Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1078: Tribunal special, foc în Rusia și mister elucidat. Condiția lui Zelenski pentru negocieri cu Putin

externe

Război în Israel, ziua 9: Tensiune uriașă, precizarea Israelului, ținta nr.1 și atacuri aeriene! Un aeroport din Siria, distrus

15 octombrie 2023, ora 21:36

ATENȚIE! Cetățenii Republicii Moldova, aflați în prezent în Israel, sunt îndemnați să se înregistreze prin intermediul acestei platforme: https://shorturl.at/tvCR9. Pentru întrebări sau asistență, conaționalii sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului. Telefon de urgență: +972527789772 și +9727998396 în regim non-stop. Apel gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova: 0 80 090 990. Pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare:  +373 22 188 000, inclusiv WhatsApp +37379818081. Din data de 7 octombrie până în prezent, 637 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors în țară, iar în aceeași perioadă, 312 de cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv. Datele au fost prezentate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE)

Armata isralieană a transmis, sâmbătă seară, că pregătește „următoarele etape ale războiului” împotriva Hamas, prin implementarea unei „game largi de planuri operaționale ofensive” care includ un „atac comun și coordonat din aer, de pe mare și de pe uscat”. În același timp, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului a declarat pentru CNN că „operațiunile militare semnificative” vor fi lansate doar după ce civilii vor pleca. SUA au anunțat că trimit încă un portavion în Mediterana pentru „a descuraja acțiunile ostile împotriva Israelului”. Trupele israeliene îl vânează pe un comandant Hamas descris drept ”Osama bin Laden al Palestinei”, jurând că îl vor găsi oriunde s-ar ascunde și insistând că zilele lui sunt numărate.

UPDATE Șeful Forțelor Aeriene israeliene (IAF) a declarat duminică, 15 octombrie, că avioanele de luptă și dronele lovesc „agresiv” Fâșia Gaza pentru a elimina cât mai multe amenințări înainte ca forțele terestre să înceapă mult așteptata ofensivă, relatează The Times of Israel și Libertatea.

UPDATE Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a declarat că Israelul a mers prea departe ca răspuns la invazia de săptămâna trecută de către Hamas. Potrivit Xinhua, China are un interes în a ajuta la rezolvarea conflictului și a problemelor de bază care implică populația palestiniană, anunță Mediafax.

UPDATE Iranul a avertizat duminică, 15 octombrie, Israelul cu privire la o escaladare a conflictului, dacă nu reușește să pună capăt agresiunilor împotriva palestinienilor, ministrul său de externe afirmând că și alte părți din regiune sunt pregătite să acționeze, relatează duminică agenția iraniană de știri Fars, potrivit Reuters. „Dacă agresiunile sioniste nu se opresc, mâinile tuturor părților din regiune sunt pe trăgaci", a declarat ministrul Hossein Amirabdollahian.

UPDATE Spectrul unui conflict mai larg din Orientul Mijlociu reprezintă o nouă amenințare pentru economia globală, așa cum lumea iese din șocurile declanșate de Covid-19 și războiul din Ucraina, au fost avertizați miniștrii de finanțe și oficialii, potrivit ft.com.

UPDATE Starul francez al echipei Al-Ittihad, Karim Benzema, a postat duminică un mesaj în social media referitor la situaţia din Gaza, potrivit News.ro. „Rugăciunile noastre se îndreaptă către locuitorii din Gaza, victime încă o dată ale unor bombardamente nedrepte care nu menajează nici femeile, nici copiii”, a scris Benzema.

UPDATE Jurnaliștii publicației americane The New Yorker l-au intervievat de curând pe Mousa Abu Marzouk, lider politic al Hamas. Marzouk trăiește în exil la Doha, Qatar, și, potrivit declarațiilor lui, comandanții militari ai grupării teroriste, cu sediul în Gaza, nu i-au dat detalii despre planul de invazie a Israelului. Nu știa că atacul urma să aibă loc sâmbătă, 7 octombrie. „Toți liderii Hamas care nu sunt militari au primit vestea sâmbătă dimineața devreme”, a declarat Abu Marzouk. 

UPDATE Israelul a reluat duminică, 15 octombrie, alimentarea cu apă în sudul Fâşiei Gaza, după o întrerupere de şapte zile ordonată ca represalii la atacul Hamas asupra teritoriului israelian, notează Ziare.com.

UPDATE Qatarul depune eforturi pentru a convinge Hamas să elibereze femeile, copiii şi ostaticii în vârstă pe care gruparea teroristă îi deţine în prezent în Gaza, după ce i-a luat în captivitate în timpul atacului de săptămâna trecută din sudul Israelului, a declarat un oficial diplomatic pentru The Times of Israel.

UPDATE Canalele oficiale palestiniene difuzează informații false cu privire la un copil israelian ucis de Hamas ca fiind, de fapt, o victimă palestiniană. Se întâmplă totul în contextul rundei actuale de violențe, transmite Ambasada Israelului în România într-un mesaj postat pe Facebook, potrivit Gândul.

UPDATE Secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi-a reiterat sprijinul pentru Israel, dar a spus că modul în care acesta îşi desfăşoară ofensiva la sol aşteptată în Gaza „contează”, notează SkyNews.

UPDATE Administraţia Biden speră ca în această săptămână să determine Congresul să aprobe un nou pachet de ajutor în armament pentru Israel şi Ucraina, care va depăşi 2 miliarde de dolari.

UPDATE Noi imagini video obținute de pe camerele GoPro ale teroriștilor Hamas arată cum atacatorii au mers din casă în casă în kibbuțul Sufa în dimineața zilei de 7 octombrie, când au început asaltul asupra sudului Israelului, trăgând asupra civililor, scrie The Times of Israel.

UPDATE Armata israeliană a anunţat, duminică, o zonă de 4 km faţă de granița cu Libanul ca fiind interzisă accesului public, adăugând că întrerupe în mod deliberat serviciile GPS acolo și pe frontul de sud cu Gaza, ca parte a operațiunilor sale. Întreruperea comunicaţiilor GPS ar putea afecta funcționarea diferitelor aplicații, a scris purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, pe platforma de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter, scrie Rador.

UPDATE Prioritatea principală a Israelului este salvarea ostaticilor din Gaza, în ciuda dificultăților implicate în lupta într-o zonă urbană dens populată, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului (IDF) pentru CNN. Arătând „rețeaua elaborată de tuneluri” a Hamas, locotenent-colonelul Jonathan Conricus a spus că ostaticii sunt „cel mai probabil ținuți în subteran în diferite locații”.„Luptele vor fi lente. Progresele vor fi lente și vom fi precauți, dar suntem foarte hotărâți să ajungem la teroriștii Hamas care se ascund în prezent sub civilii noștri în sistemul de tuneluri pe care îl au” a spus Conricus, scrie G4media.

UPDATE Luptătorii din cadrul grupării libaneze Hezbollah au lansat duminică o rachetă ghidată asupra unui sat israelian de la frontiera de nord, omorând o persoană și rănind alte trei, au anunţat atât grupul militant, cât și medici israelieni. Medicii au declarat inițial că două persoane au fost rănite în atacul asupra satului Shtula, o comunitate de fermieri care se învecinează cu zidul de la frontieră, vizavi de comunitatea libaneză Ayta a-Shab. Armata israeliană a transmis că a atacat obiective din Liban ca răzbunare. Într-un videoclip de la Shtula, care a fost postat pe platforma de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter, se poate vedea un soldat verificând un bărbat imobil și însângerat îmbrăcat în haine civile. Reuters nu a putut verifica imediat autenticitatea înregistrării, potrivit Rador.

UPDATE Armata Israelului afirmă că a atacat "peste o sută de ţinte militare" în diferite părţi din Gaza în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, inclusiv cartierele generale şi complexele militare ale Hamas, zeci de lansatoare, posturi antitanc şi posturi de observare, scrie Mediafax.

UPDATE Ucrainenii din Israel vor fi aduşi în România. Este vorba despre 207 de persoane, printre care şi 63 de copii, notează Antena3.

UPDATE Agenția de presă palestiniană Wafa spune că bombardamentul israelian asupra Fâșiei Gaza a ucis peste 400 de palestinieni și a rănit alți 1.500 doar în ultimele 24 de ore. Cifra include 260 de morți în orașul Gaza, 80 în Deir al-Balah din centrul Fâșiei Gaza și 40 în tabăra de refugiați Jabalya din nordul teritoriului. Alți 10 palestinieni au fost uciși în orașul Beit Lahiya, în timp ce 20 au fost uciși în sudul Khan Younis, notează Adevărul.

UPDATE Zecile de mii de soldați pregătiți pentru ofensiva terestră din Fâșia Gaza au ordin să captureze orașul Gaza și să distrugă actuala conducere a Hamas, spun trei ofițeri militari israelieni de rang înalt, citați de ziarul New York Times, notează Libertatea. Scopul lor va fi „ruinarea Hamas și eliminarea liderilor săi după măcelul pe care l-au comis”, a declarat sâmbătă contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt principal al Forțelor de Apărare ale Israelului. Un alt purtător de cuvânt militar a spus că armata Israelului se concentrează în special pe uciderea lui Yahya Sinwar, cel mai înalt oficial al Hamas, ale cărui birouri se află în orașul Gaza și pe care Israelul îl consideră responsabil pentru atrocitățile comise pe 7 octombrie.

UPDATE Duminică dimineață, la ora 7.00, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF) a prezentat imagini din satelit despre care a susținut că reprezintă încercarea Hamas de a opri plecarea civililor din Gaza City și din zona de nord a Fâșiei, notează Biziday.

UPDATE NATO se află într-o poziție dificilă. Alianța ar putea să nu aibă suficiente fonduri și echipamente pentru a sprijini Ucraina și Israelul, potrivit ziarului Welt. Articolul notează că Alianța Nord-Atlantică se poate confrunta cu provocări fără precedent: acordarea de asistență a doi parteneri apropiați - Israel și Ucraina, situate în proximitate geografică. NATO nu vrea să se implice direct în conflicte. Cu toate acestea, este necesară aprovizionarea cu arme către parteneri. Țările NATO, așa cum subliniază textul, „nu doresc să-și compromită propriile capacități de apărare și, pe lângă costurile ridicate, stocurile de arme sunt limitate”. Acest lucru este valabil mai ales pentru muniția de artilerie și sistemele moderne de apărare aeriană, cum ar fi IRIS-T și Patriot. Israelul și Ucraina au nevoie disperată de ambele.

UPDATE Un organ de presă pro-guvernamental sirian susține că armata israeliană a atacat sâmbătă seară aeroportul internaţional din oraşul Alep (nord), făcându-l inutilizabil, relatează Times of Israel şi Jerusalem Post.

UPDATE Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că evacuarea a mii de pacienţi de spital către spitalele deja supraaglomerate din sudul Fâşiei Gaza poate fi "o sentinţă de moarte", relatează Times of Israel.

UPDATE Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat sâmbătă că a purtat a cincea convorbire telefonică cu președintele american Joe Biden după declanșarea războiului cu Hamas în Gaza, în urmă cu o săptămână, scrie The Times of Israel. Biroul lui Netanyahu a precizat că premierul israelian i-a mulțumit lui Biden pentru "sprijinul profund al SUA", precum și pentru vizitele din ultimele zile întreprinse în Israel de secretarul american de stat, Antony Blinken, și de secretarul apărării, Lloyd Austin. Cei doi lideri au convenit să continue să țină legătura, a mai transmis biroul lui Netanyahu, potrivit Libertatea.

UPDATE Aviația israeliană a efectuat bombardamente la granița cu Libanul, în zona de nord. În decursul zilei de sâmbătă, Hezbollah (pro-iranian) a lansat mai multe tiruri cu rachete și proiectile anti-tank asupra pozițiilor israeliene din zona Înălțimilor Golan, notează Biziday.

UPDATE Preşedintele american, Joe Biden, le-a spus sâmbătă premierului israelian, Benjamin Netanyahu, şi preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, că Statele Unite sunt preocupate de protecţia civililor în conflictul dintre Hamas şi Israel, notează AFP.

UPDATE Forțele aeriene americane centrale au anunțat sâmbătă că vor trimite avioane de vânătoare F-15E și avioane de atac la sol A-10 în zona Orientului Mijlociu, informează Rador

UPDATE Statele Unite vor trimite al doilea portavion în estul Mării Mediterane "pentru a descuraja acţiunile ostile împotriva Israelului sau orice efort de extindere a acestui război în urma atacului Hamas", a declarat sâmbătă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, citat de AFP.

UPDATE Armata israeliană, solicitată să răspundă la declaraţia Reuters privind moartea unui jurnalist Reuters în sudul Libanului, a declarat că graniţa dintre Israel şi Liban se afla sub tirul grupării libaneze Hezbollah în momentul morţii jurnalistului, anunță Rador, 

UPDATE Doi israelieni, mobilizați la granița cu Fâșia Gaza, s-au căsătorit pe front. Nuntași au fost ceilalți rezerviști. Nunta celor doi tineri trebuia să fie săptămâna trecută, dar nu a mai avut loc din cauza ordinul de mobilizare la război, relatează ynetnews.com. În loc să-și amâne nunta de teama rachetelor, tinerii au ales să-și țină ceremonia în interiorul unei baze militare. Cei doi îndrăgostiţi au mutat petrecerea în tabăra în care au fost mobilizați, la granița cu Fâșia Gaza, notează Știripesurse.

UPDATE Reprezentantul chinez Zhai Jun va vizita Orientul Mijlociu săptămâna viitoare pentru a face eforturi pentru încetarea focului în conflictul Israel-Hamas şi pentru discuţii de pace, transmite postul de stat CCTV, notează Mediafax.

UPDATE Ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian s-a întâlnit la Doha cu şeful Biroului Politic al Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit presei de stat din Iran, scrie Mediafax.

Război în Israel, ziua 8: Ultimatum expirat, raiduri în Fâșia Gaza, plan cu 3 puncte și lider lichidat! Hamas laudă Rusia
Război în Israel, ziua 7: Atacuri noi, dezvăluiri Hamas și ordin de evacuare! General: „Acum e timpul pentru război”
/VIDEO/ Când ar putea adera Moldova la UE? Marta Kos: „Nu putem lăsa ca viitorul european să fie ostatic conflictului transnistrean”
/VIDEO/ Când ar putea adera Moldova la UE? Marta Kos: „Nu putem lăsa ca viitorul european să fie ostatic conflictului transnistrean”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/EXCLUSIV/ Frizerie cu două locuri: Cum arată autorizația emisă salonului unde a murit femeia de afaceri
/EXCLUSIV/ Frizerie cu două locuri: Cum arată autorizația emisă salonului unde a murit femeia de afaceri
/VIDEO/ Mărturiile soțului femeii de afaceri, care a murit la salonul de înfrumusețare: „Nu mai am ce pierde. Să triumfe dreptatea”
/VIDEO/ Mărturiile soțului femeii de afaceri, care a murit la salonul de înfrumusețare: „Nu mai am ce pierde. Să triumfe dreptatea”
Judecătoarea Livia Mitrofan, detașată la CSM. Când va prelua noul mandat
Judecătoarea Livia Mitrofan, detașată la CSM. Când va prelua noul mandat

Norvegia acuză spionajul rusesc că pune la cale atacuri de sabotaj pentru a împiedica furnizarea de ajutor Ucrainei

missing
05 februarie 2025, ora 19:06

Serviciile norvegiene de securitate internă au estimat miercuri, 5 februarie, drept „probabilă” o tentativă de sabotaj a serviciilor de informații ruse împotriva Norvegiei în 2025, în special pentru a împiedica furnizarea de ajutor Ucrainei, informează AFP, conform Agerpres și hotnews

Șefa Serviciilor de Securitate Internă (PST), Beate Gangas, a precizat că, de la sfârșitul anului 2023, au avut loc mai multe zeci de acțiuni similare în Europa, însă până acum nu a fost identificat niciun caz dovedit de sabotaj în Norvegia.

Cu toate acestea, PST estimează drept „probabil” ca serviciile de informații ruse să încerce să întreprindă acțiuni de sabotaj împotriva unor ținte în Norvegia în 2025”, a declarat Beate Gangas în timpul prezentării evaluării anuale asupra amenințărilor ce vizează țara.

„Obiectivul unor eventuale acțiuni ar fi acela de a împiedica livrările noastre către Ucraina sau de a influența în sens negativ opinia publică referitor la ajutorul acordat Ucrainei”, a declarat ea.

Norvegia, țară membră a NATO, are cu Rusia o frontieră terestră de 198 de km în Arctica, precum și o frontieră maritimă în Marea Barenț.

Relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat semnificativ de la începutul invaziei la scară mare declanșată de Rusia împotriva Ucrainei, în februarie 2022.

„În ceea ce privește actori statali, ne așteptăm ca Rusia să rămână principala amenințare la adresa securității în Norvegia”, a mai spus Gangas.

Contactată de AFP, ambasada Rusiei la Oslo nu a reacționat imediat.

Autoritățile norvegiene au stabilit să aloce 135 de miliarde de coroane (11,5 miliarde de euro) ajutor civil și militar Ucrainei în perioada 2023-2030.

De la începutul războiului în 2022, țara scandinavă a depășit Rusia și a devenit primul furnizor de gaz natural în Europa. „Infrastructurile energetice norvegiene ar putea fi de asemenea o țintă de sabotaj în anul ce urmează”, a mai scris PST în raport.

Serviciile norvegiene au informat de asemenea despre un risc de spionaj „semnificativ” provenind din China, care „ar urma să se amplifice”, dar și din partea Iranului și a Coreei de Nord.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astǎzi a emisiunii Cutia Neagrǎ PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.

/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.