Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

economic

Concursul pentru șefia Moldtelecom, pe ultima sută de metri: Finul unui fost director al companiei aspiră la fotoliu

Foto: tv8.md
21 septembrie 2022, ora 13:00
Distribuie:

Concursul pentru funcția de director al companiei Moldtelecom, anunțat la mijlocul lunii august, e pe ultima sută de metri. Urmează etapa finală, cea în care pentru fotoliu luptă doi pretendenți. Alexandru Ciubuc, actualul director interimar, aspiră și el la această funcție. Șefia Moldtelecom și-o dorește și Andrei Durbalov, care este finul de cununie al unui fost director al companiei, Viorel Postolachi, numit în funcție în mai 2020, după ce timp de cinci luni a asigurat interimatul.

Viorel Postolachi face parte din echipa „Moldtelecom” din anul 2005. Și-a început activitatea în funcția de specialist marketing în cadrul Departamentului comercial, apoi a fost șef al Serviciului vânzări telefonie mobilă, iar începând cu anul 2010, a deținut funcția de vicedirector comercial în cadrul Direcției Business Solutions. Ulterior, a preluat conducerea Direcției Retail, după care, în 2017, a fost promovat în funcția de director pe vânzări al companiei „Moldtelecom”.

Finul lui Viorel Postolachi, Andrei Durbalov are, la fel ca și nașul său, experiență în domeniul vânzărilor. Potrivit CV-ului, a fost vicedirector și director de vânzări la Moldtelecom, funcție în care a fost promovat în perioada în care nașul său era șef interimar la Moldtelecom. A fost, de asemenea, manager de echipă vânzări și s-a ocupat de vânzările către clienții mari ai Moldtelecom. Durbalov are studii de masterat la ASEM și a făcut management și gestionarea întreprinderii la o universitate din Franța. 

Am încercat să vorbim cu Andrei Durbalov în legătură cu relație de afinitate pe care o are cu Viorel Postolachi. Acesta nu a confirmat și nici infirmat că ar fi finul lui Postolachi și ne-a cerut să îl sunăm mai târziu. 

Cel de-al doilea pretendent la funcție, încă rămas în concurs, este Alexandru Ciubuc, șef interimar la Moldtelecom, numit de APP în noiembrie 2021. Anterior, Ciubuc a lucrat timp de mai mulți ani în cadrul unei companii internaționale din Belgia, unde a avut funcții manageriale. 

A activat, de asemenea, la Romtelecom. A făcut studii în Statele Unite ale Americii, iar în anul 2006 a fost licențiat în economie la ASEM.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

Ucraina este pregătită să transporte cantitățile necesare de gaze către Republica Moldova

04 octombrie 2022, ora 22:22
Distribuie:

Operatorul Sistemului de Transport (OST) gaze al Ucrainei a confirmat că Ucraina este pregătită să transporte cantitățile de gaze naturale cerute de Republica Moldova. Subiectul privind securitatea energetică a țării noastre a fost abordat în cadrul Forumului Comunității Energetice Europene, desfășurat pe 4 octombrie, la Ljubljana, Slovenia.

Se întâmplă după ce concernul rus Gazprom a limitat cu 30% volumele de gaze naturale furnizate Republicii Moldova pentru luna octombrie.

„OST-ul gaze al Ucrainei nu este cauza reducerii acestor cantități de tranzit și este pregătit fizic și contractual să furnizeze cantitățile de gaze solicitate de Moldova. Punctul de intrare Sudzha în rețeaua ucraineană de transport al gazelor din Federația Rusă este utilizat la circa 42 milioane de metri cubi de gaze pe zi, în timp ce 72 milioane de metri cubi sunt rezervate și plătite de Gazprom. 

Prin urmare, acest punct de intrare ar fi capabil din punct de vedere fizic și contractual să gestioneze cantitățile cerute de Moldova”, a declarat directoarea pentru afaceri guvernamentale și internaționale al OST gaze al Ucrainei, Olga Bielkova.

TV8.md reamintește că pe 4 octombrie, gigantul rus Gazprom a acuzat Republica Moldova de încălcarea prevederilor contractuale privind termenul de plată pentru gazul furnizat și a amenințat cu sistarea livrării gazelor naturale, precum și dreptul de a rezilia contractul, dacă nu va achita pentru gazul livrat până în data de 20 octombrie 2022. 

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a răspuns acuzațiilor Gazprom, privind încălcarea, de către Republica Moldova, a prevederilor contractuale. Andrei Spînu a dat asigurări că Republica Moldova a achitat întotdeauna plata pentru gaz, inclusiv în avans, și a acuzat la rândul său Gazprom că încalcă contractul semnat. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Andrei Spînu răspunde acuzațiilor Gazprom: „Caută pretexte pentru a nu da gaz moldovenilor. Republica Moldova plătește”

04 octombrie 2022, 18:10

Un nou avertisment de la Gazprom! Acuză Moldova de încălcarea prevederilor contractuale și amenință cu sistarea gazelor

04 octombrie 2022, 16:10

Alaiba, după ce Rusia a redus livrările de gaze către R. Moldova: „Vom afla despre deciziile Gazprom din comunicate de presă”

03 octombrie 2022, 23:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram