Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1078: Tribunal special, foc în Rusia și Trump optimist. Condiția lui Zelenski pentru negocieri cu Putin

O echipă de jurnaliști români, la Tiraspol: „Pe străzi zărim peste tot steaguri ruseşti, simboluri sovietice”

missing
sursa: antena3.ro
29 iunie 2022, ora 10:07

Echipa Antena 3, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, a mers în stânga Nistrului, acolo unde tensiunile s-au acutizat, pe fondul războiului din Ucraina. Iată cum a rezistat presiunilor de la Moscova singura școală în limba română din Tiraspol.

„Suntem în microbuzul de navetişti Chişinău – Tiraspol. Suportăm cu greu căldura sufocantă alături de alţi 20 de pasageri. Maşina nu are nici aer condiţionat şi pare că nici Inspecţia Tehnică Periodică.

Maşina ajunge la granița din stânga Nistrului. Un militar intră în microbuz şi culege toate buletinele şi pașapoartele. Pasagerilor le sunt verificate actele şi le este emisă o hârtie de şedere de 24 de ore.

Jurnaliştii străini sunt interziși în această parte a lumii, tocmai de aceea, astăzi, suntem nişte simpli turişti. Trecem primul test şi ne continuăm drumul”, relatează jurnaliștii.

„Pe străzi, zărim filtre ale armatei şi ale poliţiei. În ultima lună, tensiunile s-au acutizat şi aici, pe fondul războiului din Ucraina. Riscul să fim zăriți de securitatea locală şi arestați este mare. În urmă cu o lună, doi jurnaliști români au fost reţinuţi 6 ore de separatiștii pro-ruşi şi eliberați abia după intervenţia autorităţilor române”, mai spune echipa Antena 3.

Jurnaliștii Antena 3 au filmat pe străzile din Tiraspol

„Suntem în Tiraspol, capitala acestui aşa zis stat. În fapt, vorbim de o regiune separatistă aflată la graniţa Republicii Moldova cu Ucraina, nerecunoscută nici măcar de Putin, dar unde prezenţa rusă este intensă.

Pe străzi zărim peste tot steaguri ruseşti, statui şi simboluri sovietice, tancuri şi morminte ale ostaşilor ruşi”.

Liceul în limba română din Tiraspol, singura șansă pentru elevii moldoveni 

„Ne aşezăm pe o bancă, pentru câteva fotografii, chiar dacă asta ne poate trimite direct în arest. De la începutul anilor ‘90, legea pe acest teritoriu o face armata a 14-a Rusiei, care şi-a impus propriul lider, un guvern-marionetă, ba chiar şi propria monedă.

Aici în Tiraspol, o călătorie cu maxi-taxi costă 5 ruble transnistrene. În Transnistria există rubla transnistreană, propria monedă valabilă pe teritoriul acestei regiuni.

Cardurile Visa și MasterCard nu pot fi folosite nicăieri. Cei de aici folosesc carduri proprii, folosite de o banca locală, cu care pot face diverse plăți. Cu mici excepții nu există bonuri fiscale. Puteți schimba aproape orice tip de monedă la casele de schimb valutar din Tiraspol, inclusiv lei românești.

Și încă ceva foarte important, filmatul și fotografiatul sunt interzise aproape peste tot. Sunt însemne pe lângă instituțiile publice. Dacă vă prinde poliția, puteți fi arestați 72 de ore pentru spionaj.

După războiul din 1992, când Rusia şi-a impus stăpânirea în Transnistria, populaţia vorbitoare de limba română a trecut printr-un proces de rusificare”.

Cum a rezistat presiunilor de la Moscova singura școală în limba română din Tiraspol

„Școlile cu predare în alfabetul latin au fost închise, iar moldovenii care vorbeau limba română au fost marginalizați. În această mare roşie, a rezistat o insulă de speranța – Liceul Teoretic Lucian Blaga.

Elevii învață în această şcoală unde predau 20 de profesori. Unitatea este susținută cu greu de Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova.

Elevii mai mari sunt în perioada examenelor acum, examenul de Bacalaureat spre exemplu, cei mai mici au luat deja vacanţă”.

Curajul de a învăța limba română în Transnistria. Profesorii care au înfruntat KGB-ul

„Festivitatea de premiere însă, s-a ţinut online. Nu a existat o petrecere, pentru că şcolile în perioada aceasta au fost închise din cauza tensiunilor din regiunea transnistreană.

Elev: Datorită acestui liceu mi se deschid căi spre un viitor mai bun.

Cristi Popovici: Vrei să pleci în Republica Moldova sau România?

Elev: Încă nu m-am hotărât, vom vedea.

Cristi Popovici: Aici nu vrei să mai rămâi?

Elev: Nu! Nu este un viitor aici, așa cred.

Într-un context politico-militar extrem de complicat, liceul Lucian Blaga reprezintă singura şansă pentru ca elevii din Transnistria să scape de serviciul militar obligatoriu.

Băieţii care termină clasa a XII-a sunt luaţi cu forţa în unitatea controlată de armata a 14-a, iar mărturiile celor care au fost acolo vorbesc inclusiv despre torturi şi înfometări pe care le suportă tinerii recruți.

Toţi elevii care învață aici speră să ia o nota cât mai mare la BAC, mai departe vor da la o facultate din Moldova sau România pentru ca mai apoi să-și găsească un loc de muncă în cele două țări sau într-un stat din UE”.

Tensiuni în regiunea transnistreană. Militari înarmați pe toate străzile

„Un lucru este cert. Niciunul din elevii de la acest liceu nu mai vrea să rămână în Transnistria după terminarea studiilor.

Prin urmare, aşa-zisele autorități locale fac tot posibilul să-i împiedice pe vorbitorii de limba română să-şi înscrie copiii aici”.

„Liceul nostru a fost supus unor vandalizări adevărate. Au rupt ușile, au scos manualele, manualele au fost scoase din școala, băncile au fost încărcate in camioane și duse de aici.  Clădirea a fost închisă, iar noi nu am putut intra în clădire”, spune Veronica Pozneac, directoarea liceului.

„Sunt poveşti care s-au repetat în ultimii 30 de ani în toată Transnistria. Rând pe rând, şcolile cu predare în limba română au fost închise de separatiştii pro-ruşi. Nu şi liceul Lucian Blaga. O mână de profesori a rezistat presiunilor venite de la Moscova”.

„Veneau de la Securitate, KGB-işti. Eu le spuneam deschis: „Ce căutaţi, ce întrebaţi? Eu vă spun, e şcoală românească, învăţăm în limba română şi învăţăm istoria românilor, care e problema? Asta e politica noastră”

Şi până la urmă nu ştiau ce să răspundă. Încercau prin alte metode, presiuni, prin procuratură, prin judecătoriile lor, am trecut prin toate, prin toate filtrele”, spune Ion Iovcev, fostul director al liceului, acum ieşit la pensie.

„Ana şi Elena visează să ajungă la Universităţi din România sau Republica Moldova. Ana vrea la Pedagogie, Elena la o facultate din Braşov, unde deja studiază sora ei.

Cristi Popovici: Nu mai vreţi să rămâneţi aici în Tiraspol?

Elev: Suntem lipsiţi de unele drepturi, nu putem să vorbim limba noastră, limba mamă. Dorim să învățam la universitate în limba română, aici sunt doar în limba rusă, nu ne convine.

„Vin şi copii care nu știu să zică nici Bună ziua, nu cunosc deloc. Acum a venit un tătic și dorește să-i dea la școala noastră. Copiii noștri sunt deosebiți, cei mai cuminți, au succese, ne duc faima liceului”, spune profesoara Raisa Pădurean.

Pe teritoriul regiunii trăiesc în proporţii egale cetăţeni moldoveni, ruşi şi ucraineni. În total, peste 550.000 de oameni, potrivit recensământului din 2004.

sursa foto: antena3.ro

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Zelenski susține că un posibil atac din partea Transnistriei va fi ca o palmă. „Vom răspunde cu o lovitură”
/VIDEO/ Anton Gherașcenko susține că Transnistria rămâne a fi un pericol. „O tumoare cancerigenă”

Vorbim Verde-n ochi despre gaz – cel pe gratis din UE și cel pe bani împrumutați din Federația Rusă. DA – DA În timp ce la Chișinău, de o săptămână, vorbim despre un grant de 30 de milioane de euro, oferit de UE, pentru a asigura regiunea transnistreană cu gaz gratuit timp de 10 zile, la Tiraspol, cel care își spune lider al regiunii nu contenește să vorbească despre suportul rusesc, sub formă de credit, pentru procurarea gazului salvator.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Reforma anticorupție a intrat în Mercur Retrograd, iar după ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate a devenit clar că președinta nu doar a scos mănușile albe, dar le-a și aruncat Procuraturii Anticorupție. Urmează duelul!
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

/VIDEO/ „Avem o problemă majoră”: Maia Sandu a răspuns la declarațiile Veronicăi Dragalin de la TV8
/VIDEO/ „Avem o problemă majoră”: Maia Sandu a răspuns la declarațiile Veronicăi Dragalin de la TV8
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Mirandolina Sușițcaia, în judecată pentru îmbogățire ilicită: Cum se apără procurora suspendată din funcție
/VIDEO/ Mirandolina Sușițcaia, în judecată pentru îmbogățire ilicită: Cum se apără procurora suspendată din funcție
/VIDEO/ Saloanele cosmetologice, luate la control după moartea femeii de afaceri! Detalii despre cabinetul unde s-a produs tragedia
/VIDEO/ Saloanele cosmetologice, luate la control după moartea femeii de afaceri! Detalii despre cabinetul unde s-a produs tragedia
/VIDEO/ Când ar putea adera Moldova la UE? Marta Kos: „Nu putem lăsa ca viitorul european să fie ostatic conflictului transnistrean”
/VIDEO/ Când ar putea adera Moldova la UE? Marta Kos: „Nu putem lăsa ca viitorul european să fie ostatic conflictului transnistrean”

/VIDEO/ Când ar putea adera Moldova la UE? Marta Kos: „Nu putem lăsa ca viitorul european să fie ostatic conflictului transnistrean”

missing
04 februarie 2025, ora 20:00

Negocierile de aderare la Uniunea Europeană ar putea să se încheie în patru ani, până la finalizarea mandatului actualei Comisii Europene, în 2029. Acesta este obiectivul autorităților de la Chișinău care este susținut și de UE cu condiția că reformele vor fi implementate în termen. Prezentă la Chișinău, comisara europeană pentru Extindere, Marta Kos, a declarat că Moldova este susținută la cel mai înalt nivel, însă reformele și progresele înregistrate vor fi monitorizate cu maximă atenție.

„Avem un obiectiv ambițios, să finalizăm negocierile de aderare în mandatul actualei Comisii Europene”, a menționat șefa statului, Maia Sandu.

„Eu cred că este posibil ca în perioada mandatului vom ajunge la sfârșitul procesului de negociere. De ce spun asta, pentru că văd cât de implicat este Guvernul să facă tot ce trebuie să facă ca să fie membru al UE”, a punctat comisarul european pentru Extindere, Marta Kos.

Oficialul european a mai declarat că depune eforturi și discută cu Polonia, care deține președinția UE, ca în primăvară să fie deschis primul cluster de negocieri. Tot atunci ar putea veni și prima tranșă în valoare de 360 de milioane de euro din totalul de 1,8 miliarde de euro oferit de UE pentru planul de creștere economică a Moldovei.

„Am discutat cu președinta Sandu despre progresele făcute la reforme și planul de creștere. Parlamentul European negociază ultimele elemente așa că în două sau trei luni vom fi capabili să folosim primele resurse”, a subliniat comisarul european pentru Extindere, Marta Kos.

Oficialul atenționează însă că UE va monitoriza atent progresul reformelor, iar acestea trebuie realizate nu doar pe foaie, ci și în practică, la cel mai înalt nivel. 

„ Promit că voi face totul să vă ajut să vă îndepliniți visul, dar totodată vă promit că voi fi dură cu voi, voi fi dură pentru că reformele sunt necesare și trebuie să vă pregătim ca și celelalte state membre să fie în favoarea aderării voastre”, a menționat comisarul european pentru Extindere, Marta Kos.

Cât despre aderarea țării noastre la UE în condițiile conflictului transnistrean, Koss a spus că:

„Aderarea la UE și soluționarea acestui conflict sunt două procese diferite. Noi nu putem lăsa ca viitorul european al Moldovei să fie „ostatic” în acest conflict. Ceea ce este important este să prevenim decalajul dintre cele două maluri ale Nistrului și să susținem toți cetățenii Moldovei ca să beneficieze de integrarea la UE”.

În toamna anului trecut, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat la Chișinău așa numitul „plan de creștere economică pentru Republica Moldova” care prevede ca UE va investi în Moldova în următorii trei ani suma 1,8 miliarde de euro, dintre care un miliard și jumătate sunt credite acordate în condiții preferențiale, în timp ce restul constituie finanțări nerambursabile.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astǎzi a emisiunii Cutia Neagrǎ PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.

/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.