Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 27: Moldoveni reținuți la Paris, bilanț negru și soluția Papei! Orașul Gaza e asediat de armata israeliană

02 noiembrie 2023, ora 23:07

ATENȚIE! Cetățenii Republicii Moldova, aflați în prezent în Israel, sunt îndemnați să se înregistreze prin intermediul acestei platforme. Pentru întrebări sau asistență, conaționalii sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului. Telefon de urgență: +972 527 789 772 și +972 7998396 în regim non-stop. Apel gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova: 0 80 090 990. Pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare:  +373 22 188 000, inclusiv WhatsApp +37379818081. Din data de 7 octombrie până în prezent, 637 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors în țară, iar în aceeași perioadă, 312 de cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv. Moldovenii care vor să fie evacuați din Fâșia Gaza, rămân încă blocați, anunță autoritățile de la Chișinău.

Este a 27-a zi a războiului Israel - Hamas. Punctul de trecere a frontierei Rafah de la granița Fâșiei Gaza cu Egiptul a fost deschis miercuri, iar primii 400 de oameni (din care 76 de răniți) au reușit să iasă din Gaza după 3 săptămâni. Deținătorii de pașapoarte britanice și americane se numără printre cei care au părăsit Fâșia, potrivit oficialilor palestinieni. Papa Francisc a declarat miercuri că este nevoie de o soluție cu două state pentru Israel şi Palestina pentru a pune capăt războaielor precum cel actual şi a cerut un statut special pentru Ierusalim, transmite Reuters. Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a declarat miercuri că bombardarea de către Israel a taberei de refugiaţi palestinieni de la Jabalia din Fâşia Gaza ar putea constitui crimă de război, transmite AFP, preluată de Agerpres. 

UPDATE Ministrul francez al Apărării a declarat că un al doilea elicopter francez va fi trimis în largul coastelor din Gaza, în timp ce colaborează cu autoritățile israeliene și egiptene pentru a găsi o modalitate de a oferi asistență medicală persoanelor afectate de bombardamentele din zona asediată. Ministrul apărării, Sebastien Lecornu, a declarat că au fost transmise mesaje atât Hezbollahului, cât și Israelului, prin care li se solicită să nu facă nimic care ar putea face imposibilă îndeplinirea mandatului misiunii.

UPDATE Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat joi seara la Paris, potrivit prefecturii de poliție, pentru a cere încetarea ”masacrului din Gaza” și o ”încetare imediată a focului”, în cadrul unei manifestații autorizate de autorități ca răspuns la apelul unor aleși radicali de stânga din La France Insoumise și al unor grupuri politice și sindicale.

UPDATE Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat joi că 74 de americani care deţin şi o a doua cetăţenie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza, zonă bombardată de Israel după atacul terorist sângeros comis de mişcarea islamistă palestiniană Hamas pe 7 octombrie, transmite France Presse. După săptămâni de război, punctul de trecere Rafah s-a deschis miercuri, permiţând intrarea în Egipt a 76 de palestinieni răniţi şi persoane cu dublă cetăţenie.

UPDATE Purtărorul de cuvânt al Forțelor armate israeliene, Daniel Hagari a repetat, afirmația anterioară a Israelului potrivit căreia a încercuit complet orașul Gaza și a declarat că, în ultimele ore, forțele armate au atacat avanposturile, cartierele generale și locurile de lansare ale Hamas. De asemenea, a identificat dispozitive explozive improvizate și explozibili, „dezmembrându-le pentru ca trupele să se poată deplasa liber”. Forțele armate au „ieșit întotdeauna în avantaj” în lupte, a afirmat Hagari, folosind focul din ”aer și de pe mare” atunci când a fost necesar.

UPDATE Israelul a ajuns cu trupe armate în şi lângă oraşul Gaza, joi, anunţă Forţele de Apărare Israeliene, potrivit The Guardian.

UPDATE Liniile defensive ale Hamas din nordul Gaza continuă să se „prăbușească” pe măsură ce se retrag spre sud, în centrul enclavei, potrivit unui purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), relatează CNN.

UPDATE Hamas și aliații săi au activat unitățile de trolli online, ca să încerce să obțină informații despre operațiunile militare ale Israelului. Zeci de conturi false, ale unor femei îmbrăcate sumar și provocator, au fost găsite și închise de armata israeliană. Acestea intrau în vorbă cu militari și le trimiteau poze explicite, ca să-i convingă să le dea informații secrete, notează Digi24.

UPDATE Direcția de Informații Militare a IDF spune că așa-numitul „centru de ținte” a identificat aproximativ 1.200 de noi ținte Hamas în Fâșia Gaza, pe fondul ofensivei terestre în curs, care a început săptămâna trecută.

UPDATE O delegaţie de la Bangkok a discutat, săptămâna trecută, în Teheran, cu lideri ai Hamas despre eliberarea a 22 de thailandezi care au fost luaţi ostatici la 7 octombrie, în Israel.

UPDATE Ministerul Sănătăţii al Hamas anunţă, joi, că 9.061 de persoane, inclusiv 3.760 de copii, au fost ucise în Fâşia Gaza de la începutul Războiului cu Israelul.

UPDATE Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, afirmă că cel puțin 27 de persoane au fost ucise în urma unui atac israelian în apropierea unei școli ONU din Jabalia, în nordul Fâșiei Gaza, transmite BBC, care precizează că informațiile nu pot fi verificate din surse independente pentru moment, scrie G4media.

UPDATE Nu există învingători reali în niciun război, a spus, joi, Papa Francisc, în timpul unei vizite la un cimitir militar din Roma, făcând referire la conflictele din Orientul Mijlociu şi din Ucraina, au transmis ANSA şi Reuters, citate de Agerpres.

UPDATE Un miting pentru eliberarea israelienilor răpiţi de Hamas are loc joi după amiază, în centrul Bucureștiului, iar ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, prezent la eveniment, a declarat că Statul Israel va distruge Hamas şi va aduce acasă ostaticii răpiţi, scrie News.ro.

UPDATE Forțele aeriene israeliene au publicat o înregistrare video care prezintă momentul interceptării și distrugerii de către avioane F-35 a unei rachete de croazieră trase asupra Israelului dintr-o direcție neprecizată. Armata israeliană a menționat doar că racheta a fost lansată dinspre „sud-est”.

UPDATE Cel puțin 33 de jurnaliști au fost uciși de la începutul conflictului dintre Israel și gruparea palestiniană Hamas, la 7 octombrie, potrivit unui comunicat al Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ) publicat joi. Bilanțul morților în rândul jurnaliștilor include 28 de palestinieni, patru israelieni și un libanez, a precizat CPJ, potrivit Rador.

UPDATE Armata israeliană se confruntă cu un „coșmar” în desfășurarea operațiunii sale militare din Gaza, încercând în același timp să evite moartea ostaticilor, a declarat un fost șef al Statului Major al armatei britanice, potrivit Sky News.

UPDATE Lupte intense au avut loc în Gaza în ultimele 24 de ore între militarii israelieni și luptătorii Hamas, care au tras cu rachete antitanc, au declanșat dispozitive explozive și au aruncat grenade, scriu Times of Israel și Jerusalem Post.

UPDATE Beijingul a clarificat că Israelul rămâne marcat pe hărțile oficiale emise de autoritățile chineze, după ce au apărut întrebări despre motivul pentru care numele țării nu era vizibil pe hărțile online furnizate de două mari companii chineze, potrivit CNN.

UPDATE Forțele de Apărare Israelului anunță moartea unui ofițer superior în timpul luptelor din Fâșia Gaza.Lt. Col. Salman Habaka, 33 de ani, comandantul Batalionului 53 al Brigăzii Blindate 188, din Yanuh-Jat, a fost ucis în lupta cu teroriștii Hamas în partea de nord a Gazei.

UPDATE La câteva zile după ce a scris că atacurile din 7 octombrie ale Hamas împotriva civililor israelieni „nu pot justifica viețile nevinovate pierdute” în Gaza, Angelina Jolie a atacat lovituri aeriene ale Israelului în tabăra de refugiați de la Jabaliya, notează B1.

UPDATE Inginerii Armatei israeliene încep o operațiune la scară largă pentru distrugerea tunelurilor Hamas din zonele din Fâșia Gaza care au intrat sub controlul israelian de la începutul ofensivei terestre, scrie The Times of Israel.

UPDATE Germania interzice orice activitate legată de Hamas, inclusiv răspândirea propagandei teroriștilor și organizarea de întâlniri în numele organizației, notează G4media.

UPDATE Un bărbat în vârstă de 33 de ani și o femeie de 29 de ani născută în Republica Moldova au fost arestați vinerea trecută pentru că au lipit o stea a lui David pe un perete din arondismentul 10 al Parisului, capitala Franței, unde zeci de etichete similare au apărut în ultimele zile, potrivit AFP. Cuplul a fost arestat pentru „degradare agravată de faptul că a fost comisă din cauza originii sau religiei lor”, a precizat parchetul. Cuplul „a declarat că a comis această infracțiune la ordinul unei terțe persoane”, notează HotNews.

UPDATE Unul dintre teroriștii Hamas care au participat la masacrul din 7 octombrie a mărturisit cum a intrat într-o casă și a împușcat copii. Copiii plângeau, adăpostiți în camera sigură. Au tras până nu au mai auzit niciun sunet, scrie Digi24.

UPDATE Tabloidul britanic The Sun prezintă pe prima pagină a ediției de joi fețele celor 32 de copii israelieni care au răpiți de Hamas în tacul de pe 7 octombrie. Sub titlul „Aduceți-i acasă”, jurnaliștii spun că „de aceea Israelul trebuie să lupte împotriva răului Hamas”.

UPDATE Un număr de 22 de membri din personalul „Medici fără frontiere” au ales să părăsească Gaza. Într-o declaraţie recentă, organizaţia de caritate afirmă că tot personalul său internaţional a trecut cu succes graniţa către Egipt prin punctul de trecere de la Rafah, scrie Mediafax.

UPDATE Forțele de Apărare ale Israelului spun că au efectuat lovituri aeriene și de artilerie în Liban după ce o rachetă a fost trasă asupra uneia dintre aeronavele sale și au fost lansate rachete spre Israel, scrie HotNews.

UPDATE O femeie care s-a identificat ulterior reporterilor ca fiind rabinul Jessica Rosenberg și care participa miercuri la un eveniment de campanie din Minnesota, i-a întrerupt discursul președintelui Joe Biden, solicitându-i să ceară încetarea focului în Gaza. "Domnule Președinte, arată că îți pasă de poporul evreu. Ca rabin, am nevoie să ceri încetarea focului chiar acum”, a spus ea. Chiar dacă publicul a încercat să o acopere, Biden a răspuns: „Cred că avem nevoie de o pauză. O pauză înseamnă să acordăm timp pentru a scoate prizonierii de acolo”. Casa Albă a clarificat ulterior că președintele se referea la cei 240 de ostatici ținuți de Hamas.

UPDATE Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a declarat că bombardarea de către forțele israeliene a taberei de refugiaţi palestinieni de la Jabaliya din Fâşia Gaza ar putea constitui crimă de război, transmite AFP, scrie Agerpres. 

UPDATE Cel puțin 195 de palestinieni au fost uciși în atacurile israeliene asupra taberei de refugiați Jabalia din Gaza, marți și miercuri, a anunțat biroul de presă al guvernului condus de Hamas. Aproximativ 120 erau încă dispăruți sub dărâmături, iar alți cel puțin 777 au fost răniți, a precizat biroul într-un comunicat. Israelul a declarat că a vizat și a ucis lideri Hamas din tabără, scrie HotNews.

UPDATE Administrația Biden a anunțat miercuri că va elabora o „strategie națională de combatere a islamofobiei”, un anunț care capătă o semnificație deosebită având în vedere tensiunile ridicate din Statele Unite în jurul războiului dintre Israel și Hamas, potrivit AFP.

UPDATE Papa Francisc a declarat și el că este nevoie de o soluție cu două state pentru Israel și Palestina pentru a pune capăt războaielor precum cel actual și a cerut un statut special pentru Ierusalim, potrivit Reuters. "Două popoare care trebuie să trăiască împreună. Cu asta există o soluţie înţeleaptă: două popoare, două state şi Ierusalimul cu un statut special", a declarat Papa Francisc, notează Mediafax.

UPDATE “Ar trebui să existe o viziune în privința celor ce vor urma”, a declarat președintele Biden săptămâna trecută, referindu-se la războiul dintre Israel și Hamas. “În opinia noastră, soluția este cea a coexistenței a două state”. Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a declarat și el că drumul cel mai sigur spre pace este soluția coexistenței a două state – o afirmație împărtășită și de președintele Franței, Emmanuel Macron, notează HotNews.

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 26: Precizări de la Chișinău, evacuare limitată, tabără atacată și risc de extindere! OMS cere armistițiu
/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 25: Faza a treia și 8.000 de morți! Israelul atacă din toate părțile Gaza, care a devenit Iadul pe Pământ
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.