Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1005: Drone nord-coreene „Made in USA” și amenințările lui Lukașenko. Putin anulează datoriile soldaților

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 653: Lupte grele, recoltă record și anunțul lui Putin! Alertă: Sprijinul pentru Kiev a scăzut cu 90%

08 decembrie 2023, ora 17:27

În a 653-a zi de război trupele rusești continuă să atace în direcția Avdiivka, folosind în special aviația și dronele kamikaze. Oraşul Harkov, estul Ucrainei, a fost lovit de mai multe rachete ruseşti, au anunţat autorităţile locale în noaptea de joi spre vineri, raportând cel puţin un rănit. Autoritățile ucrainene i-a îndemnat pe locuitori să economisească energie electrică, după ce Rusia a bombardat o centrală termică în apropierea liniei frontului, provocând daune serioase pe măsură ce temperaturile scad sub zero. În același context, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Informații Militare Ucrainene (GUR), Andrei Yusov, a declarat că forțele ruse nu au suficiente resurse pentru a lovi infrastructura energetică ucraineană la o scară mai mare decât iarna trecută.

Între timp, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că va candida la preşedinţie la scrutinul prezidenţial din 2024, o decizie care ar urma să-l menţină la putere cel puţin până în 2030, relatează agenţiile de presă ruseşti, preluate de Reuters şi AFP. Ajutorul străin a fost citat pe scară largă ca fiind unul dintre principalele motive pentru care Kievul a avut succes în lupta împotriva armatei ruse, însă un nou raport arată că Ucraina a înregistrat o scădere dramatică a valorii noilor angajamente în ultimele luni.

UPDATE 16:41Astăzi, 8 decembrie 2023, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a autorizat sportivilor ​​ruși și belaruși să participe sub un steag neutru la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Sportivilor li s-a interzis inițial să concureze la nivel internațional în urma invaziei Rusiei în Ucraina, dar de atunci li s-a permis treptat să revină ca atleți neutri în majoritatea sporturilor.

UPDATE 16:21 Comisia Europeană insistă ca statele din cadrul Uniunii Europene să limiteze importurile de gaze din Rusia, avansând un proiect de lege privind necesitatea unor acțiuni de protejare a ”intereselor esențiale de securitate”, pe fondul reticenței anumitor țări de a se ralia total sancțiunilor impuse Moscovei din cauza invaziei militare în Ucraina.

UPDATE 16:10 Ministerul ucrainean al Agriculturii a îmbunătăţit prognozele referitoare la recolta de cereale din 2023, până la 59,7 milioane de tone, adăugând că producţia la hectar a atins un nou record, scrie Digi24.

UPDATE 15:48 Generalul-locotenent în retragere Marc Thys, fost șef al forțelor terestre ale Armatei belgiene, atrage atenția privind stocurile europene de arme, care au scăzut la un nivel record, transmite defenseromania.ro.

UPDATE 15:38 Parlamentul ucrainean a aprobat vineri trei proiecte de lege necesare pentru a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv unul privind drepturile minorităţilor naţionale, o cerere critică din partea Ungariei, care se opune candidaturii Ucrainei la UE, potrivit Reuters.

UPDATE 15:35 Statele Unite ale Americii s-au alăturat, joi, 7 decembrie, reprezentanților din România, Ucraina, Republica Moldova și Uniunea Europeană pentru o nouă reuniune la nivel înalt la Tulcea, pentru a găsi soluții reciproc avantajoase pentru a susține un volum ridicat de exporturi de cereale ucrainene. Acestea au ca scop îmbunătățirea rezilienței și flexibilității rutelor comerciale regionale și pentru a combate insecuritatea alimentară cauzată de decizia Rusiei de a se retrage din Inițiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră (BSGI) și de a ataca aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

UPDATE 15:31 Rudele rușilor tinerilor trimiși să lupte în țara vecină dau semne că se organizează activ într-o mișcare menită să ceară autorităților ruse aducerea acasă a acestora, iar protestul a luat treptat diferite forme, de la pichetări, până flashmob-uri sau apeluri oficiale, notează Adevărul.

UPDATE 15:29 UE nu poate accepta Ucraina pentru că este una dintre cele mai corupte țări din lume, transmite Viktor Orban într-un interviu pentru revista franceză Le Point. El și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la costurile suplimentare pentru statele membre și impactul negativ al agriculturii ucrainene asupra sistemului european, potrivit Știripesurse.

UPDATE 15:21 Rusia a salutat vineri anunţul comun făcut de Armenia şi Azerbaidjan cu o zi înainte legat de dorinţa lor de a-şi normaliza relaţiile după trei decenii de conflict pentru controlul enclavei Nagorno-Karabah, recucerită în septembrie de Baku, relatează AFP și Agerpres.

UPDATE 15:19 Comisia Europeană urmează să aprobe, săptămâna viitoare, o propunere legislativă cu privire la legal procedurile de utilizare a activelor ruseşti blocate în conformitate cu sancţiunile impuse Moscovei de către Uniunea Europeană, însă dubiile venite din partea Franţei, Germaniei şi Belgiei ar putea însemna că Ucraina nu va obţine banii respectivi în viitorul apropiat, au declarat surse diplomatice citate vineri de Reuters, conform Agerpres. Proiectul legislativ este aşteptat în 12 decembrie, cu două zile înaintea ultimului summit al UE din acest an, unde una dintre mize va fi asistenţa bugetară şi militară atât de necesară Kievului.

UPDATE 14:00 Trupe ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul de iarnă cu rușii. Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei soldații ucraineni sunt antrenați în războiul de tranșee, cu câteva zile înainte de a fi trimiși pe front în războiul împotriva Rusiei, relatează Reuters. „Cei mai mulți dintre ei nu au, de fapt, nicio experiență militară și sunt învățați cum să execute câteva tactici de bază”, a declarat un soldat ucrainean. „Suntem învățați cum să folosim armele în zonele urbane și în tranșee”, a adăugat acesta. Antrenamentul a fost efectuat de către Comandamentul de pregătire a armelor combinate, care a fost înființat ca parte a eforturilor Uniunii Europene de a ajuta armata ucraineană. Exerciții au avut loc în 24 din cele 27 de state membre ale blocului.

UPDATE 13:27 Putin a anunțat că va participa la alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul a fost făcut după intervenția acestuia la ceremonia dedicată „Zilei Eroilor”. Pentru prima dată, alegerile prezidențiale din Rusia vor dura mai multe zile. Acestea vor avea loc în perioada 15 martie - 17 martie 2024. Se remarcă faptul că, candidații independenți pentru viitoarele alegeri prezidențiale din Federația Rusă trebuie să depună documentele până la 27 decembrie, iar candidații de partid - până la 1 ianuarie 2024.

UPDATE 12:26 În timp ce fondurile sunt blocate politic în Statele Unite și UE, sprijinul pentru Kiev a scăzut deja cu 90% într-un singur an, potrivit unui raport al Institutului Kiel, informează Le Monde. La aproape doi ani de la debutul războiului dus de ruși în Ucraina, dinamica susținerii occidentale pentru Kiev este în pierdere de viteză: ajutorul nou a scăzut cu 90% în perioada august-octombrie 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, potrivit celui mai recent raport al Institutului Kiel, publicat joi, 7 decembrie. Această tendință ar putea continua, întrucât un fond de 50 de miliarde de euro preconizat de Uniunea Europeană este blocat de reticența anumitor țări europene, în timp ce, peste Atlantic, aleșii Senatului american au votat miercuri împotriva unei măsuri de ajutor de urgență pentru Ucraina.

UPDATE 12:00 Statele Unite au pus sub abuzare doi cetățeni ruși care au condus o campanie de spionaj informatic la adresa statelor membre NATO, în interesul Moscovei. Potrivit autorităților de la Washington, operațiunile erau conduse de gruparea Star Blizzard, cunoscută și sub numele de Grupul Callisto, entitate asociată cu altă organizație a hackerilor ruși, Center 18. Star Blizzard are legături cu o unitate a Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) aflată în spatele mai multor atacuri online asupra țărilor NATO, scrie Politico. Cei doi cetățeni ruși sunt acuzați de conspirație pentru comiterea de infracțiuni cibernetice și fraudă online împotriva SUA și riscă pedepse de până la 20 de ani de închisoare. Amploarea atacurilor cibernetice ale Rusiei asupra agențiilor guvernamentale americane încă nu este cunoscută.

UPDATE 11:52 Liderul în exil al opoziţiei democratice din Belarus, Svetlana Tikhanovskaia, avertizează Statele Unite că abandonarea Ucrainei în lupta împotriva Rusiei şi împotriva preşedintelui Vladimir Putin ar ameninţa securitatea întregii Europe de Est, relatează CNN. „Poporul belarus şi ucrainenii se confruntă cu acelaşi inamic – ambiţiile imperialiste ale Rusiei. Şi trebuie să luptăm împreună”, i-a spus opozanta belarusă Svetlana Tikhanovskaia analistului şef de securitate naţională de la CNN, Jim Sciutto. „Fără o Ucraină liberă, independentă şi sigură, nu va exista un Belarus sigur. Dar şi invers. Fără un Belarus liber, va exista o ameninţare constantă pentru toţi vecinii noştri din întreaga regiune”, a adăugat ea.

UPDATE 11:18 Ucraina a impus noi sancțiuni împotriva Rusiei. Potrivit decretului pus în aplicare de către Volodimir Zelenski, în listă se află 185 de persoane și 181 de companii, inclusiv din Republica Moldova. Măsurile restrictive au fost propuse de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Restricțiile vizează 185 de persoane, inclusiv un cetățean al Republicii Moldova și un cetățean al Germaniei. Au fost impuse sancțiuni pentru 174 de străini pentru 10 ani, iar altor 11 - pentru cinci. Restricțiile prevăd blocarea activelor acestora, anularea licențelor, restricții privind operațiunile de tranzit și comerț pe teritoriul Ucrainei, interzicerea privatizării și achizițiilor publice. Potrivit documentului, cetățeanul din Republica Moldova căruia i-au fost aplicate sancțiuni este Inna Linnik. Inna Linnik este originară din Bender, deține și cetățenia Federației Ruse și în prezent ocupă funcția de viceministru al așa-numitului minister al economiei din Tiraspol. În plus, lista sancțiunilor include persoane apropiate liderului Ceceniei, Ramzan Kadîrov.

UPDATE 10:35 Apărarea aeriană ucraineană a doborât 14 din cele 19 rachete lansate de Rusia în timpul unui atac aerian lansat vineri dimineață, vineri, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat, transmite Reuters. Rachetele au fost doborâte în regiunea de lângă Kiev și în regiunea centrală Dnipropetrovsk, a declarat oficialul militar, la televiziunea ucraineană.

UPDATE 09:59 Comisarul pentru drepturile omului al parlamentului ucrainean susţine că numărul confirmat oficial de copii ucraineni deportați de Rusia a trecut de 19.540. În martie, Curtea Penală Internațională de la Haga a emis mandate de arestare pentru președintele rus, Vladimir Putin, și comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Alekseyevna Lvova-Belova, în legătură cu deportarea forțată a copiilor ucraineni, transmite Spotmedia.

UPDATE 09:13 Administrația SUA are în vedere posibilitatea înăspririi unor reglementări cu privire la  imigrație, la cererea republicanilor pentru a ajunge la un acord cu Congresul privind alocarea de asistență suplimentară Ucrainei, a relatat joi agenția Reuters. Potrivit surselor sale, Casa Albă admite posibilitatea înăspririi cerințelor pentru acordarea azilului în Statele Unite și ar putea, de asemenea, să fie de acord cu o utilizare mai largă a procedurii de deportare accelerată din țară. Potrivit agenției de știri, un grup de senatori din ambele partide participă la consultări pe această temă. Ei, în special, discută despre restricțiile privind cererile de azil în Statele Unite, cu toate acestea, după cum clarifică agenția, încă nu este clar ce poziție ar putea lua administrația de la Washington în acest sens.

UPDATE 09:00 Bilanțul de la începutul războiului. Încă 990 de ruși au murit în ultimele 24 de ore.

UPDATE 08:42 Oraşul Harkov din estul Ucrainei, a fost lovit de mai multe rachete ruseşti, au anunţat autorităţile locale în noaptea de joi spre vineri, raportând cel puţin un rănit, relatează AFP. „Ocupanţii au lovit Harkov de şase ori”, a scris şeful administraţiei militare regionale, Oleg Synegubov, pe Telegram, indicând că a fost preluată o persoana rănită. Clădiri de locuinţe au fost avariate, a spus Synegubov. O mină de cărbune situata în Toreţk, în nordul regiunii Doneţk, a fost atacată joi după-amiaza, a declarat Ministerul ucrainean al Energiei. O persoană a fost rănită şi au fost înregistrate „pagube semnificative”.

UPDATE 08:30 Un panou provocator a apărut pe partea rusă a punctului de trecere a frontierei ruso-estonie Ivangorod-Narva:  „Granițele rusești nu se termină nicăieri”.  „Regimul lui Putin provoacă țările europene și vrea ca granițele să fie închise”, a comentat consilierul ministrului de interne ucrainean Anton Herașcenko într-un videoclip, conform defenseromania.ro. „Acest lucru va permite regimului (lui Putin) să acuze Occidentul că a creat o „cortina de fier”, a adăugat el, scrie Cotidianul.

UPDATE 08:27 Comisia Electorală Centrală de la Moscova a adoptat vineri o rezoluție care stipulează că alegerile prezidențiale de anul viitor vor dura 3 zile, o premieră pentru Rusia în contextul în care Kremlinul dorește ca Vladimir Putin să fie reales cu un scor record, potrivit HotNews.

