Breaking newsRăzboi în Ucraina, ziua 985: Felicitările lui Zelenski, atac la Harkov și trocul Rusiei. Kievul: Situația pe front e dificilă

/VIDEO/ Maia Sandu cere Guvernului să modifice temporar legislația care să îi permită Poliției să asigure ordinea publică

missing
11 octombrie 2022, ora 10:00

Maia Sandu îi cere Guvernului să modifice temporar legislația care să îi permită poliției să asigure ordinea publică. Președinta a făcut această precizare într-un briefing de presă, în contextul în care Primăria și Poliția și-au pasat în ultimele săptămâni responsabilitatea pentru protestatarii care și-au instalat corturi în fața clădirii Parlamentului, iar ulterior și pe carosabil.

„Solicit Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației care va permite poliției să asigure ordinea publică chiar și în condițiile în care unii actor din APL sabotează eforturile Guvernului de a menține stabilitatea și ordinea în țară. Pacea și securitatea cetățenilor este prioritatea noastră, mai ales acum când vedem că războiul este foarte aproape”, a punctat șefa statului.

Maia Sandu a mulțumit forțelor de rodine pentru că au reușit să intervină fără violențe în orășelul protestatarilor pentru evacuarea corturilor și a precizat că mizează și în continuare pe polițiști și carabinieri la păstrarea ordinii publice. 

Ediție Specială TV8: Rezultate alegeri prezidențiale în Moldova, turul II
Alege liber
Alege liber
Ediție Specială la TV8! Alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Sandu vs. Stoianoglo /Partea 3
Alege liber
Alege liber
Ediție Specială la TV8! Alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Sandu vs. Stoianoglo /Partea 2
Alege liber
Alege liber
Duminică, 3 noiembrie, urmărește cea mai importantă bătălie politică a anului 2024! Alegerile prezidențiale turul II: Sandu vs. Stoianoglo. Cei mai buni jurnaliști sunt aici pentru tine, de la 08:00 până la 00:00, suntem în direct! /Află primul ce a ales și ce a decis Republica Moldova! ALEGE LIBER, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
Ediție Specială la TV8! Alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Sandu vs Stoianoglo /Partea 1
Alege liber
Alege liber
Duminică, 3 noiembrie, urmărește cea mai importantă bătălie politică a anului 2024! Alegerile prezidențiale turul II: Sandu vs. Stoianoglo. Cei mai buni jurnaliști sunt aici pentru tine, de la 08:00 până la 00:00, suntem în direct! Află primul ce a ales și ce a decis Republica Moldova! ALEGE LIBER, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
Ediție Specială la TV8: Sandu vs. Stoianoglo. Dezbateri electorale în ajunul turului II al alegerilor prezidențiale /27.10.2024
Alege liber
Alege liber
Ediție Specială la TV8! Dezbaterile electorale cu Maia Sandu versus Alexandr Stoianoglo, în ajunul turului II al alegerilor prezidențiale, se văd LIVE duminică, 27 octombrie, ora 09:30.
Alege liber
Alege liber
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Sandu vs. Stoianoglo. Dezbatere electorală pentru turul II al alegerilor prezidențiale 2024
Alege liber
Alege liber
Ediție specială la TV8: Alege liber! /Partea II /20.10.2024
Alege liber
Alege liber
Urmărește cea mai importantă bătălie politică a anului 2024! Cei mai buni jurnaliști sunt aici pentru tine, de la 07:00 până la 00:00, suntem în direct! Află primul ce a ales și ce a decis Republica Moldova! ALEGE LIBER, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
Duminică, 20 octombrie, urmărește cea mai importantă bătălie politică a anului 2024! Cei mai buni jurnaliști sunt aici pentru tine, de la 07:00 până la 00:00, suntem în direct! Află primul ce a ales și ce a decis Republica Moldova! ALEGE LIBER, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
Ultima rundă de dezbaterilor electorale la TV8. Mariana Rață și Anatol Golea i-a așteptat în studioul Alege Liber pe: Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM, Andrei Năstase, candidat independent, Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru, Vasile Tarlev, candidatul Partidului Pentru Viitorul Moldovei și pe Natalia Morari, candidat independent.
Alege liber
Alege liber
TV8 dă start dezbaterilor electorale! Mariana Rață și Anatol Golea i-au avut drept invitați în studioul Alege Liber pe: Tudor Ulianovschi, candidat independent /Octavian Țîcu, candidatul Blocului Împreună și Irina Vlah, candidat independent.
Alege liber
Alege liber
PROMO/ Urmăriți cele mai tari dezbateri electorale, de luni, ora 19:55, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
(Partea II) Ediție specială la TV8 cu Mariana Rață și Anatolie Golea: Primele rezultate ale alegerilor locale generale 2023. Turul I
Alege liber
Alege liber
(Partea I) Ediție specială la TV8: Alegeri locale generale 2023!
Alege liber
Alege liber
Ultima rundă de dezbateri electorale la TV8. Invitați în platoul ALEGE LIBER sunt: - Lilian Carp (PAS) - Ion Ceban (MAN) - Victor Chironda (PPDA) - Ștefan Gligor (PS) - Platon Tatiana (FAS)
Alege liber
Alege liber
Dezbaterile electorale continuă la TV8. Astăzi, în platoul ALEGE LIBER au fost invitați candidații pentru funcția de primar al Capitalei: - Andrei Donică (Mișcarea Profesioniștilor Speranța); - Arina Spătaru (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa); - Vitalie Prohnițchi (Partidul Verde Ecologist); - Alla Popova (Patrioții Moldovei).
Alege liber
Alege liber
Astăzi, TV8 te ajută să-i cunoști pe următorii candidați pentru fotoliul de primar al Capitalei. În următoarea rundă de dezbateri se vor întâlni: - Ion Bulgac (CUB); - Diana Caraman (PCRM); - Ion Purice (PL); - Mihail Poleanschi (Congresul Civic).

/INFOGRAFIC/ Rezultate alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Răsturnare de situație! Cine câștigă, potrivit datelor finale
/INFOGRAFIC/ Rezultate alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Răsturnare de situație! Cine câștigă, potrivit datelor finale
Start înscrierilor pe compensatii.gov.md! În premieră, nu vom avea categorii de vulnerabilitate. Tot ce trebuie să știi
Start înscrierilor pe compensatii.gov.md! În premieră, nu vom avea categorii de vulnerabilitate. Tot ce trebuie să știi
STOP VOT! Secțiile de votare din Moldova s-au închis. Prezența la vot în turul II: Câți moldoveni au votat
STOP VOT! Secțiile de votare din Moldova s-au închis. Prezența la vot în turul II: Câți moldoveni au votat
/VIDEO/ Atmosfera la stafful PAS, după rezultatele alegerilor: Maia Sandu, îmbrățișată și felicitată cu flori
/VIDEO/ Atmosfera la stafful PAS, după rezultatele alegerilor: Maia Sandu, îmbrățișată și felicitată cu flori
/VIDEO/ Intervenție de urgență pe podul Rîbnița-Rezina: Geniștii verifică fiecare mașină
/VIDEO/ Intervenție de urgență pe podul Rîbnița-Rezina: Geniștii verifică fiecare mașină

Istoricul Armand Goșu, după victoria Maiei Sandu în turul 2 al prezidențialelor: „A realizat o performanță politică extraordinară”

missing
04 noiembrie 2024, ora 20:24

Rusia a investit multe resurse în alegerile din Republica Moldova, nu de dragul candidatului prorus Alexandr Stoianoglo, nici de dragul oligarhului Ilan Șor, ci pentru că obiectivul maximal al Rusiei este deschiderea unui nou front împotriva Ucrainei, în regiunea Odesa, cu o diversiune dinspre Transnistria. Alt obiectiv ar fi destabilizarea Moldovei și pregătirea terenului pentru o victorie a pro-rușilor la alegerile parlamentare de anul viitor. Opiniile au fost exprimate de analistul Armand Goșu într-un interviu pe Contributors.ro, citează hotnews

Un alt obiectiv al Moscovei este eșuarea parcursului european al Moldovei, mai spune Armand Goșu, care predă Istoria politică și diplomatică a Imperiului Rus și a Uniunii Sovietice la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București.

O victorie remarcabilă

-Este o victorie clară?
Armand Goșu: Mai sunt câteva procese-verbale de numărat, deocamdată Maia Sandu abia a depășit cifra de 915.000. Preconizez că va avea aproximativ același număr de voturi de acum patru ani, adică undeva la 940.000. Ceea ce reprezintă o victorie remarcabilă. După patru ani, cu epidemie de Covid și război la hotare, cu o implicare în alegeri a Rusiei fără precedent, Maia Sandu a realizat o performanță politică extraordinară.

