitura așa și nu a mai fost reparată, și de mai bine de șapte ani stă înțepenită în depoul gării. 

Trenul european, renovarea căruia a costat peste 2 milioane de euro, s-a schimbat vizibil și arată mai rău ca până la reutilare. Deși, atunci, cu surle și trâmbițe, fostele conduceri anunțau că-l vor repara, asta nu s-a mai întâmplat. 

O promisiune am primit și de la actualul director, care spune ca a preluat frâiele la CFM cu foarte multe probleme, pe care încearcă să le rezolve pe rând. Bunăoară, în atelierul de reparație stă acum un alt tren european, care va fi pus pe ruta Chisinau-Iași. Aceasta ar urma să fie relansată din 14 februarie 2022.

Trenul care strălucea odată de frumusețe, este aproape de nerecunoscut. Ruginită, cu geamurile sparte și vopseau ștearsă sau decojită,  așa arată acum locomotiva care a ars mai bine de șapte ani în urmă.

Acest tren  a fost adus pe șase martie 2014, atunci când a aluat foc. Garnitura a fost adusă în depou, iar de atunci el nu s-a mai clintit din loc.

Trenul, care circula pe ruta Chișinău-Ungheni, s-a aprins în apropiere de stația Strășeni. Flăcările au pornit de la locomotivă. Atunci, pasagerii au  fost evacuați imediat, iar trei echipaje de pompieri au reușit, în scurt timp, să localizeze focul. Atunci, ancheta efectuată de specialiști a arătat că garnitura s-a aprins din cauza generatorului defect. 

Aceasta a dus la supraîncălzire, iar  în rezultat topindu-se cablurile electrice. Deși conducerea de atunci a CFM spunea că trenul ar fi avut garanție și urma sa fie reparat de Uzina din Pascani, unde acesta a fost modernizat, totuși, acest lucru așa și nu s-a mai întâmplat. 

În afara camerelor de luat de vederi, un mecanic ne-a spus că reparația acestui tren ar costa mai mult decat s-a cheltuit pentru renovarea lui, adică mai sus de 2 milioane de euro. 

Noul director, Oleg Tofilat ne-a  declarat la telefon, că atunci când a preluat conducerea, mai multe trenuri din cele cinci europene stăteau stricate în depou. Iar acum, una, câte una, garniturile sunt readuse la viață și puse pe șine. Bunăoară, am aflat că, între  timp, s-a aprins încă un tren, și astfel în total sunt două arse. Iar cel de-al treilea vehicul, din cele stricate, se află acum în atelierul de reparație, unde se muncește cu sârg.

Aceste femei spun că este destul de anevoios să aducă trenul într-o stare bună. Totuși, ele susțin că pun tot sufletul ca vagoanele să arate ca scoase din cutie, iar oamenii când le vor vedea să se bucure de munca lor.

„Toate sticlele le lipim cu hârtie cu lipici, acesta este un lucru greu. Pe urmă îl începem a-l vopsi. În unele locuri îl putem vopsi de trei ori, pentru a-l face să fie la calitatea bună. 

Noi facem de aceea ca să se bucure lumea de noi că noi muncim la așa lucru. Cam rar care lucrează la așa ceva și ne străduim ca să fie lumea mulțumită. Pentru ca atunci când s-ar urca în tren  să fim și noi bucuroși și noi și lumea.”

„Ele nouă ani n-au fost vopsite, noi  scoatem lacul care a fost deasupra îl roadem, vopsim, spălăm, e greu, e foarte greu lucrul la el.”

Șeful secției de întreținere a locomotivelor de pasageri, Igor Sanin, nea declarat că este pentru prima dată când unul din trenurile europene se repară de muncitorii de la Calea Ferată, până acum, veneau specialiștii din România.

 „În acest moment, este prima reparație, din 2013, a trenurilor diesel,  care au fost modernizate în România. Folosim resursele proprii, fără ajutorul nimănui. Este un experiment.”

Modernizarea trenului a început în noiembrie și ar urma să se încheie  la sfârșitul lunii ianuarie. Muncitorii lucrează intens pentru ca trenul să fie gata până la ziua îndrăgostiților, atunci când ar urma să fie relansată ruta Chișinău-Iași. Acesta urmând să circule și pe ruta Chișinău-Odessa.

Acest tren arată de parcă ar fi ieșit dintr-un salon de frumusețe, toate piesele i-au fost schimbate și el a fost vopsit în totalitate, iar în câteva săptămâni el va arăta ca nou.

„În acest moment, noi am încheiat reparația unui vagon, inclusiv vopsirea, un alt vagon e gata, dar e nevopsit. Iar acum reparăm locomotiva. Aceasta este aproape gata, aproximativ 60%-70%.”

Potrivit responsabililor de la Calea Ferată, din cele cinci trenuri europene, acum circulă două. Proiectul de modernizare a garniturilor a costat peste 12 milioane de euro.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram