Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 612: Pauză ciudată, crime de război și președinte spionat! Scrisoarea trimisă de români lui Zelenski

28 octombrie 2023, ora 23:33

Consiliul European a promis „va oferi un sprijin financiar, economic, umanitar, militar şi diplomatic puternic Ucrainei şi poporului său atât timp cât va fi necesar”. Totodată, candidatura accelerată a Ucrainei a grăbit nevoia UE de a implementa reforme cuprinzătoare, inclusiv reforma tratatelor şi modificări ale structurii de vot a blocului, notează Mediafax.

Între timp, forțele ruse se confruntă cu pierderi semnificative în echipamente lângă Avdiivka, ceea ce ar putea afecta serios capacitatea lor de acțiune pe termen lung, conform Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). Aceste pierderi includ sute de vehicule blindate distruse și mii de victime. Totodată, Rusia a pus pe pauză atacurile cu rachete de croazieră lansate din aer împotriva Ucrainei. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, spune că Rusia a pierdut o brigadă în luptele de la Avdiivka și le-a mulțumit celor care luptă pe front, precizând că armata se concentrează pe apărarea pozițiilor din Kupiansk, Bahmut, Avdiivka, Mariinka şi Melitopol.

UPDATE Serviciile speciale ruse lansează informații despre moartea probabilă a liderului de la Kremlin pentru „propriile lor verificări”, susține diplomatul ucrainean Ruslan Osipenko, notează Ziare.com.

UPDATE Serviciul ucrainean de frontieră a anunţat sâmbătă că foloseşte drone în eforturile de a preveni fuga în străinătate a bărbaţilor care încearcă să se sustragă mobilizării în armată pentru a nu fi trimişi pe front în războiul cu Rusia, relatează Reuters.  

UPDATE Premierul olandez Mark Rutte a declarat că ar fi interesat să îi urmeze lui Jens Stoltenberg în funcția de Secretar General al NATO, deși vede doar o șansă mică de a fi ales pentru acest post, notează Antena3.

UPDATE Colonelul-general Viktor Afzalov a fost numit comandant al forțelor aerospațiale rusești, a confirmat vineri Ministerul rus al Apărării, notează NewsWeek.

UPDATE Invazia lui Putin din Ucraina de acum peste 20 de luni, precum și noul conflict dintre Israel și Hamas a trimis unde de șoc în toată lumea, schimbând strategiile geopolitice din multe țări. Acum, noua ”axă a răului”, cum a fost etichetată alianța China, Rusia și Iran de către liderul minorității republican din Senatul american, Mitch McConnell, reprezintă ”o amenințare imediată la adresa Statelor Unite” și aceasta trebuie abordată de urgență, scrie Ziare.com.

UPDATE Forțele ruse au lansat o serie de lovituri cu rachete și drone împotriva Ucrainei noaptea trecută. Potrivit ucrainenilor, este vorba de o rachetă balistică Iskander-M din Voronej și șase drone Shahed-131/136 din apropierea Primorsko-Akhtarsk, Krasnodar Krai. De asemenea, forţele ucrainene susţin că au distrus cinci Shahed-uri deasupra regiunilor Herson și Mykolaiv. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Yuriy Ihnat, a raportat că atacul forțelor ruse vizează infrastructura critică și instalațiile militare, notează Antena3.

UPDATE Femeile care au soți și rude care luptă în conflictul cu Rusia au cerut vineri demobilizarea lor după 18 luni de serviciu militar. Ele au organizat manifestaţii în mai multe oraşe din Ucraina, inclusiv în Kiev, unde au ocupat Piaţa Independenţei, locul revoluţiei din 2014 care a răsturnat regimul pro-rus, conform The New York Times. Femeile au afişat pancarte cu mesaje prin care solicitau ca soldaţii să fie înlocuiţi de alţii, subliniind că aceştia sunt obosiţi şi că victoria depinde de toţi cetăţenii. Unele au venit la protest cu copiii lor mici, chiar şi cu nou-născuţi.
Deputatul Oleksí Goncearenko, membru al partidului fostului preşedinte Petro Poroşenko, a propus un proiect de lege care ar permite soldaţilor să se întoarcă acasă după ce au luptat cel puţin 18 luni în război.  El a cerut şi o întâlnire între femeile protestatare şi preşedintele Volodimir Zelenski, notează Spotmedia.

UPDATE Trupele ucrainene au înaintat puțin pe malul estic (stâng) al Niprului din regiuneaHerson și au continuat operațiunile ofensive în apropiere de Bahmut și în vestul regiunii Zaporojie, susțin analiștii de la Institul pentru Studiul Războiului, notează NewsWeek.

UPDATE Inginerii civili ucraineni au primit instruire în Marea Britanie pentru a învăța tehnici de protecție a infrastructurii critice naționale împotriva atacurilor cu drone și rachete rusești, anunță Ministerul Apărării din UK pe X, fosta Twitter, scrie Spotmedia.

UPDATE Tentativa de asasinat asupra fostului deputat ucrainean pro-rus Oleh Ţariov a fost o operațiune specială planificată de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) – scrie agenţia RBC. „Acesta este de mult timp pe lista trădătorilor care trebuie să răspundă pentru crimele comise. Țariov este o țintă absolut legitimă. Acesta nu este doar un fanatic al ‘lumii ruse’, ci o persoană care a venit personal cu tancurile rusești pentru a captura Kievul” – a subliniat o sursă din SBU. Aceasta nu a dezvăluit detaliile operațiunii speciale, însă, potrivit informaţiilor din presă, fostul politician ucrainean, un aliat al ex-preşedintelui Viktor Ianukovici, a fost vizat de două focuri de armă. Surse din SBU au remarcat că starea de sănătate a lui Ţariov este critică şi că medicii încearcă să-i salveze viaţa. „Dar există șanse mari ca acesta să moară” – a adăugat sursa, potrivit Rador.

UPDATE Conform informațiilor oferite de Statul Major General al Armatei Ucrainene, conflictul cu Rusia a dus la pierderea a 298.420 de soldați ruși. În plus, forțele rusești au suferit pierderi semnificative de echipament militar, inclusiv 5.167 de tancuri, 9.749 de vehicule blindate de luptă, 9.524 de vehicule și rezervoare de combustibil, 7.180 de sisteme de artilerie, 834 de sisteme de rachete cu lansatoare multiple, 558 de sisteme de apărare aeriană, 320 de avioane, 324 de elicoptere, 5.390 de drone și 20 de ambarcațiuni, notează Spotmedia.

UPDATE Rusia a desfășurat delfini militari în Marea Neagră împotriva Ucrainei. Misiunile lor vizează împiedicarea și detectarea scafandrilor mobilizați de Ucraina, scrie Newsweek.

UPDATE Ministrul ucrainean de interne, Ihor Kirilenko, a declarat că anchetatorii instituţiei pe care o conduce au înregistrat până acum peste 98.000 de crime de război comise de armata rusă pe teritoriul Ucrainei. Oficialul a menționat că în Ucraina a fost creată o bază de date specială numită „Criminal de război”, care conţine informaţii despre 240.000 de persoane implicate în războiul declanşat de Rusia. „Fiecare persoană care a comis crime împotriva poporului ucrainean trebuie pedepsită. Acești criminali de război nu vor avea o viață liniştită în nicio țară democratică” – a subliniat Ihor Klimenko. Ministrul a remarcat că teroarea din partea Federației Ruse nu încetează, iar autoritățile ucrainene sunt pregătite pentru situaţia în care rușii vor ataca, din nou, instalațiile energetice în timpul iernii, potrivit Rador.

UPDATE O navă de deminare rusească a explodat în Crimeea, iar ucrainenii cred că incidentul a fost provocat de o mină plasată tot de ruși. Nava Vladimir Kozitski, din clasa Project 23040G, a fost avariată grav în Sevastopol. Explozia a fost una puternică, potrivit unor surse, fiind auzită de locuitorii orașului. Ulterior, nava a fost remorcată până la țărm, potrivit The New Voice of Ukraine. Vladimir Kozitski intrase în serviciu în 2021, notează Gândul.

UPDATE Promisiunea noului guvern al Slovaciei de a opri furnizarea ajutorului pentru Ucraina trebuie să se aplice doar proviziilor militare, nu vânzărilor comerciale – a transmis purtătorul de cuvânt al legislativului de la Bratislava, Peter Pellegrini. Acesta a afirmat că pledează pentru continuarea vânzărilor de arme către Ucraina. „Dacă cineva comandă și plătește pentru aceste sisteme, acest lucru susţine industria slovacă” – a remarcat Pellegrini. Amintim că, anterior, noul premier al Slovaciei, pro-rusul Robert Fico, a anunţat că nu va sprijini ajutorul militar acordat Ucrainei. „Lăsați-i să negocieze pacea timp de 10 ani, în loc să se omoare între ei timp de 10 ani fără niciun rezultat” – a afirmat Fico, în fața membrilor Comisiei parlamentare pentru afaceri europene, potrivit Rador.

UPDATE Aviația cu rază lungă a Rusiei nu a mai efectuat atacuri cu rachete de croazieră lansate aeriene împotriva Ucrainei de peste o lună, una dintre cele mai lungi lacune în astfel de lovituri de la începutul invaziei la scară largă, a raportat Ministerul Apărării al Regatului Unit pe 27 octombrie. „În timp ce Rusia este încă capabilă să utilizeze alte capacități de lovitură, LRA (Aviația cu rază lungă de acțiune) a fost metoda principală pentru a efectua lovituri de precizie la distanță”, a scris ministerul în cea mai recentă actualizare a informațiilor. Acest lucru se întâmplă, transmite sursa citată, deoarece stocurile de rachete ale Rusiei sunt mici, iar Moscova le păstrează pentru mai târziu. Rusia a folosit bombardierele strategice Tupolev Tu-95 „Bear” („Urs”) pentru a lansa rachete de croazieră Kodiak spre Ucraina, deseori asupra unor ținte civile, fără importanță militară. Aceste bombardiere au fost metoda preferată de Rusia în acest conflict pentru a efectua bombardamente de precizie, scrie Business Insider. Operațiunile sunt, însă, foarte costisitoare pentru Rusia.

UPDATE Asociația Național-Culturală a Românilor din regiunea Odesa „Basarabia” i-a cerut președintelui Volodimir Zelenski, printr-o scrisoare deschisă, să instituie Ziua limbii române pe teritoriul Ucrainei, ce ar urma să fie sărbătorită pe 31 august. Instituirea Zilei limbii române în Ucraina trebuie să aibă loc în contextul recentelor întâlniri bilaterale româno-ucrainene, dar și declarării zilei de 9 noiembrie drept Zi a Limbii Ucrainene în România, spune asociația, notează Cotidianul.

UPDATE Lituania a interzis orice import, încărcare și regazificare de gaz natural lichefiat (GNL) rusesc la toate instalațiile, notează Știripesurse.

UPDATE Apărarea aeriană ucraineană a distrus trei rachete ghidate X-59 în regiunea Mykolaiv şi două drone Lancet deasupra regiunii Herson, a informat Comandamentul aerian de Sud al Ucrainei.

UPDATE Ucraina este cu un pas mai aproape de a obţine acces la activele ruseşti îngheţate pentru a începe procesul de reconstrucţie. „Din punct de vedere politic, am convenit că, în cele din urmă, Rusia trebuie să plătească pentru reconstrucţia pe termen lung a Ucrainei”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, la finalul summit-ului UE de la Bruxelles, scrie Mediafax.

UPDATE Administrația Statelor Unite răspândește „falsuri absolut monstruoase" pentru a găsi o scuză pentru forțele armate ale Ucrainei, care au eșuat în contraofensivă, acuză Ambasada Rusiei la Washington într-un comentariu postat pe canalul Telegram al misiunii diplomatice, scrie HotNews.

UPDATE Dispozitivul de urmărire descoperit în maşina preşedintelui polonez ar fi fost plantat de Rusia. Ofiţerii polonezi ai Serviciului de Protecţie de Stat (SOP) au raportat că vehiculul preşedintelui a fost lucrat cu câteva luni înainte de descoperire şi că probabil dispozitivul de urmărire a fost instalat în timpul vizitei lui Duda în Ucraina.

UPDATE Președintele american, Joe Biden, s-a întâlnit vineri, cu principalul diplomat chinez, Wang Yi, au anunțat oficiali de la Casa Albă. În comunicatul emis se afirmă că liderul american a subliniat că SUA și China „trebuie să gestioneze în mod responsabil concurența în relația dintre ele și să mențină deschise liniile de comunicare”, potrivit Rador.

UPDATE Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că numărul victimelor din rândul forţelor ruse a crescut brusc pe frontul ucrainean în ultima săptămână. „Săptămâna aceasta a existat o creștere semnificativă a victimelor rusești. Chiar așa cum ar trebui să fie„, a spus dl Zelenski în discursul său de seară, referindu-se la luptele de pe o serie de sectoare ale liniei frontului de 1.000 km, notează Rador.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 611: Atacuri cu drone, ordinul 227 al lui Stalin și deputat împușcat! Kremlinul neagă moartea lui Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 610: Coridor suspendat și premiera lăudată de Rusia! Țara care oprește ajutorul militar pentru Kiev
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.