Fără diaspora, alegerile ar fi fost câștigate de Stoianoglu cu peste 51%. De ce?

Pentru că există regiuni în care populația votează controlat. Adică, oamenilor li se spune cu cine să voteze. Sau votează pe bani, fenomen a cărui amploare crește în ultimii ani. Nu l-a inventat Ilan Șor, să fie clar. Voturi cumpărate au existat în Moldova și înainte de Șor, dar el este cel care a rafinat acest mecanism.

Au fost magazinele sociale, pe care Vladimir Plahotniuc l-a încurajat să le înființeze. Oamenii cumpărau la prețuri foarte mici produse de primă necesitate, ulei, zahăr, făină etc. Așa a început Șor construirea de rețele. Le-a încercat la vot, în alegerile locale. A candidat el însuși la primăria din Orhei și a câștigat.

În vara lui 2019, a fugit împreună cu Plahotniuc. Marele oligarh în SUA, Șor în Israel, unde a rămas până anul trecut, când a arătat Moscovei cât este el de eficient în campanii electorale. A câștigat cu două candidate, total necunoscute, notorietate zero. Prima la primăria din Orhei, a doua în Găgăuzia. A arătat rușilor cât este de eficient, a obținut cetățenia rusă, s-a mutat la Moscova, unde a primit o clădire în centru, unde este fundația Euro-Asia, de unde coordonează războiul hibrid împotriva Moldovei. A pierdut la mustață referendumul pentru integrare europeană și a încercat să dea lovitura acum, la prezidențiale, în turul al doilea.

Problema mare a Moldovei este reforma justiției

-Deci, voturile lui Stoianoglo vin de rețeaua Șor? Maia Sandu vorbea după referendum de 300.000 de voturi cumpărate. Asta înseamnă 40%.
Armand Goșu: Nu toate voturile sunt pe bani. Dar o parte din zestrea de voturi a candidatului socialist de acolo provine. Stoianoglo a luat aproape 750.000 voturi în turul doi. Cu circa 60.000 de voturi mai mult decât a luat Dodon acum patru ani, în turul doi.

Nu pot să apreciez câte voturi au fost cumpărate, dar fenomenul a existat, are o dimensiune incredibil de mare și pune probleme serioase Moldovei pentru că e vorba de îndeplinirea criteriilor politice pentru aderarea la UE. Cu rețelele prin care se cumpără voturi, Moldova poate adera la Uniunea euro-asiatică, dar nu la UE.

Problema mare a Moldovei este reforma justiției, acolo sunt restanțe importante. Degeaba documentează Poliția și SIS-ul fenomenul, dacă judecătorii anulează probele în instanță pe procedură. Cam ce se întâmplă și în România, numai că noi suntem membri UE, iar birocrația de la Bruxelles preferă să închidă ochii la aceste derapaje.

Anchetele făcute de Ziarul de Gardă dezvăluie secretele rețelei Pobeda, a lui Șor, cele două ziariste au lucrat sub acoperire, făcând treaba SIS-ului și poliției. Impactul celor două investigații a fost mare, mai ales în diaspora. Și a contribuit la mobilizarea pentru turul doi. Dacă vă uitați atent la aceste anchete, filmele sunt pe youtube, o să descoperiți o realitate mult mai complexă în Moldova. Din cauza asta nu m-aș aventura să afirm că sunt 130 sau 200 de mii de voturi cumpărate. Sunt multe, este limpede că sunt foarte multe, dar nu știu câte, pentru că omul este o mașinărie complicată, iar decizia de a-ți vinde votul merită o discuție mai serioasă, purtată de oameni care se pricep și care știu bine mentalitatea de acolo.

Cum ajunge ca acest fenomen să amenințe viitorul european al Moldovei? Pentru că politicienii, vechile guvernări s-au folosit de acele rețele și, în loc să le combată, le-au consolidat, pentru că aveau nevoie de rezervă de voturi.

Așa s-a ajuns ca astăzi, într-un context regional marcat de agresiunea Rusiei, Moldova europeană să fie salvată de diaspora, cu cele aproape 330.000 de voturi, un record pentru alegerile din Moldova.

Deci, dintr-un total de 1.699.000 de voturi, 330.000 vin din diaspora, deci aproape 20% din voturi. 19,5% mai exact, sunt voturile diasporei. Nu cunosc alte state, în care impactul electoral al diasporei să schimbe rezultatul votului, cum se întâmplă în Moldova. Iar în diaspora, Maia Sandu a luat peste 82%, adică aproape 265.000 de voturi. Iată de unde provine diferența dintre cei doi candidați.

Fără voturile diasporei, fiefurile anti-occidentale și pro-ruse, Găgăuzia, unde 97% au votat pentru Stoianoglu sau Transnistria, unde 80% au votat acum pentru candidatul socialiștilor sau în raioanele din nord, Edineț, Briceni, Ocnița, Bălți, unde Maia Sandu a luat între 20 și 30%, ar fi asigurat victoria candidatului socialist. În Moldova, cred că am mai spus asta, Stoianoglu a luat 51% (692.000 de voturi), iar Maia Sandu doar 660.000 voturi.

Kremlinul spera ca Moldova să eșueze

De la distanță, de la București, a părut o luptă politică de o intensitate fără precedent. Ce a dat acest dramatism alegerilor din Moldova?
Armand GoșuRăzboiul de la hotar. Rusia a investit multe resurse în aceste alegeri, nu de dragul lui Stoianoglu, nici de dragul lui Ilan Șor. Ci pentru că obiectivul maximal al Rusiei este deschiderea unui nou front împotriva Ucrainei, în regiunea Odesa, cu o diversiune dinspre Transnistria.

Alt obiectiv ar fi destabilizarea Moldovei și pregătirea terenului pentru o victorie a pro-rușilor la alegerile parlamentare de anul viitor. Un succes al lui Stoianoglu ar fi deschis un bulevard partidelor pro-ruse către guvernare. Un alt obiectiv al Moscovei este eșuarea parcursului european al Moldovei. Un succes al Chișinăului pe drumul integrării europene poate deveni un model pentru alte state din regiune, poate demonstra rușilor, celor din Moscova, Petersburg, Ekaterinburg că există alternativă la autoritarismul euro-asiatic al lui Putin. Or, Kremlinul speră ca Moldova să eșueze, pentru ca să nu seteze precedente de succes geopolitic în fostul spațiu sovietic, pe care Moscova vrea să-l păstreze sub controlul ei.

S-a făcut o evaluare la Chișinău privind numărul de voturi pe care Stoianoglu ar putea să-l obțină prin deplasarea unor alegători cu avionul în Azerbaidjan, Belarus, Turcia?
Armand Goșu: Sunt alegători care au zburat multe ore în Rusia, au fost aduși – pentru că cineva le-a plătit biletul de avion – din Kamciatka, peninsulă la Pacific, până la Moscova, unde au votat. Alții au plecat cu avionul de la Moscova la Istanbul. De acolo, au fost urcați în trei autocare cu numere de înmatriculare în Moldova. Au pornit spre casă, însă în Bulgaria au fost urcați în alte autocare, cu care au ajuns la vama moldovenească. E vorba de un grup de 150 de persoane. Pasagerii au spus că au venit gratis acasă, ca să voteze la turul doi. Aceste transporturi au fost organizate de Ilan Șor. De la Moscova, alții fost transportați cu avionul la Baku și la Minsk. Cele două serii din Istanbul, unii au urcat în autocare alții au rămas în Turcia ca să voteze, Minsk și Baku, totalul deci este apreciat undeva la maxim 750-800 de persoane. Ei trebuie adăugați celor care sunt transportați, uneori de la mari distanțe, ca să voteze la cele două secții din Moscova.

Nu cred că pot fi mai mult de 15.000 voturi, în total. E destul de mult, dacă ținem seara de numărul total de alegători din Moldova.

O decizie care trebuie aplaudată

Dar nu are dreptate presa rusească atunci când acuză autoritățile moldovenești, că au obligat sute de oameni să zboare la Baku, Istanbul și Minsk, pentru că n-au deschis suficiente secții de votare în Rusia? Diaspora moldovenească care numără jumătate de milion nu a avut unde să voteze. Acei oameni au fost lipsiți de dreptul de vot, au fost transformați în cetățeni de rangul doi.
Armand Goșu: A fost o lungă dezbatere în legătură cu numărul de secții din Rusia. Și în spatele deciziei de a limita la două numărul secțiilor, ambele în Ambasada Republicii Moldova din Moscova au stat nu doar rațiuni de securitate ci și politice. Cum păzești urnele? Nu există suficientă încredere între instituțiile de la Chișinău și cele de la Moscova. Și nu din cauza moldovenilor.

În condițiile în care erau indicii numeroase privind cumpărarea de voturi în Rusia, operațiuni organizate de Ilan Șor, cu sprijinul neprecupețit al oligarhilor și serviciilor secrete din Rusia, guvernul de la Chișinău a luat decizia politică de a limita capacitatea de ingerință a Moscovei în procesul electoral din Moldova. Eu cred că decizia asumată de guvernul și Ministerul de Externe de la Chișinău trebuie aplaudată, nu ne putem preface că nu înțelegem despre ce este vorba, deși nu mă îndoiesc că mulți o s-o facă.

Alte două subiecte au atras atenția. Este vorba despre amenințarea cu bombă în secțiile de votare din diaspora și despre blocarea circulației pe podul Râbnița-Rezina. Au legătură cele două? Votul pro-Maia Sandu în diaspora a fost afectat de amenințările cu bombă, iar votanții din Transnistria nu puteau să treacă Nistrul, pentru că podul era blocat, în urma unor amenințări, la început cu un colet suspect, apoi că podul ar fi minat.
 –Armand Goșu: Circulația mașinilor pe pod a fost blocată, dar oamenii s-au dus pe jos să voteze. Iar la secțiile unde votează cei din Transnistria prezența a fost foarte mare, peste 26.000 de alegători.

Dar recordul a fost la parlamentarele din 2021, când au votat cu 150 de oameni mai mult. Dacă n-ar fi fost podul și „bomba”, numărul de voturi ar fi fost și mai mare. Putem presupune că acest activism se datorează mai ales voturilor cumpărate de Șor, pentru că Stoianoglu a luat 80%. În Găgăuzia, candidatul socialiștilor a obținut 97%, aproape 65.000 voturi. Aceste anomalii electorale, pilotate de agenți ruși, vorbesc despre Transnistria și Găgăuzia, cu scoruri de care și Ceaușescu ar fi fost mândru, explică rezultatul celui de-al doilea tur în Moldova, adică voturile exprimate doar în secțiile de pe teritoriul Moldovei, fără diaspora. Stoianoglu are puțin peste 51%, iar doamna Sandu aproape 49%. Asta, în condițile în care sunt raione precum Hâncești, Nisporeni, Călărași, Telenești, în centrul țării, în care Maia Sandu se apropie de 70%. În timp ce nordul rusofon, Transnistria, dar mai ales Găgăuzia, rămân bazin electoral al forțelor politice anti-occidentale și pro-ruse.

Întregul interviu pe Contributors.ro.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

/INFOGRAFIC/ Rezultate alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Răsturnare de situație! Cine câștigă, potrivit datelor finale
/INFOGRAFIC/ Rezultate alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Răsturnare de situație! Cine câștigă, potrivit datelor finale
Start înscrierilor pe compensatii.gov.md! În premieră, nu vom avea categorii de vulnerabilitate. Tot ce trebuie să știi
Start înscrierilor pe compensatii.gov.md! În premieră, nu vom avea categorii de vulnerabilitate. Tot ce trebuie să știi
STOP VOT! Secțiile de votare din Moldova s-au închis. Prezența la vot în turul II: Câți moldoveni au votat
STOP VOT! Secțiile de votare din Moldova s-au închis. Prezența la vot în turul II: Câți moldoveni au votat
/VIDEO/ Atmosfera la stafful PAS, după rezultatele alegerilor: Maia Sandu, îmbrățișată și felicitată cu flori
/VIDEO/ Atmosfera la stafful PAS, după rezultatele alegerilor: Maia Sandu, îmbrățișată și felicitată cu flori
/VIDEO/ Intervenție de urgență pe podul Rîbnița-Rezina: Geniștii verifică fiecare mașină
/VIDEO/ Intervenție de urgență pe podul Rîbnița-Rezina: Geniștii verifică fiecare mașină

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.