Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Versurile „Trenuțul”-ui, schimbate. „Le vrem înapoi!” Reacția instrumentiștilor

30 ianuarie 2022, ora 16:22
Distribuie:

Versurile piesei „Trenulețul”, interpretată de trupa Zdob și Zdub  împreună cu Frații Advahov, care ne vor reprezenta țara la Concursul Eurovision din acest an, au fost modificate pentru varianta audițiilor la etapa concursului național. 

Dacă în varianta inițială, versurile sunau așa: Țară veche, țară nouă; Parcă-i una, parcă-s două; Ba aparte, ba-împreună; Parcă-s două, parcă-i una. Pentru varianta de concurs, versurile au fost modificate după cum urmează: Trenul vede când aleargă; Cât de mică-i lumea largă;  Și că nu mai pare mare; Pentru că nu are hotare.

Asupra acestui fapt a atras atenția jurnalista Angela Aramă, care a menționat că a fost „cea mai proastă idee”.

„Cu textul schimbat, cântecelul este despre „nikă” și și-a pierdut tot farmecul. Trebuie să insistăm cumva să se revină la textul inițial. Altfel, trenulețul nostru se descalifică și „prosta” umblă „bludnic” prin lume”, a menționat jurnalista.

Angela Aramă se întreabă dacă nu cumva se intenționează să se renunțe și la clipul realizat. „Asta chiar ar fi un fiasco”, crede Aramă.

De aceeași părere este și fosta deputată PPDA, Inga Grigoriu, care a venit cu ideea ca publicul să ceară varianta inițială a textului. „Cu cât mai mulți vom fi să cerem varianta inițială a textului „Trenulețul”, cu atât mai multe argumente în fața cenzorilor vor avea băieții”, a scris Grigoriu pe pagina sa de socializare.

Instrumentistul Vasile Advahov a reacționat și a dat asigurări că aceasta nu este varianta finală a textului melodiei.  

„Nu este varianta finală. Dacă vreți părerea noastră, noi optăm pentru varianta originală. Va fi o strofă și în engleză. Ne vom strădui să păstrăm ideea de bază. În scurt timp,  echipa va veni cu mai multe informații. Avem reguli și cerințe pe care trebuie să le respectăm”, a scris instrumentistul Vasile Advahov. 

Formația Zdob și Zdub împreună cu Frații Advahov ne va reprezenta țara la Eurovision.  Piesa „Trenulețul” a acumulat cele mai multe voturi din partea juriului. Concursul la etapa națională s-a desfășurat sâmbătă, 29 ianuarie.

După ce a fost anunțat câștigătorul, internauții au apreciat alegerea, iar mulți au menționat că cele două formații muzicale au reușit să unească, prin muzică, cele două maluri ale Prutului.

Concursul internațional de muzică Eurovision 2022 se va desfășura în luna mai la Torino, Italia.

Republica Moldova a participat la această competiție din 2005. În acel an, formația „Zdob și Zdub” sa clasat pe locul 6 cu piesa „Bunica bate toba”.  În 2011, Zdob și Zdub a urcat din nou pe scena Eurovision cu piesa „So Lucky”, plasându-se pe locul la 12-lea în concurs.  

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram