Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 947: RO-Alert și provocări la Chișinău! Moldova înfurie Rusia, iar Biden promite că Putin nu va învinge

Negru de Purcari — în lista celor mai bune vinuri din lume ale anului 2021

missing
13 septembrie 2022, ora 17:56

În premieră, vinul Negru de Purcari 2019 este inclus în Decanter TOP Classic Wines 2021, fiind unul dintre cele mai bune vinuri din lume ale anului 2021 și unicul vin din Moldova care a obținut acest statut. Negru de Purcari a fost nominalizat de către renumita Master of Wine, Caroline Gilby.

Pentru TOP Classic Wines, Decanter reunește cei mai titrați și cu renume specialiștii din lumea vinului, care realizează unul dintre cele mai prestigioase clasamente din industrie. Experții selectați nominalizează și degustă vinuri de valoare din toate colțurile lumii, care au impresionat piața și consumatorii în anul 2021.

La prima etapă, în elaborarea TOP Classic Wines, echipa Decanter degustă peste 30.000 de vinuri din întreaga lume. Membrii echipei, experți internaționali din domeniu, nominalizează cele mai impresionante vinuri, clasându-le în una dintre cele trei categorii: vinuri clasice, vinuri neobișnuite și vinuri cu cel mai bun coeficient preț/ calitate. 

Pentru a fi nominalizate pentru Decanter Wines of the Year și încadrate în cele trei categorii, toate vinurile trebuie să fie evaluate drept „excepționale” în cadrul degustărilor din cursul anului. Odată ce un vin este nominalizat, acesta trece o altă etapă de evaluare - degustarea în orb, în urma căreia se ia decizia de a fi sau nu inclus în lista Decanter. 

Negru de Purcari a fost evaluat ca fiind un vin excepțional, clasat alături de alte vinuri celebre, cum ar fi, Dom Pérignon 2008, Sassicaia 2018 (Tenuta San Guido), Hill of Grace 2016 (Henschke). 

Această realizare unică reprezintă un tribut adus pentru munca întregii echipe de la Château Purcari și o recunoaștere a valorii vinului Negru de Purcari, care își ocupă binemeritat locul alături de brandurile premium cu renume internațional, contribuind la promovarea Republicii Moldova pe harta mondială a vinurilor.

Directorul general al Château Purcari, Victor Bostan a subliniat că: „Reușitele pe care le obținem sunt un motiv de mândrie. Prin aceste rezultate remarcabile ne bucurăm să contribuim la promovarea țării noastre și a Wine of Moldova la nivel global. Avem o misiune importantă - să arătăm întregii lumi că în Republica Moldova se produc vinuri de calitate, create cu multă grijă și pasiune, de oameni care își fac munca cu suflet. Aprecierea pentru Negru de Purcari, confirmă angajamentul nostru pentru adevăratele valori și aspirația noastră de a face vinuri excepționale”. 

Negru de Purcari 2019 este un vin nobil, care se remarcă printr-o culoare saturată rubinie-închisă și cu un gust bogat. Negru de Purcari este produs din struguri Cabernet Sauvignon (55%), Saperavi (40%) și Rară Neagră (5%), care surprinde printr-un buchet complex şi intens, cu nuanțe de fructe dulci, prune coapte și smochine, urmate la final de arome fine de mirodenii și șofran.

Unul dintre cele mai bune vinuri ale anului 2021 a fost obţinut din struguri recoltaţi şi selectaţi manual, vinificaţi prin metoda tradiţională și maturat timp de 18 luni în barrique franțuzesc de stejar. De-a lungul anilor, valoarea vinului Negru de Purcari a crescut și continuă să aducă performanță pentru întreaga echipă Château Purcari. 

De la prima medalie de aur, obținută în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris și până astăzi, Negru de Purcari continuă să cucerească cunoscătorii, iubitorii și profesioniștii din lumea vinului. În acești aproape 150 de ani, Negru de Purcari a rămas la fel de apreciat, atât pe plan internațional, cât și local, confirmând prin fiecare medalie, prin fiecare apreciere și fiecare sticlă deschisă, statutul său de rege al vinurilor roșii din Moldova.

Pentru a celebra această realizare importantă, echipa Château Purcari a lansat un set limitat pentru iubitorii de vin, care include: o sticlă de Negru de Purcari 2019, un tirbușon profesional, un pahar pentru vin roșu și un tur ghidat pentru două persoane la Château Purcari. Acest set poate fi achiziționat atât în retail, cât și în vinoteci. 

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 947: RO-Alert și provocări la Chișinău! Moldova înfurie Rusia, iar Biden promite că Putin nu va învinge
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 947: RO-Alert și provocări la Chișinău! Moldova înfurie Rusia, iar Biden promite că Putin nu va învinge
/PROMO/ Animalele, bătute și torturate până la moarte. Despre cruzimea față de animale - sâmbătă, la „Moldova gândește”
/PROMO/ Animalele, bătute și torturate până la moarte. Despre cruzimea față de animale - sâmbătă, la „Moldova gândește”
/VIDEO/ Mașinile noi, importate în Moldova, s-ar putea scumpi. Prognozele experților în domeniu
/VIDEO/ Mașinile noi, importate în Moldova, s-ar putea scumpi. Prognozele experților în domeniu
/VIDEO/ Un nou serial la TV8: „Treziți psihologul” urmează să apară pe micile ecrane. Filmările sunt în toi
/VIDEO/ Un nou serial la TV8: „Treziți psihologul” urmează să apară pe micile ecrane. Filmările sunt în toi
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative

/VIDEO/ Felicia Optic Center: Primul centru de expertiză în lentile din Chișinău

missing
27 septembrie 2024, ora 20:33

Primul centru de expertiză în lentile din Chișinău, Felicia Optic Center, șia deschis ușile pentru toți cei care sunt în căutarea confortului vizual. 

„Cu modificările și renovările pe care le-am făcut, ne-am propus nu doar să dăm un aer proaspăt și elegant acestui spațiu, dar și să dotăm optica noastră cu tehnologii moderne care ne vor ajuta și ne vor asigura un proces foarte complex și precis de diagnosticare a vederii clienților noștri”.

Felicia Optic Center este locul unde se întâlnesc expertiza și tehnologia de ultimă generație. 

„Avem tehnologii complexe începând cu cabinetul medicului optometrist unde diagnosticăm vederea și determinăm dioptriile exacte de care are nevoie clientul, până la un aparat foarte complex care măsoară și determină necesitatea de corecție a vederii prin măsurarea anatomiei poziționării ochiului, prin determinarea posturii pacientului, prin calcularea distanței și modalității cum el poartă ochelarii pe față”. 

Produsele de calitate, modelele unice, tehnologia modernă și specialiștii calificați sunt pilonii de bază ai centrului. 

"Avem aparat inovator de la compania Essilor, aparatul Visioffice, care măsoară parametrii personalizați ai ochilor pentru o precizie maximă în realizarea ochelarilor de vedere. Acesta permite o adaptare optimă a lentilelor, având la bază tehnologia de captare a mișcărilor și a punctului de focalizare. În completare, foropterul Essilor oferă o evaluare exactă a refracției, facilitând prescrierea corectă a dioptriilor și îmbunătățind experiența pacienților.”

Președintele asociației Run Moldova se declară client fidel al centrului. Aici, de fiecare dată, el își găsește ochelarii perfecți.

„Eu sunt deja la a treia pereche de ochelari cu lentile pentru sport”. 

„În 20 de minute, îmi iau lentila și o instalez în ochelarii cu care alerg inclusiv prin parcuri, dar și la competițiile internaționale”.

Dar asta nu e tot. Deschiderea centrului vine și cu reduceri frumoase. 

„Felicia Optic Center, expert în lentile, oferă și reduceri care sunt valabile de pe data de 27 septembrie până pe data de 29 septembrie de până la 30% atât la lentile, cât și la rame pentru ochelari și pentru vedere. Vă așteptăm”.

Felicia Optic Center se află pe strada Kiev 11.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
/PROMO/ Animalele, bătute și torturate până la moarte. Despre cruzimea față de animale - sâmbătă, la „Moldova gândește”
/PROMO/ Animalele, bătute și torturate până la moarte. Despre cruzimea față de animale - sâmbătă, la „Moldova gândește”
/VIDEO/ Vettingul lovește în investigarea fraudei bancare. Ion Munteanu: „Direct este afectată”
/VIDEO/ Vettingul lovește în investigarea fraudei bancare. Ion Munteanu: „Direct este afectată”
/VIDEO/ Un nou serial la TV8: „Treziți psihologul” urmează să apară pe micile ecrane. Filmările sunt în toi
/VIDEO/ Un nou serial la TV8: „Treziți psihologul” urmează să apară pe micile ecrane. Filmările sunt în toi
/VIDEO/ Mașinile pompierilor au trecut prin mijlocul mulțimii adunate la concertul din PMAN: Ce s-a întâmplat
/VIDEO/ Mașinile pompierilor au trecut prin mijlocul mulțimii adunate la concertul din PMAN: Ce s-a întâmplat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.