Război în Ucraina, ziua 167: Centrala din Zaporojie funcționează cu riscul încălcării normelor de securitate. Peste 840 de civili, evacuați din Donețk

social

Primul copil internat cu hepatită nespecifică la Chișinău se simte bine. „Este un caz cu final fericit”

16 mai 2022, ora 11:44
Distribuie:

Primul copil care a fost diagnosticat și internat cu hepatită nespecifică se simte mult mai bine și urmează să fie externat din secția de reanimare. Părinților li se solicită vigilență.

„Copilașul era în stare foarte gravă. Colegii s-au mobilizat, au fost instituite mai multe consilii medicale, aplicate investigații și tratamente. Acum, copilul este în stare mult mai bună. Rămâne încă în secția de reanimare, însă, azi-mâine va fi transferat deja în secție obișnuită. Este un caz cu final fericit”, a anunțat șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlca.

Totodată, el i-a îndemnat pe părinți să fie atenți la starea de sănătate a copiilor lor și să anunțe imediat medicul în cazul în care observă semne de icter sau alte simptome specifice bolii.

TV8 precizează că joia trecută, 12 mai, Ministerul Sănătății anunța despre înregistrarea în Republica Moldova a primului caz probabil de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii. Pacientul este un copil care a fost internat pe 7 mai în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, din Chișinău, cu simptome specifice hepatitei virale acute.

Pe parcursul spitalizării au fost efectuate investigații complexe, toate probele la virușii hepatici cunoscuți sunt însă negative și au fost excluse, de asemenea, alte cauze care determină afectarea ficatului. Astfel, cazul este considerat de etiologie necunoscută.

În context, Ministerul Sănătății îndeamnă părinții să fie atenți la semnele hepatitei acute, precum apariția icterului - culoarea galbenă a feței și a sclerei, urina întunecată la culoare, dar și la simptomele afecțiunilor gastrointestinale precum greață, vomă, diaree și dureri abdominale. La apariția primelor simptome, părinții trebuie să solicite medicul de familie sau la Serviciul de urgență 112.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram