Război în Ucraina, ziua 174: Explozii în Crimeea: „Risc de moarte pentru invadatori și hoți”. O cale ferată din Kursk, aruncată în aer

social

Un nou fenomen de phishing! Metoda frauduloasă prin care cetățenilor le sunt sustrași banii de pe card

16 martie 2022, ora 15:05
Distribuie:

Poliția atenționează despre un nou fenomen de pshishing al site-urilor care oferă servicii de vânzare biletelor online la diverse evenimente culturale. Oamenii legii susțin că, din data de 11 martie, cazurile de acest tip de fraudă s-au intensificat. 

Potrivit poliției, sunt create site-uri asemănătoare celor care vând bilete online la evenimente culturale, festivaluri, teatru, concerte. Astfel, pe platformele date sunt postate evenimente și spectacole ale teatrelor străine, iar cetățenii Republicii Moldova, la completarea comenzii pe site-ul fake, oferă datele cardului bancar, astfel fiindu-le sustrase mijloacele financiare. 

 În acest context, Poliția recomandă tuturor cetățenilor să respecte următoarele reguli de securitate:

-  Nu divulgați nimănui (nici personalului băncii) informațiile Dvs. personale sau datele cardului bancar, (numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacției în mediul on-line).

-  Accesați doar site-urile pe care le cunoașteți sau cu care ați mai interacționat,  fiți atenți la denumire, să corespundă.

-  Verificați lunar extrasul de cont, astfel,  dacă apar tranzacții suspecte, adresați-vă  băncii cât mai repede.

-  Fiți atenți la website-urile plasate in mod prioritar în cadrul serviciilor de căutare sau a website-urilor care au textul ”Anunț”, luând în considerare că infractorii reclamă site-urile fake.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram