Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1081: 12 state solicită G7 măsuri pentru a reduce veniturile Rusiei din transportul de energie

/VIDEO/ Copiii din țară pot apela la „Telefonul Copilului” în situații de risc: Serviciul - gratuit, confidențial și anonim

missing
21 august 2022, ora 09:00

Și copiii au drepturi, chiar dacă unii adulți nu vor să recunoască acest lucru și deseori profită de ei. Deși se pare că perioada copilăriei este lipsită de griji și nevoi, unii copii trec prin momente foarte dificile, în care au nevoie de sprijin, încurajare și mângâiere. Atunci când se află în situații de risc, ar fi bine ca fiecare copil să știe că poate apela la ajutorul specialiștilor de la serviciul gratuit de asistență telefonică pentru copii, denumit Telefonul Copilului, administrat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și implementat de Asociația Obștească „CeNeFACEM”. Mai multe detalii la acest subiect urmăriți într-un reportaj, realizat de TV8, în cadrul campaniei „Înțelegem legea” ca parte a programului „Acces la justiție în Moldova”. 

Cu mare atenție, emoție și grijă pentru siguranța celui care se află la alt capăt al firului, o echipă formată din psihologi cu experiență este gata să ajute 24 de ore din 24, 7 zile în săptămână. Ei sunt pregătiți să ofere consiliere psihologică necesară, să informeze și să încurajeze pe cei aflați în dificulate. Nu este ușor, iar deseori, emoțiile îi copleșesc și nu-i lasă nici chiar atunci când ajung acasă, zice Gabriela Tudoreanu, psiholog în cadrul acestui serviciu. Fără ajutorul reciproc al colegilor, s-ar împotmoli și ea în emoții, căci fiecare caz este unic și, de obicei, are o încărcătură emoțională foarte puternică, mai spune ea.

„Noi, încercăm să ne protejăm, de asta suntem o echipă aici.”

Serviciul gratuit de asistență telefonică pentru copii, poate fi utilizat atât de copii, cât și cupluri de părinți care provin din Republica Moldova, dar locuiesc peste hotare. Apelul se poate face la numărul 116111, afișat pe pagina web www.telefonulcopilului.md sau paginile de Facebook și Instagram ale Serviciului „Telefonul Copilului”.

„Cel mai recent apel a fost din Polonia. Un copil moldovean.”

„Mama a observat la copil semne ale automutilării. Atunci a bătut alarma că ceva nu este în regulă.”

Unul dintre cazurile cu final fericit asupra căruia s-a lucrat timp de 2 ani, este povestea unei fetițe care, în copilărie a fost violată. Acest secret o măcina atât de tare, încât părinții nu-și mai puteau recunoaște fiica. Ei credeau că schimbul de comportament și suferința copilului se datorează faptului că au plecat cu traiul peste hotarele țării și fetița nu se poate obișnui cu noul ei mod de viață. Văzând că nu-și pot ajuta copilul de unii singuri, părinții au apelat la ajutorul specialiștilor de la Serviciul „Telefonul Copilului” și, după multă muncă, fetița s-a destăinuit, fapt care, ulterior, a ajutat-o să depășească situația terifiantă prin care a trecut.

„Periodic copilul revine la noi și ne vorbește despre experiența lui și despre ușurarea pe care o simte în raport cu faptul că a comunicat cu noi despre ceea ce s-a întâmplat în copilărie.”    

„Cel mai bun balsam pe suflet pe care îl primim este mulțumirea de la apelanții noștri.”

Nu există o vârstă anumită pentru copiii care se află în situații de risc.

„Noi avem apeluri de la copii de 17 ani, care ne vorbesc cu durere despre ceea ce li se întâmplă în familie.”

„Consumul de alcool și neglijare, și violența care o trăiesc în raport cu părinții săi care sunt foarte agresivi, atât cu copii, cât și ei între ei.”

„La Telefonul Copilului a fost înregistrat și un caz de depresie postnatală, atunci când mama era foarte tânără, absolut nepregătită și nesusținută în familie, și iată, copilul ei, de câteva săptămâni era supus riscului.”

Serviciul gratuit de asistență telefonică pentru copii, Telefonul Copilului, a fost lansat în 2014. În toată această perioadă, au fost înregistrate peste 46 de mii de apeluri. Dacă în anul 2021, în cadrul acestui serviciu, au fost asistați peste 1500 copii, de la începutul anului curent până în prezent au fost recepționate peste 1600 de apeluri. Linia de asistență este administrată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și implementată de Asociația Obștească „CNFACEM”. Mai multe detalii despre Telefonul Copilului puteți afla de pe pagina web telefonulcopilului.md, dar și de pe paginile deținute de acest serviciu pe rețelele sociale.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Republica Moldova – „CRIZĂ FĂRĂ SFÂRȘIT” /De ce justiția nu se „tratează” de criza în care s-a pomenit de ani buni? /Cine este vinovat de faptul că REFORMA nu mai vede lumina din capătul tunelului? /Cu ce se va încheia epopeea procuraturilor? /Dintr-o criză – în alta: Care este planul autorităților pentru depășirea problemelor din energetică? Ce să facă oamenii până guvernarea va veni cu soluții? Analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Criza energetică se adâncește. Are soluții Chișinăul pentru cele mai proaste scenarii de evoluție a lucrurilor în stânga Nistrului, dar și cum asigură necesarul de energie pentru malul drept, dacă Transnistria rămâne pe întuneric, iar curentul electric ajunge la noi tot prin regiunea necontrolată? Analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață, împreună cu invitații: Dorian Istratii, deputat PAS; Grigore Novac, deputat BCS; Sergiu Tofilat, vicepreședinte Partidul Schimbării.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Criza energetică sau criza deciziilor politice? /Cine trebuie să-și asume prețul independenței? /Empatie, tactică, strategii – cu ce ne alegem din criza regiunii transnistrene?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Care au fost evenimentele politice care au marcat anul 2024, dar și ce scenarii ne așteaptă în 2025 - aflăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Invitați: /Lilian Carp, deputat PAS /Adrian Albu, deputat BCS /Nicolae Negru, analist politic
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul ministru al Energiei, Victor Parlicov vine astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Continuăm discuțiile despre criza energetică și nu doar. /Întrebările voastre către fostul ministru - le puteți lăsa în comentarii. /Compensații la energie, motiv de nemulțumiri. Facem claritate împreună cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Stare de urgență în energetică? Dorin Recean l-a demis pe Victor Parlicov și a cerut demisia lui Sergiu Tofilat și Victor Bânzari. /Ce urmează? Ce va schimba plecarea acestora? /Răspunsul la aceste întrebări și nu doar - aflăm la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
INTERVIU EXCLUSIV cu Elena Lasconi, candidata USR la funcția de președintă a României. /Ce ofertă electorală are pentru românii din Republica Moldova aflați la „Cutia Neagră” cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Remanierile mult așteptate s-au produs. Cine sunt miniștrii care s-au opus demisiei? Cât de potriviți sunt noii membri ai Guvernului? Cum asigurăm securitatea și reformarea justiției până la capăt? Premierul Dorin Recean este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Se clatină mai multe fotolii din Guvernul Recean. Cine sunt următorii membri care vor părăsi funcțiile - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Invitați: /Radu Marian, deputat PAS /Adrian Albu, deputat BCS /Dinu Plîngău, președinte PPPDA
Cutia Neagră
Cutia Neagră
VETTINGUL este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. /Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? /Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? /Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? /Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem – discutăm la Cutia Neagră PLUS. /Invitați: Andrei Bivol, vicepreședintele Comisiei Vetting; Dumitru Racoviță, judecător.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mažeiks, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile campaniei prezidențiale. /Informații compromițătoare, voturi cumpărate și dezbateri evitate - despre toate astea și nu doar - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Poliția anunță despre 39 DE MILIOANE DE DOLARI folosiți pentru influențarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, dar și a referendumului din 20 octombrie. /Ce așteptări sunt pentru turul doi? Cât de legitime pot fi considerate aceste alegeri - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață, împreună cu: /Vasile Grădinaru, deputat PAS /Ștefan Gligor, președinte Partidul Schimbării /Alexandru Tănase, ex-președinte al Curții Constituționale.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Reguli noi: Mașinile parcate ilegal vor fi evacuate, dar nu toate. Schimbarea pusă la cale în Moldova
/VIDEO/ Reguli noi: Mașinile parcate ilegal vor fi evacuate, dar nu toate. Schimbarea pusă la cale în Moldova
/VIDEO/ Verde-n ochi: Suspendarea suportului USAID și euforia trubadurilor pro-ruși de la Chișinău
/VIDEO/ Verde-n ochi: Suspendarea suportului USAID și euforia trubadurilor pro-ruși de la Chișinău
Câți refugiați ucraineni s-au angajat la muncă în Moldova de la începutul războiului? Majoritatea și-au găsit un job la Chișinău
Câți refugiați ucraineni s-au angajat la muncă în Moldova de la începutul războiului? Majoritatea și-au găsit un job la Chișinău
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Omul din spatele „gazului rusesc”. Cine e Arcadie Vicol, afaceristul cu investiții dubioase în România
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Omul din spatele „gazului rusesc”. Cine e Arcadie Vicol, afaceristul cu investiții dubioase în România
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1080: Atac în Rusia, dispariție misterioasă și oraș capturat! Oficial: „Suntem aproape de a opri războiul”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1080: Atac în Rusia, dispariție misterioasă și oraș capturat! Oficial: „Suntem aproape de a opri războiul”

/VIDEO/ Avocatul lui Plahotniuc, după ce clientul său a fost dat în căutare prin Interpol: „Decizia se bazează pe informații false”

missing
08 februarie 2025, ora 19:30

La cinci ani după ce a fugit din Republica Moldova, oligarhul Vladimir Plahotniuc, a fost anunțat oficial în căutare internațională, cu scop de arest și extrădare. Interpol a acceptat cererea Republicii Moldova de a revizui refuzul oferit anterior în anul 2020. Avocatul acestuia a spus pentru TV8 că va solicita revizuirea cererii și că datele oferite de autoritățile din Republica Moldova Interpolului ar fi false. 

"Deținem probe clare care demonstrează că decizia adoptată de Interpol în cazul domnului Vladimir Plahotniuc se bazează pe informații false furnizate de autoritățile Republicii Moldova. Totodată, dispunem de argumente concludente și incontestabile, care ne permit solicitarea revizuirii acestei decizii cu emiterea unei hotărâri prin care să fie refuzată căutarea prin Interpol a lui Vladimir Plahatniuc", a declarat avocatul Lucian Rogac.

Amintim că în anul 2020, Interpol a refuzat includerea fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale Organizației. Reprezentanții Procuraturii spuneau atunci că continuă să administreze probe și vor interveni cu argumente suplimentare în fiecare caz de refuz din partea partenerilor pentru a-i convinge că anume Vlad Plahotniuc este unul dintre beneficiarii furtului miliardului. Fostul lider al democraților a părăsit țara în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea și au plecat de la guvernare. 

Câteva luni mai târziu pe numele lui a fost emis un mandat de arest pentru infracțiunea de spălare de bani, în legătură cu rolul său în schema bancară, denumită „Frauda Bancară” din perioada 2013-2015, atunci când din țară au fost scoși peste un miliard de dolari. La moment, nu se știe unde se află acesta. Totuși, procurorii au reușit să pună sub sechestru o vilă din Elveția și o cabană din Munții Alpi, care i-ar aparține lui Plahotniuc. 

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, invitata emisiunii Cutia Neagră PLUS: „Conducerea țării mi-a cerut să plec. Politicienii nu au dreptul constituțional și nici moral să-mi ceară mie demisia”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.

Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
/VIDEO/ Verde-n ochi: Suspendarea suportului USAID și euforia trubadurilor pro-ruși de la Chișinău
/VIDEO/ Verde-n ochi: Suspendarea suportului USAID și euforia trubadurilor pro-ruși de la Chișinău
Fetița de 12 ani, dispărută la Șoldănești, a fost găsită! Ce spune poliția
Fetița de 12 ani, dispărută la Șoldănești, a fost găsită! Ce spune poliția
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Omul din spatele „gazului rusesc”. Cine e Arcadie Vicol, afaceristul cu investiții dubioase în România
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Omul din spatele „gazului rusesc”. Cine e Arcadie Vicol, afaceristul cu investiții dubioase în România
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.