Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1076: Dronă în Moldova, explozii în Rusia și șocul lui Kim Jong-Un. Unde s-ar putea întâlni Trump cu Putin

Ziua Mondială a Stomatologului. Ce trebuie să faci pentru a-ți păstra dinții sănătoși: Cum îi periezi corect și ce să eviți

missing
09 februarie 2023, ora 18:44

Ziua Mondială a Stomatologului este marcată pe 9 februarie, în ziua comemorării Sfintei Apollonia, care este patroana celor suferinzi de durere de dinți și a stomatologilor. Sănătatea noastră generală este influențată de sănătatea dinților. De aceea, este important să avem o atitudine responsabilă atunci când vine vorba despre zâmbetul nostru și despre îngrijirea corectă a dinților.

Totul începe cu prevenția. În cavitatea bucală trăiesc miliarde de bacterii, dintre care o mare parte sunt bacterii bune care ne protejează sănătatea orală. Există, totuși și bacterii care se acumulează sub formă de placă bacteriană și care transformă alimentele rămase în gură în acizi și care, în timp, pot produce eroziunea dinților. 

Bacteriile responsabile de acest lucru au tendința de a se înmulți noaptea, atunci când este secretată o cantitate mai ridicată de salivă, iar activitatea noastră este în stand-by.

De aceea, în absența unei rutine zilnice corecte de îngrijire a dinților, neîndepărtate, bacteriile din cavitatea bucală pot favoriza apariția cariilor dentare și a afecțiunilor gingivale (gingivita – inflamarea și sângerarea gingiilor la periaj).  

Ce trebuie să faci pentru a-ți păstra dinții sănătoși

Menține o igienă orală zilnică adecvată

Pentru un zâmbet sănătos, este obligatoriu să practici o igienă orală bună în fiecare zi prin periaj dentar de 2 ori pe zi pentru minimum 2 minute, folosirea aței dentare, a apei de gură și a dușului bucal. Astfel, nu doar te asiguri că ai dinții curați, dar îți protejezi și gingiile și îți menții respirația fresh.

Pași în realizarea corectă și eficientă a periajul zilnic și în îngrijirea corectă a dinților

• Poziționează periuța în unghi de 45 de grade față de gingii;

• Periajul dentar începe dintr-o parte a arcadei și este finalizat în partea opusă;

• Este indicat să se înceapă cu arcada superioară și apoi cu cea inferioară;

• Realizează mișcări ușoare de sus în jos (de la gingie către exteriorul dintelui) pentru a îndepărta resturile alimentare de pe dinți și a nu le împinge spre gingie;

• Periază toate suprafețele dintelui: exterioară, interioară și suprafața pe care se realizează masticația;

• Utilizați vârful periuței pentru a curăța suprafețele interioare ale dinților frontali, folosind o tehnică blândă de sus în jos, pentru fiecare dinte în parte;

• Periați fiecare dinte în parte pentru câteva secunde;

• Mișcările sunt verticale, sau cel mult mișcări circulare de igienizare a suprafețelor dentare și a gingiilor.

Păstrează curate instrumentele utilizate pentru igiena zilnică

Asigură-te că după folosire, periuța de dinți este bine igienizată cu apă pentru a îndepărta pasta de dinți rămasă, ața dentară și apa de gură sunt închise corespunzător și depozitate în locuri adecvate până la următoarea utilizare.   

De asemenea, nu uita să schimbi periuța dentară la fiecare 3 luni sau chiar mai des, în funcție de gradul de uzură al perilor. Iar dacă ai fost răcit, recomandarea specialiștilor este să schimbi periuța de dinți imediat ce răceala a trecut.

Ține cariile și alte afecțiuni dentare la distanță

Cum? Cu un control periodic o dată la 6 luni la medicul dentist în cadrul căruia stomatologul examinează clinic cavitatea bucală și cu ajutorul investigațiilor de radiologie dentară digitală.

Indiferent de situație, fii atent la semnele și semnalele pe care ți le transmite zâmbetul tău și programează vizita la medicul dentist dacă observi: sângerări gingivale, inflamarea sau înroșirea gingiilor, retracția gingivală, mobilitate dentară (dinții încep să se miște) fără cauză traumatică, sensibilitate foarte ridicată la cald sau la rece, respirație neplăcută persistentă, dureri sau disconfort în timpul masticației.

Programează ședința periodică de profilaxie de două ori pe an

Chiar dacă urmezi corect rutina zilnică de igienizare a cavității orale, nu se poate realiza o igienizare completă și există o peliculă bacteriană care se lipește pe dinți și care nu poate fi îndepărtată doar prin periajul zilnic, dar care poate fi îndepărtat la cabinetul stomatologic prin ședința de profilaxie (detartraj, periaj profesional și air-flow).

Controlează cantitatea de zahăruri și alimente acide consumate zilnic

Reducerea consumului de alimente dulci și cu aciditate ridicată nu doar că îți asigură un zâmbet sănătos, dar are un impact pozitiv asupra întregului organism. În ceea ce privește zâmbetul, o dietă alimentară echilibrată te protejează de apariția cariilor și te scutește de vizite lungi și costisitoare la medicul dentist.

Măsuri suplimentare:

• Să folosești un pai atunci când consumi băuturi dulci;

• Să eviți alimentele și băuturile foarte calde sau foarte reci și mai ales, alternarea lor;

• Să consumi o cantitate suficientă de apă plată;

• Să periezi dinții, dacă se poate, după ce ai consumat o cantitate mai mare de alimente bogate în zaharuri;

• Evită să folosești scobitorile de lemn pentru îndepărtarea resturilor alimentare depuse interdentar. Acestea îți pot răni gingiile sau pot favoriza transportarea altor bacterii în cavitatea bucală;

• Renunță la obiceiurile vicioase precum fumatul, care nu afectează doar sănătatea dinților, ci sănătatea generală.

Frica de medicul stomatolog

Studii recente au dovedit faptul că „dentofobia”sau teama de stomatolog se transmite la copil prin intermediul comportamentului inadecvat al părintelui, atunci când se află în vizită la cabinetul stomatologic. În plus, s-a observat că tatăl poate transmite foarte ușor emoțiile și teama de stomatolog atât copilului, cât și mamei. 

Pentru a ameliora această problemă, se pot utiliza diverse jucării sau chiar o șosetă care să întruchipeze un personaj din desenele animate preferate și care să fie „medicul stomatolog”. Acest personaj va realiza periajul dinților și îl va învăța pe copil să utilizeze periuța de dinți, în locul părinților. Se pot folosi, de asemenea, cărți și diverse cartonașe colorate, realizate special pentru copil, care explică efectuarea periajului dentar pas cu pas, pe înțelesul lui. 

În cazul copiilor mai mari, sunt utile și atractive periuțele de dinți cu afișaje și diverse sunete care le indică timpul necesar periajului.

Dacă sunteți alături de copilul dumneavoastră și îi explicați cu răbdare cum își poate păstra igiena orală, acesta va deveni responsabil o dată cu trecerea timpului și va avea o dantură frumoasă și sănătoasă.

Sfânta Apollonia era fiica unui funcționar de stat major în Alexandria, care credea în Hristos, pe vremea când mulți compatrioți ai ei erau păgâni. La vârsta de 49 de ani, în perioada persecuției creștinilor, a fost martirizată. Călăul i-a extras dinții și i-a zdrobit maxilarele. Atunci ea a rezistat torturilor inumane, a fost fermă în credința ei și nu a renunțat la creștinism. În acel moment, ea a devenit patroana celor care suferă de durere de dinţi şi alte boli stomatologice, iar mai târziu şi a stomatologilor.

În 1984, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Societatea Internaţională a Stomatologilor a stabilit ziua de 9 februarie drept Ziua Mondială a Stomatologului.

Vechii stomatologi au folosit prototipul primei bormaşini stomatologice cu 9.000 de ani în urmă. Această descoperire a fost făcută de cercetătorii din SUA şi Franţa, în provincia Belucistan din Pakistan. Aici au fost descoperite cadavrele unor cetăţeni care au locuit în secolele al IV-lea şi al VI-lea, î.H., care avea găuri cu plombe de un diametru perfect de 1-3 milimetri şi o adâncime de 3,5 milimetri.

Despre arta vechilor stomatologi vorbeşte şi faptul că erau puse plombe şi la dinţii la care accesul este unul destul de dificil.

ziarulunirea.ro, dentestet.ro, doctoruldedinti.info

Vorbim Verde-n ochi despre gaz – cel pe gratis din UE și cel pe bani împrumutați din Federația Rusă. DA – DA În timp ce la Chișinău, de o săptămână, vorbim despre un grant de 30 de milioane de euro, oferit de UE, pentru a asigura regiunea transnistreană cu gaz gratuit timp de 10 zile, la Tiraspol, cel care își spune lider al regiunii nu contenește să vorbească despre suportul rusesc, sub formă de credit, pentru procurarea gazului salvator.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Reforma anticorupție a intrat în Mercur Retrograd, iar după ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate a devenit clar că președinta nu doar a scos mănușile albe, dar le-a și aruncat Procuraturii Anticorupție. Urmează duelul!
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
/VIDEO/ Caz tragic la Drochia: O gravidă a murit acasă. Medicii au încercat s-o resusciteze timp de o oră
/VIDEO/ Caz tragic la Drochia: O gravidă a murit acasă. Medicii au încercat s-o resusciteze timp de o oră
/VIDEO/ Corupție în actuala guvernare? Dragalin: „Persoane în audiență îmi spun: mi-e frică să vă fac declarații oficiale”
/VIDEO/ Corupție în actuala guvernare? Dragalin: „Persoane în audiență îmi spun: mi-e frică să vă fac declarații oficiale”
Să-l salvăm pe David! Are 1 an și luptă cu o boală rară și agresivă: „Are o singură șansă la viață”
Să-l salvăm pe David! Are 1 an și luptă cu o boală rară și agresivă: „Are o singură șansă la viață”
/VIDEO/ Soția lui Plahotniuc va fi trimisă în judecată. De ce DOAR UN dosar al oligarhului e pe masa magistraților
/VIDEO/ Soția lui Plahotniuc va fi trimisă în judecată. De ce DOAR UN dosar al oligarhului e pe masa magistraților

Să-l salvăm pe David! Are 1 an și luptă cu o boală rară și agresivă: „Are o singură șansă la viață”

missing
03 februarie 2025, ora 23:31

David are un an și trei luni, iar fiecare zi este o luptă continuă pentu micuțul care suferă de o boală gravă și agresivă: Sindromul Hiper OgM X-linkat, o boală care afectează sistemul imunitar. Din 27 august 2024, David este internat în spital și e conectat la aparate, iar în această perioadă a trecut prin trei stopuri cardiace, accident vascular cerebral și hemoragie intracraniană. Acum, David are nevoie urgent de un transplant de măduvă osoasă, iar familia nu face față financiar. Intervenția se ridică la zeci de mii de euro, bani pe care familia nu îi are. De aceea, vine cu un mesaj de ajutor către toți oamenii cu inimă mare.

David mai are acasă două surori mai mari, de 10 și 7 ani. Mama băiatului, Irina Linga, spune că totul a început cu o pneumonie severă. 

„Inițial, David a fost diagnosticat cu pneumonie eozinofilică idiopatică (de cauză necunoscută), iar starea lui s-a agravat rapid. Medicii au încercat să găsească cauza reală a bolii, însă abia după multe investigații și luni de suferință am primit diagnosticul final: Sindrom Hiper IgM X-linkat, o boală genetică extrem de rară, care îi distruge complet sistemul imunitar”, spune mama băiatului.

În prezent, băiatul nu poate respira singur și este conectat la ventilator printr-o traheostomă. Plămânii lui sunt distruși din cauza fibrozei pulmonare, iar oxigenul nu îi mai ajunge în organism. Boala de care suferă afectează sistemul imunitar al copilului. Persoanele cu această boală nu pot produce anticorpi normali pentru a se apăra de infecții. 

Mama lui David susține că sistemul lui imunitar este complet nefuncțional, iar orice infecție îi poate fi fatală:

„De trei ori ni s-a spus că nu știm dacă va ajunge până dimineață, că starea lui este prea gravă. Este o adevărată minune, iar acum are o singură șansă la viață – un transplant de măduvă osoasă. Este extrem de urgent!”

Costurile transportului medical specializat pentru a-l duce pe David în Italia sunt estimate la 15.000 de euro, incluzând cheltuielile inițiale pentru tratamente.

Costul total al transplantului de măduvă osoasă se ridică de la 60.000 de euro, iar suma exactă va fi stabilită după evaluarea medicilor din Italia, în funcție de gravitatea și complexitatea cazului.

Cum puteți ajuta?
Orice donație, oricât de mică, poate salva viața lui David!
Datele de contact:
Telefon: +37379504147 / +37379300619
cebotariirinel@gmail.com

Cont bancar pentru donații:
România BCR
Linga Irina
BIC/SWIFT:RNCBROBU
IBAN:   RO57 RNCB 0503 1432 7628 0002
Revolut
Linga Anatolie
IBAN:  RO38 REVO 0000 1912 4098 5001
BIC/SWIFT CODE:  REVOROBB

Republica Moldova
MIA: (+373)79504147
MICB:
IRINA LINGA
IBAN:MD64ML022590000000000017
Victoria Banc
ANATOLIE LINGA
IBAN: MD67VI022522000009238MDL

Marea Britanie
Monese
Irina Linga
Account number
12068304
Sort code
23-69-72

Donații online: https://gofund.me/252c29cb

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astǎzi a emisiunii Cutia Neagrǎ PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.

/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE
/VIDEO/ Noi detalii în cazul femeii moarte la salonul de înfrumusețare: „Abordarea legală e aceeași ca pentru o plăcintărie”
/VIDEO/ Noi detalii în cazul femeii moarte la salonul de înfrumusețare: „Abordarea legală e aceeași ca pentru o plăcintărie”
Tragedie în Chișinău: Un bebeluș a murit la spital după ce s-ar fi înecat cu lapte. Părinții acuză medicii și au alertat poliția
Tragedie în Chișinău: Un bebeluș a murit la spital după ce s-ar fi înecat cu lapte. Părinții acuză medicii și au alertat poliția

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.