Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina: Atac masiv și probleme serioase! Zelenski îl înjură pe Putin și îl invită pe Trump: „Rusia controlează cerul”

06 noiembrie 2023, ora 18:11

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se plânge de lipsurile din apărarea aeriană a ţării sale şi de supremația forțelor armate ruse, informează luni dpa, citată de Agerpres. Totodată, liderul de la Kiev l-a înjurat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în direct la o televiziune din SUA. În context, Zelenski a declarat că este determinat să continue lupta împotriva invadatorilor ruși pentru a se asigura că Putin nu le ia libertățile ucrainenilor și se plânge de lipsurile din apărarea aeriană a ţării sale şi de supremația forțelor armate ruse. Rusia şi Ucraina au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute versiuni contradictorii privind situația de pe front, în regiunea Zaporojie, observă Reuters luni.

Opt persoane au fost rănite la Odesa în urma unui atac masiv cu drone și rachete asupra sudului Ucrainei. O rachetă a nimerit în centrul orașului și a creat un crater imens. Muzeul de Artă, inclus în patrimoniul mondial UNESCO a fost avariat, dar și toate clădirile din preajmă. Apărarea aeriană a reușit să doboare 15 drone din cele 22 lansate și o rachetă. Aliaţii occidentali ai Kievului încă nu au o idee clară despre cum vor să se încheie războiul din Ucraina, ceea ce reprezintă o „problemă serioasă”, care compromite şansele de victorie ale Ucrainei şi din cauza căreia coaliţia care sprijină Ucraina pierde miliarde de dolari, a declarat, într-un interviu telefonic cu EFE, fostul ministru al Apărării ucrainean, Andri Zagorodniuk, potrivit Agerpres.

UPDATE Personalul diplomatic nemulțumit a semnat o scrisoare către Putin cu privire la situația lor dificilă. Aceasta este descrisă ca o tragedie personală pentru mulți dintre ei, potrivit The Insider. Portalul rus independent de investigație susține că misiva provine de la o sursă din cadrul administrației prezidențiale ruse. Numele celor 11 semnatari sunt acoperite, scrie Adevărul.

UPDATE Noul prim-ministru al Slovaciei, Robert Fico, care s-a angajat să oprească ajutorul militar al țării pentru Ucraina vecină, a declarat luni că nu intenționează să împiedice exporturile companiilor private de apărare, relatează Sky News.

UPDATE O rachetă a căzut în centrul istoric al orașului Odesa, unde a provocat numeroase pagube. Undele de șoc ale exploziei au afectat aproximativ 20 de clădiri rezidențiale din preajmă, dar și Muzeul de Artă, inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Șeful Administrației Militare Regionale Odesa, Oleg Kiper, a anunțat pe canalul său de Telegram că trei persoane au primit îngrijiri la fața locului, iar alte cinci au fost internate. Presa locală scrie că astăzi, Muzeul de Artă din Odesa împlinește 124 de ani, iar cu această ocazie în edificiu urmau să se desfășoare câteva evenimente, dar nu a fost să fie. 

UPDATE Ucraina a anunțat duminică deschiderea unei anchete cu privire la moartea unui grup de soldați uciși într-un atac cu rachetă al forțelor ruse, în timpul unei ceremonii de înmânare de decorații într-o zonă apropiată liniei frontului.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin este așteptat să viziteze Kazahstanul joi, a anunțat luni biroul președintelui kazah Kassym-Jomart Tokaev, relatează The Telegraph.

UPDATE Armata ucraineană a afirmat luni că forţele ruse încearcă să ocupe din nou Robotîne, sat din sudul Ucrainei, a cărui eliberare, la sfârşitul lui august, a lăsat să se întrevadă un progres în contraofensiva ucraineană. În sud, „inamicul a încercat să-şi reocupe poziţiile lângă Robotîne, fără succes”, a anunţat Andrii Kovaliov, purtător de cuvânt al armatei ucrainene, informează AFP, citată de Agerpres.

UPDATE Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a înregistrat apelul depus de Comitetul Olimpic Rus (ROC) împotriva deciziei Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a-i suspenda calitatea de membru, a anunţat luni acest organism judiciar independent, scrie Reuters, potrivit news.ro.

UPDATE Vladimir Putin a decis să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor, o mișcare care îl va menține la putere cel puțin până în 2030, deoarece președintele rus consideră că „trebuie să conducă Rusia în această perioadă, care este cea mai periculoasă din ultimele decenii”, au declarat mai multe surse pentru Reuters.

UPDATE Industria Ucraineană de Apărare confirmă că a început producția în serie a propriilor drone kamikaze. Susține că au o autonomie de o mie de km și că sunt “dezvoltate cu ajutorul partenerilor străini”. Anunțul a fost făcut de Herman Smetanin, directorul general al Ukroboronprom, o asociere care cuprinde mai multe companii specializate în producția de armament. Acesta a transmis că noua dronă kamikaze, comandată de Forțele de Apărare, a intrat deja în procesul de producție de serie. Directorul general al Ukroboronprom a explicat că noua dronă are o rază de acțiune de o mie de kilometri și este controlată de la distanță, însă a adăugat că există și modele mai puternice. De asemenea, a dezvăluit că în acest moment, compania “se concentrează și pe alte proiecte mai complexe și mai costisitoare”.

UPDATE Operatorul sistemului de transport gaze din Ucraina, Naftogaz, nu va continua să tranziteze gazul rusesc după ce contractul va expira în anul 2024. Despre aceasta a anunțat președintele consiliului de administrație al Naftogaz, Oleksi Cernâșov, într-un interviu pentru Radio Svoboda, potrivit Diez . „Nu vom iniția continuarea acestui tranzit. Contractul se va încheia – tranzitul va înceta”, a declarat șeful Naftogaz.

UPDATE „Au fost doborâte 15 (drone) Shahed şi o rachetă aeriană ghidată Kh-59", au anunţat forţele aeriene ucrainene, cu referire la drone de fabricaţie iraniană. Totuși, dronele au lovit infrastuctura portuară din Odesa. Câteva depozite și echipamente speciale de descărcare au fost avariate. De asemenea, după bombardamente au izbucnit incendii în două imobile, iar o casă privată din satul Usatove a fost avariată. 

UPDATE Aparentele disensiuni dintre preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi comandamentul său militar devin tot mai vizibile, după un schimb de replici acerbe cu privire la stadiul războiului cu Rusia, iar un incident petrecut vineri în timpul unei ceremonii militare, când un atac rusesc a provocat moartea a 20 de soldați ucraineni, vine să toarne gaz peste foc, relatează CNN şi BBC, conform news.ro.

UPDATE Rusia şi Ucraina au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute versiuni contradictorii privind situaţia de pe front, în regiunea Zaporojie, observă Reuters luni. Moscova susţine că a oprit contraofensiva Kievului, în timp ce armata ucraineană afirmă că avansează în continuare, conform Agerpres. Din iunie, când a început contraofensiva, Ucraina a recucerit doar câteva sate din regiunea respectivă din sud-est; progresele au fost mici, iar linia frontului din est şi sud s-a modificat doar puţin în ultimul an. „Inamicul a fost oprit, iar contraofensiva sa, atât de lăudată, a fost complet blocată", a declarat Evgheni Baliţki, conducătorul instalat de ruşi în Zaporojie, pentru agenţia de presă de stat din Rusia. El a precizat că se dau lupte de mică amploare în apropiere de satele Robotine şi Şcerbaki, aflate la o distanţă de circa 20 km unul de celălalt. Statul-major ucrainean a comunicat duminică seara că forţele ruse au atacat de mai multe ori, fără succes, la Robotine şi Verbove - câţiva km mai la est. Ministerul Apărării de la Moscova a arătat în informarea zilnică de presă, în aceeaşi zi, că forţele ruse au respins atacurile ucrainene din apropierea acestor două sate. În weekend, Rusia a mai afirmat că apărarea sa antiaeriană a respins atacuri din partea Ucrainei, în aceeaşi zonă.

UPDATE De asemenea, forțele ruse au lansat mai multe atacuri asupra Hersonului de pe malul est al râului Nipro în timpul nopții. Au fost vizate zonele rezidențiale din cartierul central al orașului. Un bloc de apartamente cu cinci etaje și mai multe case au fost avariate în urma atacului. Nu au fost raportate informații despre victime. 

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski l-a invitat pe Donald Trump să viziteze Ucraina, după ce fostul preşedinte american a promis că ar putea pune capăt războiului dintre Rusia şi Ucraina în 24 de ore dacă va fi reales în 2024, relatează nbcnews.com. „Dacă poate veni aici, voi avea nevoie de 24 de minute – da, 24 de minute. Nu mai mult. Da. Nu mai mult – 24 de minute pentru a-i explica [preşedintelui Trump] faptul că nu poate gestiona acest război” în acest interval de timp, a declarat Zelenski. „El nu poate aduce pacea din cauza [preşedintelui rus Vladimir] Putin”. “Trump nu poate aduce pacea din cauza lui Putin. Dacă – pentru că întotdeauna există un ‘dacă’ – dacă nu încearcă şi dacă nu este gata să dea teritoriul nostru acestui om îngrozitor, dacă nu este gata să renunţe la independenţa noastră, el nu poate să se descurce. Da”, a afirmat Volodimir Zelenski.

UPDATE Rusia a pierdut 305.970 de militari în Ucraina de la începutul invaziei sale, a informat luni Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. În ultimele 24 de ore au fost uciși 880 de soldați ruși, potrivit Spotmedia.

UPDATE Un mare depozit de muniții al rușilor din localitatea ucraineană Sedovo a fost distrus de o explozie. Depozitul este situat la mai puțin de 10 kilometri de granița cu regiunea Rostov a Rusiei.

UPDATE Forțele ruse au lansat mai multe atacuri asupra Hersonului de pe malul est al râului Nipro în timpul nopții, a informat șeful administrației militare a orașului, Roman Mrochko. El a spus că trupele ruse au vizat zonele rezidențiale din cartierul central al orașului cu o rachetă Kh-31. Un bloc de apartamente cu cinci etaje și mai multe case au fost avariate în urma atacului. Nu au fost raportate informații despre victime, notează Spotmedia.

UPDATE ISW confirmă avansarea Armatei Ucrainene pe malul de est al Niprului, marginal, la circa 12 km est de orașul Herson și la 3 km de râu. Alte imagini geolocalizate confirmă că, pe 4 noiembrie, forțele ucrainene dețineau poziții avansate pe tot culoarul din stânga Niprului. Rusia bombardează puternic aceste poziții, dar incursiunea ucraineană pare a fi surprins resursele sale răspândite pe alte direcții, notează Biziday.

UPDATE Guvernul american şi-a intensificat diplomația în Orientul Mijlociu, oficialii sperând să limiteze conflictul în desfășurare dintre Israel şi Hamas. Într-un apel telefonic cu liderii mondiali, vicepreşedinta Kamala Harris va cere mai mult ajutor şi protecţie sporită pentru civili. Secretarul de stat Antony Blinken urmează să discute la Ankara cu omologul său turc. Între timp, directorul CIA, William Burns, se află în Israel, pentru a discuta, printre altele, despre o colaborare mai intensă a serviciilor secrete. William Burns se va întâlni cu liderii regionali, inclusiv cu premierul Benjamin Netanyahu. De asemenea, va discuta cu omologii săi din mai multe ţări din Orientul Mijlociu, a confirmat un oficial american pentru CBS News. 

UPDATE Cinci persoane au fost rănite la Odesa, iar una din principalele galerii de artă ale oraşului a fost avariată în atacuri ruseşti, au declarat oficialii ucraineni din portul de la Marea Neagră. „Pe 6 noiembrie, Muzeul Naţional de Artă Odesa împlinește 124 de ani. Ruşii au „felicitat” monumentul nostru arhitectural cu o rachetă care a căzut în apropiere”, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa pe Telegram. Pereţii clădirii au fost deteriorați, iar o parte din geamuri s-au spart, a adăugat el.

UPDATE Armata Rusă încearcă contraatacuri atât spre Robotine și Verbove, zone în care ucrainenii au avansat pe Frontul de Sud în această vară pe ceea ce s-a confirmat a fi principala direcție de atac a contraofensivei lor, cât și spre Vuhledar, la limita cu Donbas. Aparent, forțele ucrainene încearcă o intensificare a loviturilor din spatele frontului, în special din Crimeea ocupată. Sursele ruse au susținut că drone ucrainene au vizat în acest weekend o rafinărie de la Geankoi (Crimeea) și au lovit Berdiansk duminică, potrivit Biziday.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se plânge de lipsurile din apărarea aeriană a ţării sale şi de supremaţia forţelor armate ruse, informează luni dpa și Agerpres. „Rusia controlează cerul", a declarat Zelenski, trecând de la ucraineană la engleză, într-un interviu acordat duminică postului american NBC. Zelenski a reiterat că principala sa solicitare o constituie sisteme de apărare mai bune. „Daţi-mi posibilitatea de a compara puterea noastră cu cea a Rusiei pe cer", a adăugat el, reluând indirect cererea sa pentru avioane de luptă occidentale. Ucraina mai are nevoie de drone şi de arme pentru a se apăra împotriva dronelor. Imediat ce va fi stabilit cât de cât un echilibru pe cer, forţele ucrainene de la sol vor putea avansa, a subliniat Zelenski. Preşedintele ucrainean a spus că soldaţii săi nu pot fi aruncaţi în luptă cum face Rusia cu soldaţii săi. „Ei (ruşii) îşi tratează soldaţii ca pe carne de tun", a afirmat Zelenski.

UPDATE Departamentul Apărării din SUA a anunțat că a fost construită o nouă bombă gravitațională B61-13 de Pentagon, care este gata ”să descurajeze adversarii”. Acum, planul se găsește pe masa lui Joe Biden, iar prognoza impactului ogivei nucleare asupra Moscovei ar fi unul devastator, potrivit Ziare.com.

UPDATE Ministerul rus al Apărării a anunțat, duminică, că Rusia a testat „cu succes” o rachetă balistică intercontinentală lansată dintr-un submarin în Marea Albă, în largul coastei de nord-vest a țării, spre peninsula rusă Kamchatka. „Noul submarin cu propulsie nucleară, Imperator Alexander III, a lansat cu succes racheta balistică intercontinentală Bulava din Marea Albă până la câmpul Kura din peninsula Kamchatka”, a spus ministerul într-un comunicat publicat de agenția „Tass”, citată de La Repubblica și Rador.

UPDATE Președintele ucrainean Zelenski a folosit cuvinte obscene în direct la o televiziune americană, referindu-se la Vladimir Putin. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că ucrainenii nu sunt pregătiți să renunțe la libertatea lor în favoarea "teroristului nenorocit" Vladimir Putin („fu*king terrorist”), scrie Știripesurse. „Am multă putere, dar chiar dacă mă simt puternic și am multă energie, nu înseamnă că vrem să luptăm toată viața pentru că prețul este mare, așa cum am spus. Pentru că războiul îi ia pe cei mai buni dintre noi, cei mai buni eroi, cei mai buni bărbați, femei, copii. Asta e tot”, a declarat Zelenski în cadrul emisiunii Meet the Press de la postul de televiziune american NBC News. „Dar noi nu suntem pregătiți să ne dăm libertatea acestui nenorocit de terorist Putin. Asta este. De aceea luptăm”, a mai precizat Zelenski.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 620: Navă atacată și lovitură cu Iskander! Zelenski: Dacă Rusia ne va ucide pe toți, va ataca țările NATO
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 619: Vizită surpriză, armă modernă și mutarea lui Zelenski! Alertă: Suntem aproape de un război mondial
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
 BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner

/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie

missing
17 octombrie 2024, ora 23:00

Noul editorial Verde în ochi cu Mariana Rață este despre ziua de duminică, 20 octombrie. În ultimele două luni am fost martori ai unei ample campanii de promovare a minciunilor și de corupere a alegătorilor. Colegii noștri de la Ziarul de Gardă au surprins de minune cum exact funcționează această mașinărie din interior.

În luptă au fost aruncați zeci de milioane de euro, mai mulți politicieni-candidați ghidați din umbră de criminalul Ilan Șor și conserve mai vechi ale Kremlinului. În disperare să păstreze R. Moldova în sfera sa de influență, Rusia a înrolat chiar și preoți în armata sa de propagandiști. Nu a ezitat nicio clipă să amestece credința și cele sfinte în noroiul corupției politice și a partizanatului pentru minciună. Iar asta demonstrează, dincolo de cuvinte, că nu au nimic sfânt în ei.

Miza cea mare a acestor eforturi disperate ale Kremlinului este referendumul. Un referendum care ar putea spune verde-n ochi întregii lumi că cetățenii R. Moldova vor în UE. Nu parte a russkii mir, care seamănă ură, război și dezbinare. Ci parte a lumii civilizate care trăiește de peste jumătate de secol în pace și prosperitate.

În ultimele 6 săptămâni am încercat, prin editorialele Verde-n ochi, să vă arăt, prin probe concrete și date oficiale, cum este viața oamenilor care trăiesc în UE. Cum dincolo de propaganda anti-UE, promovată violent de elitele rusești, copiii și soțiile lor își trăiesc Dolce Vita în țări din Occident. La fel ca și copiii unor candidați din această campanie electorală care se opun integrării europene.

V-am arătat ce pensii au bătrânii din UE, față de cei din R. Moldova sau Rusia. V-am explicat de ce corupții lumii se tem de UE. Și cel mai important, v-am arătat cum UE a susținut financiar dezvoltarea R. Moldova. Reparația drumurilor, școlilor, grădinițelor, spitalelor, dezvoltarea afacerilor și a agriculturii.

În cei peste 30 de ani de independenta, Moldova a primit suport extern în valoare de peste 3,5 miliarde de euro. Asta înseamnă cam 1400 de euro pentru fiecare cetățean al acestei țări. Cel mai important donator care a oferit bani Republicii Moldova a fost  este UE. De aici am primit mai mult de jumătate din toată suma.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană ne-a întins din nou mâna și a anunțat un nou sprijin, fără precedent pentru R. Moldova. Suport financiar de 1,8 miliarde de euro. Această sumă e aproape echivalentul întregului suport oferit de UE R. Moldova în cei 30 de ani de independență. Grație acestor bani, Moldova va putea crește, se va putea dezvolta și în sfârșit va deveni atractivă pentru copiii și nepoții noștri.

Avem o datorie față de generațiile care vin. În primul rând, NU avem dreptul să le furăm viitorul. NU avem dreptul să îl vindem și nici nu avem dreptul să îl tratăm cu nepăsare.

„În UE, dar NU acum” este egal cu nidiodată. În trenul schimbărilor mari trebuie să urci atunci când el ajunge în gara ta. Următoarea cursă ar putea să nu mai fie. Am tot auzit în ultimele luni că referendumul din 20 octombrie  este o luptă între UE și Rusia. Greșit. Aceasta este lupta noastră pentru a ne desprinde de un trecut trist, plin de șantaj, sărăcie și abuz. În 2015, R. Moldova a ratat ocazia să fie povestea de succes a Parteneriatului Estic. Am pierdut ocazia din cauza unor politicieni corupți și avari care erau mai preocupați de propriile interese, decât de cele ale țării. Atunci, șansa noastră era în mâinile lor. 

Astăzi, viitorul nostru e în mâinile noastre. Să avem grijă ce facem cu el. Cel mai important lucru este ca după 20 octombrie să ne putem privi în ochi copii și nepoții și să le putem spune sincer și verde în ochi că am ales ce e mai bun pentru ei. 

/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.