Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

externe

/VIDEO/ Celebrul doctor ucrainean Komarovski, la TV8: „Lumea va fi nevoită să trăiască într-o nouă realitate”

19 mai 2022, ora 14:13
Distribuie:

Cunoscutul pediatru ucrainean Evgheni Komarovski a reușit în ultima perioadă să fie destul de activ și să-și expună părerea despre situația actuală din Ucraina. Fiind invitat la emisiunea Alternativa de la TV8, el a atins mai multe subiecte legate de incertitudinile și problemele cu care se va confrunta societatea de acum încolo, despre copii ruși care vor avea nevoie de asistență medicală peste hotarele țării, dar și despre responsabilitatea colectivă pe care o au cetățenii din Rusia odată cu începerea invaziei din Ucraina.

Astfel, Komarovski este de părere că, din cauza situației actuale, vor avea de suferit și copiii ruși, care în viitor vor avea nevoie să li se acorde ajutor medical peste hotarele țării. El speră că lumea se va învăța să diferențieze oamenii simpli de cei, care au început și au aprins această flacără a războiului.

„Excesele individuale sunt fără îndoială posibile. Dar eu sper că această situație nu va avea un caracter de masă, sper că medicii vor acorda ajutor medical indiferent de naționalitate și cetățenie. Fiecare om are dreptul la asistență medicală, la învățământ, la securitate. Lumea va fi nevoită să trăiască într-o nouă realitate, dar să se învețe să-i diferențieze de cei care au început războiul, cei care l-au vrut, cei care au zombat societatea. Toată clasa politică, toți care au finanțat și au susținut asta. Toți ei sunt foarte vinovați și fiecare trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut. De asemenea, va fi și responsabilitatea colectivă pentru întreg poporul rus, dar totuși, cred că lumea după prima reacție acută va ajunge la acel punct că va fi nevoită să diferențieze”, a precizat doctorul.

Komarovski este de părere că viitorul tuturor se bazează nu pe ura care s-a instaurat în societate, ci pe iubire, dar, totodată, el este de părere că războiul din Ucraina, trebuie să ducă lumea în acel punct, care îi va ajuta să conștientizeze că niciun război nu are un caracter local.

Este, oare, cel de-Al Treilea Război Mondial un război cu ura?

„Eu înțeleg că Ucraina este unită și trăiește cu asta. Ura ca ideologie unificatoare este o condiţie ideală pentru a rezista agresorului, dar dacă vrem să fim fericiți, să ne dezvoltăm mai departe, să avem un viitor și să putem fi siguri în fericirea copiilor noștri, ca să păstrăm un stat independent, trebuie să ne învățăm să ne iubim unul pe celălalt. Să construiești un viitor bazat pe iubire este posibil, dar bazat pe ură - nu. Al Treilea Război Mondial trebuie să ducă la ceea ca toată lumea să înțeleagă că niciun război nu are un caracter local, fiecare război trebuie să atingă întreaga lume și lumea trebuie să se învețe să trăiască cu noi reguli, iar cel mai important în aceste noi reguli este că „nu trebuie să existe o mică ură”. Totul începe cu o mică ură nepedepsită. Nu poți să dai mâna cu un om care a făcut vreun rău. Cu el trebuie să te lămurești, nu putem lăsa asta fără pedeapsă”, a conchis Komarovski.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram