Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei

/VIDEO/ Agroperformanța la TV8: Cum să ne delectăm cu un vin bun. Somelierul Dana Rotaru vine cu sfaturi prețioase

missing
12 noiembrie 2023, ora 19:00

„Vinul reprezintă poezia îmbuteliată” , spunea un poet scoțian. Ideea e că pentru a fi înțeleasă, această operă complexă are mare nevoie de cunoaștere și rafinament. Vestea bună e că asta se poate învăța, iar cei care ne ghidează pe această cale sunt somelierii, o profesie vitală în industria ospitalității. Totuși, îi întâlnim mai puțin în restaurante și mai mult - în vinotecile deschise în număr tot mai mare în țară. Am mers și noi într-un asemenea local, să aflăm mai multe despre specificul acestei meserii, dar, mai ales, după sfaturi prețioase care să ne învețe cum să ne delectăm cu un vin bun.

Primul sfat de care trebuie să ținem neapărat cont atunci când vrem să simțim toate aromele și gusturile unui vin, este să optăm pentru un loc specializat, iar cele mai indicate sunt vinotecile. Aici vinul este păstrat în modul corespunzător - la temperatura, umiditatea, și lumina potrivită. La fel de important este faptul că wine shop-urile dispun de personal instruit care vă poate ajuta să alegeți corectul vinul. 

Iar acum să le luăm pe rând. Și începem de la sticlă. În ultima vreme, mulți vinificatori scot în vânzare sticle de vin fără capsulă sau capișon, în cazul spumantelor. Este o tendință sugerată de apărătorii mediului, așa cum elementele respective se reciclează greu. Elementul următor este deschiderea sticlei, care trebuie să fie cât mai discretă. După care trecem la pahare, iar aici e o întreagă filosofie.

„Cu siguranță paharul contează... Pentru vinurile albe e nevoie de pahare mai restrânse, vinuri finuțe... față de cele roșii. Pentru vinul roșu noi avem nevoie de o cupă mai mare... pentru un mai mare contact cu aerul... și pentru a concentra toate aromele. Noi avem nevoie de acest spațiu în cupă pentru a da aer prin rotirea vinului în pahar și așa la noi se va deschide mult mai ușor profilul aromatic al vinului. Dacă el este proaspăt, va fi mult mai finuț și va avea doar aromele primare și secundare. Dacă vorbim despre un vin care a fost maturat la butoi sau chiar și la sticlă timp de câțiva ani, atunci vor apărea și alte arome, care se vor deschide doar cu timpul. Vorbim despre aromele terțiare”, ne-a explicat somelierul Dana Rotaru.

Odată ales paharul corect, putem fi siguri că nicio aromă sau gust discret nu va rămâne ascuns de noi, așa că, după ce ne-am convins că avem în cupă un vin impecabil, limpede și fără reziduuri, putem trece lejer la degustarea lui. Și pornim de la aerare, mai ales dacă avem un vin roșu

„Dacă vorbim despre vinurile roșii, chiar se recomandă aerarea, deoarece avem pe piață în special vinuri complexe, maturate la butoi până la doi ani... De asta somelierul recomandă să aerăm bine vinul înainte de a-l consuma”.

Apoi ne concentrăm, pe rând, asupra aromelor și gusturilor oferite de licoarea lui Bachus.

„La degustarea vinului trebuie să ne folosim toarte simțirile - vizual, să nu aibă reziduuri... Apoi folosim nasul - arome... Apoi gustul - pentru a vedea dacă simțim aceeași ce am simțit olfactiv. Toate trebuie să fie într-un echilibru armonios”.

Iar pentru ca vinurile să-și etaleze toată gama de arome și gusturi, este extrem de importantă temperatura de păstrare. 

„Dacă vorbim despre păstrarea vinului, chiar dacă se vorbește că vinul roșu poate fi păstrat la temperatura camerei, nu este chiar așa. Deoarece la noi acum în cameră temperatura variază, de la 20 de grade până la 28. Pentru albe ar fi ok și 10 grade - pentru păstrare, nu pentru servire. Pentru roșii la păstrare ar fi bine un 15-18 grade. Dar dacă vorbim despre servire, aici va fi diferit. Pentru albe recomand să coborâți temperatura până la 7 grade - până îl turnăm... servim, el ajunge la temperatura pentru consum, iar cel roșu eu aș recomanda să fie maximum 20 de grade, deși aș prefera să fie răcit până la 18”.

Pentru a menține cât mai mult vinul din pahar la temperatura optimă, e foarte important și cum îl ținem în mână. 

„Paharul îl ținem neapărat de picioruș pentru a nu încălzi cu temperatura personală vinul + dacă îl mirosim - inspirăm din cupă și expirăm în afară, din nou, pentru a nu încălzi și a nu contamina vinul cu aromele proprii. Poate ați servit o cafea sau ați servit alt vin înainte de asta...”.

Odată însușite regulile de bază ale degustării, putem trece la următoarea etapă-  pairingul între vin și mâncare. Iar aici sunt câteva reguli de bază, de care trebuie să țină cont fiecare consumator - asocierea complementară și asocierea congruentă. Asocierea complementară este atunci când completăm vinul cu bucatele, iar atunci când avem o asociere congruentă când repetăm ceea ce are vinul în bucatele cu care îl asociem. 

„Dacă vorbim despre vinurile albe, cu o consistență mai lejeră, mai ușoară, mai delicată, pentru a nu-l domina prin mâncare. Pentru vinuri roșii aici putem experimenta mult mai mult, cu mai multe tipuri de carne, cu mai multe sosuri, mai complexe, pentru a scoate în evidență vinul”.

De toate aceste recomandări veți avea nevoie pentru a vă impresiona musafirii, deoarece în localuri asta e munca somelierilor - să vă sugereze vinul potrivit și bucatele cu care să se completeze reciproc. Problema e că de departe nu toate localurile dispun de asemenea specialiști, iar de cele mai multe ori, această muncă le revine chelnerilor. Aceștia trebuie să aibă grijă de toate detaliile. 

„Atunci când mergeți într-un local, este important să observați temperatura la care vi s-a propus vinul. Dacă aveți un spumant, un vin alb sau rose, este bine să vi se ofere o găleată cu gheață, pentru a se menține vinul la temperatura confortabilă pentru consum. De asemenea, este foarte important ca persoanei care a ales vinul, să i se ofere posibilitatea să-l deguste, înainte de a-l servi celorlalți oaspeți”.

Există și situații când vinul poate fi returnat. Este atunci când conține reziduuri sau un miros neplăcut. Și nu trebuie să vă fie jenă să faceți acest lucru, mai ales că în restaurante plătim pentru un vin de două-trei și, uneori, chiar de patru ori mai mare decât la market. 

„Nu folosești rujul, nu folosești parfumul, pentru a nu deranja oaspeții care degustă sau nu se recomandă fumatul, consumul exagerat de cafea, alimentelor picante, care ar deranja papilele gustative. Plus ești mereu în contact cu alcoolul. În plus, ca să știi ce recomanzi oaspeților, trebuie să știi și să deguști tot ce apare pe piață, să fii „up to date”. 

/VIDEO/ Agroperformanța la TV8: Vinul Moldovei - de la medalii de aur la recorduri mondiale. Lista premiilor de excepție
/VIDEO/ Agroperformanța la TV8: Își vede viitorul în agricultură. Un tânăr din Ungheni, motivat de modernizarea sectorului agricol

Duminică, 20 octombrie, urmărește cea mai importantă bătălie politică a anului 2024! Cei mai buni jurnaliști sunt aici pentru tine, de la 07:00-până la 00:00, suntem în direct! Află primul ce a ales și ce a decis Republica Moldova! ALEGE LIBER, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
Ultima rundă de dezbaterilor electorale la TV8. Mariana Rață și Anatol Golea i-a așteptat în studioul Alege Liber pe: Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM, Andrei Năstase, candidat independent, Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru, Vasile Tarlev, candidatul Partidului Pentru Viitorul Moldovei și pe Natalia Morari, candidat independent.
Alege liber
Alege liber
TV8 dă start dezbaterilor electorale! Mariana Rață și Anatol Golea i-au avut drept invitați în studioul Alege Liber pe: Tudor Ulianovschi, candidat independent /Octavian Țîcu, candidatul Blocului Împreună și Irina Vlah, candidat independent.
Alege liber
Alege liber
PROMO/ Urmăriți cele mai tari dezbateri electorale, de luni, ora 19:55, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
(Partea II) Ediție specială la TV8 cu Mariana Rață și Anatolie Golea: Primele rezultate ale alegerilor locale generale 2023. Turul I
Alege liber
Alege liber
(Partea I) Ediție specială la TV8: Alegeri locale generale 2023!
Alege liber
Alege liber
Ultima rundă de dezbateri electorale la TV8. Invitați în platoul ALEGE LIBER sunt: - Lilian Carp (PAS) - Ion Ceban (MAN) - Victor Chironda (PPDA) - Ștefan Gligor (PS) - Platon Tatiana (FAS)
Alege liber
Alege liber
Dezbaterile electorale continuă la TV8. Astăzi, în platoul ALEGE LIBER au fost invitați candidații pentru funcția de primar al Capitalei: - Andrei Donică (Mișcarea Profesioniștilor Speranța); - Arina Spătaru (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa); - Vitalie Prohnițchi (Partidul Verde Ecologist); - Alla Popova (Patrioții Moldovei).
Alege liber
Alege liber
Astăzi, TV8 te ajută să-i cunoști pe următorii candidați pentru fotoliul de primar al Capitalei. În următoarea rundă de dezbateri se vor întâlni: - Ion Bulgac (CUB); - Diana Caraman (PCRM); - Ion Purice (PL); - Mihail Poleanschi (Congresul Civic).
Alege liber
Alege liber
Alege liber după ce privești dezbaterile de la TV8. Astăzi, în platoul dezbaterilor au fost invitați candidații pentru funcția de primar al Capitalei: - Vasile Bolea (RENAȘTERE); - Adrian Albu (PSRM); - Oleg Burlacu (PLDM); - Cristina Vulpe (ȘANSA); - Ruslan Popa (NOI). Alege Liber... cu TV8!
Alege liber
Alege liber
Analizăm campania electorală pentru alegerile locale. Vom avea turul doi în Chișinău? Ediție Specială cu Mariana Rață.
Alege liber
Alege liber
ALEGE LIBER! Continuăm dezbaterile electorale între candidații pentru funcția de primar de Chișinău. /Astăzi, toate întrebările vor fi pentru: - Dragoș Galbur (PNM); - Roman Mihăeș (PNL); - Vadim Brînzaniuc (PSDE); - Anatol Usatîi (PDCM).
Alege liber
Alege liber
Număr record de candidați înscriși în cursa pentru fotoliul de primar de Chișinău. Mariana Rață te invită să-i cunoști pe cei 27 de de concurenți. Primii invitați în studioul ALEGE LIBER de la TV8 sunt: - Vasile Costiuc, PP Democrația Acasă - Ruslan Codreanu, Blocul Ruslan Codreanu - Constantin Butucel, PACE - Ion Ștefăniță, Mișcarea Respect Moldova - Ștefan Urîtu, Voința Poporului - Munteanu Andrei, PP NOI
Alege liber
Alege liber
До выборов в местные органы власти осталось менее двух недель. На пост примара муниципия Бельц баллотируется 15 кандидатов. Кто эти люди и как они собираются решать проблемы Бельц? На эти и другие вопросы постараемся ответить в ходе дебатов, организованных телеканалом TV8. Во втором раунде дебатов участвуют кандидат от «Либерально-демократической партии Молдовы (ЛДПМ) Сергей Бурлаку, кандидат от Партии коллективного действия — «Гражданский конгресс» Марк Ткачук и кандидат от партии «Строим Европу дома» (PACE) Ион Страчук. Кандидат от партии ȘANSA Виктория Шапа, кандидат от партии «Альтернативная Сила Спасения Молдовы» Анастасия Светличный и кандидат от «Партии перемен» Николай Григоришин отказались от участия в дебатах.
Alege liber
Alege liber
До выборов в местные органы власти осталось менее двух недель. На пост примара муниципия Бельц баллотируется 15 кандидатов. Кто эти люди и как они собираются решать проблемы Бельц? На эти и другие вопросы постараемся найти ответы в ходе дебатов, организованных телеканалом TV8. В первом раунде дебатов участвуют кандидат от партии "Действие и солидарность" (PAS) Владимир Русу, кандидат от партии "Коалиция в поддержку единства и благосостояния" (CUB) Сергей Попович и кандидат от Партии коммунистов (ПКРМ) Александр Густой. Кандидат от «Нашей партии» Александр Петков и независимый кандидат Марина Кравченко отказались от участия в дебатах.
Alege liber
Alege liber
Ești gata de vot? Mariana Rață și Anatolie Golea, moderatorii dezbaterilor electorale de la TV8, te ajută să te informezi. De luni, 23 octombrie - Alege Liber - Alege TV8! Privește LIVE emisiunea, la ora 20:00!
Alege liber
Alege liber
Maraton de ediții speciale la TV8: Alegeri locale generale 2023

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
 BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner

/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie

missing
17 octombrie 2024, ora 23:00

Noul editorial Verde în ochi cu Mariana Rață este despre ziua de duminică, 20 octombrie. În ultimele două luni am fost martori ai unei ample campanii de promovare a minciunilor și de corupere a alegătorilor. Colegii noștri de la Ziarul de Gardă au surprins de minune cum exact funcționează această mașinărie din interior.

În luptă au fost aruncați zeci de milioane de euro, mai mulți politicieni-candidați ghidați din umbră de criminalul Ilan Șor și conserve mai vechi ale Kremlinului. În disperare să păstreze R. Moldova în sfera sa de influență, Rusia a înrolat chiar și preoți în armata sa de propagandiști. Nu a ezitat nicio clipă să amestece credința și cele sfinte în noroiul corupției politice și a partizanatului pentru minciună. Iar asta demonstrează, dincolo de cuvinte, că nu au nimic sfânt în ei.

Miza cea mare a acestor eforturi disperate ale Kremlinului este referendumul. Un referendum care ar putea spune verde-n ochi întregii lumi că cetățenii R. Moldova vor în UE. Nu parte a russkii mir, care seamănă ură, război și dezbinare. Ci parte a lumii civilizate care trăiește de peste jumătate de secol în pace și prosperitate.

În ultimele 6 săptămâni am încercat, prin editorialele Verde-n ochi, să vă arăt, prin probe concrete și date oficiale, cum este viața oamenilor care trăiesc în UE. Cum dincolo de propaganda anti-UE, promovată violent de elitele rusești, copiii și soțiile lor își trăiesc Dolce Vita în țări din Occident. La fel ca și copiii unor candidați din această campanie electorală care se opun integrării europene.

V-am arătat ce pensii au bătrânii din UE, față de cei din R. Moldova sau Rusia. V-am explicat de ce corupții lumii se tem de UE. Și cel mai important, v-am arătat cum UE a susținut financiar dezvoltarea R. Moldova. Reparația drumurilor, școlilor, grădinițelor, spitalelor, dezvoltarea afacerilor și a agriculturii.

În cei peste 30 de ani de independenta, Moldova a primit suport extern în valoare de peste 3,5 miliarde de euro. Asta înseamnă cam 1400 de euro pentru fiecare cetățean al acestei țări. Cel mai important donator care a oferit bani Republicii Moldova a fost  este UE. De aici am primit mai mult de jumătate din toată suma.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană ne-a întins din nou mâna și a anunțat un nou sprijin, fără precedent pentru R. Moldova. Suport financiar de 1,8 miliarde de euro. Această sumă e aproape echivalentul întregului suport oferit de UE R. Moldova în cei 30 de ani de independență. Grație acestor bani, Moldova va putea crește, se va putea dezvolta și în sfârșit va deveni atractivă pentru copiii și nepoții noștri.

Avem o datorie față de generațiile care vin. În primul rând, NU avem dreptul să le furăm viitorul. NU avem dreptul să îl vindem și nici nu avem dreptul să îl tratăm cu nepăsare.

„În UE, dar NU acum” este egal cu nidiodată. În trenul schimbărilor mari trebuie să urci atunci când el ajunge în gara ta. Următoarea cursă ar putea să nu mai fie. Am tot auzit în ultimele luni că referendumul din 20 octombrie  este o luptă între UE și Rusia. Greșit. Aceasta este lupta noastră pentru a ne desprinde de un trecut trist, plin de șantaj, sărăcie și abuz. În 2015, R. Moldova a ratat ocazia să fie povestea de succes a Parteneriatului Estic. Am pierdut ocazia din cauza unor politicieni corupți și avari care erau mai preocupați de propriile interese, decât de cele ale țării. Atunci, șansa noastră era în mâinile lor. 

Astăzi, viitorul nostru e în mâinile noastre. Să avem grijă ce facem cu el. Cel mai important lucru este ca după 20 octombrie să ne putem privi în ochi copii și nepoții și să le putem spune sincer și verde în ochi că am ales ce e mai bun pentru ei. 

/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.