UPDATE 08:20 Președintele rus Vladimir Putin l-a primit, joi, pe omologul său iranian, Ebrahim Raisi, la Kremlin pentru convorbiri, în special pentru a aborda conflictul israeliano-palestinian. Putin a lăudat amploarea legăturilor dintre Moscova și Teheran, menționând că relațiile dintre cele două state „se dezvoltă foarte bine”, informează AFP. „Relaţiile noastre se dezvoltă foarte bine”, a declarat Putin în debutul întrevederii lor difuzate de televiziunea rusă, menţionând „mari proiecte de infrastructură” comune şi cooperarea în sectorul energiei şi în „aproape toate domeniile”. În sprijinul afirmaţiei sale, Putin a subliniat că „anul trecut schimburile noastre comerciale au crescut cu 20% şi am obţinut rezultate bune”, o balanţă comercială pe care a estimată-o la 5 miliarde de dolari. Moscova şi Teheran, a spus liderul rus, urmează să semneze „în chiar ultimele zile ale lunii decembrie” un acord privind crearea unei zone de liber-schimb între Iran şi Uniunea economică eurasiatică, aflată sub egida Rusiei şi grupând foste republici sovietice.

UPDATE 07:47 Oficialii Națiunilor Unite au declarat Consiliului de Securitate de la New York că intensificarea atacurilor rusești asupra instalațiilor energetice ale Ucrainei a înrăutățit condițiile umanitare în întreaga țară. Secretarul general adjunct Miroslav Jenca a spus că Rusia trebuie să înceteze atacurile asupra civililor și a infrastructurii civile care sunt „interzise de dreptul internațional umanitar”, în timp ce Ramesh Rajasingham, coordonatorul umanitar al ONU, a declarat că „decesele, rănirile și nivelul de distrugere a infrastructurii civile vitale sunt uluitoare”.

UPDATE 07:30 Ucraina i-a îndemnat pe locuitori să economisească energie electrică, după ce Rusia a bombardat o centrală termică în apropierea liniei frontului, provocând daune serioase pe măsură ce temperaturile scad sub zero. Ministerul Energiei, care nu a numit centrala, a declarat că două dintre unitățile sale energetice au încetat să funcționeze, ceea ce a dus la o „lipsă temporară de electricitate” în rețea.

/VIDEO/ Start sesiunilor foto de Crăciun! La cât se ridică prețul unei ore într-un decor de poveste
/VIDEO/ Start sesiunilor foto de Crăciun! La cât se ridică prețul unei ore într-un decor de poveste
/PROMO/ Secretul banilor: Apartamente scumpe. Cum s-a ajuns aici, aflăm de la președintele Uniunii Agențiilor Imobiliare, Nicolae Balaur
/PROMO/ Secretul banilor: Apartamente scumpe. Cum s-a ajuns aici, aflăm de la președintele Uniunii Agențiilor Imobiliare, Nicolae Balaur
/VIDEO/ Moldovenii cu cetățenie română, prezenți în număr mare la urne: „Fiecare vot este important”
/VIDEO/ Moldovenii cu cetățenie română, prezenți în număr mare la urne: „Fiecare vot este important”
/VIDEO/ Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
/VIDEO/ Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
/HARTĂ/ Cutremur matinal lângă Moldova: Cât de puternic a fost seismul din România
/HARTĂ/ Cutremur matinal lângă Moldova: Cât de puternic a fost seismul din România

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1005: Drone nord-coreene „Made in USA” și amenințările lui Lukașenko. Putin anulează datoriile soldaților

24 noiembrie 2024, ora 13:15

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski așteaptă propuneri de la Trump pentru încheierea războiului, în timp ce Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul din regiunea rusă Kursk cucerit în august, iar 321 de instalaţii ale infrastructurii portuare ucrainene au fost avariate începând cu luna iulie a anului trecut. Totodată, în decursul nopții, forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus mai multe drone rusești care vizau Kievul. Anterior, Comitetul Independent pentru Anti-Corupție al Ucrainei a declarat în legătură cu dronele nord-coreene că toate componentele electronice cruciale ale acestora sunt produse de nouă companii occidentale.

În același timp, Putin a promulgat o lege prin care soldații ruși de pe front vor fi scutiți de datorii, pe când aliatul său, Lukașenko, amenință că va închide în totalitate internetul în timpul viitoarelor alegeri prezidențiale, dacă vor apărea proteste similare celor din 2020.

UPDATE Forţele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus mai multe drone ruseşti care vizau Kievul într-un atac nocturn cu drone, a declarat duminică armata ucraineană, citată de Reuters, conform News.ro. Nu au fost raportate imediat pagube sau răniţi în urma atacului, a postat administraţia militară de la Kiev pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Armata ucraineană a declarat că apărarea sa aeriană a doborât 50 din cele 73 de drone ruseşti lansate peste noapte în regiunile ucrainene.

UPDATE Toate componentele electronice cruciale ale rachetelor nord-coreene folosite de armata rusă împotriva Ucrainei sunt produse de nouă companii occidentale, conform unui raport întocmit de Comitetul Independent pentru Anti-Corupție al Ucrainei, o organizație neguvernamentală din Kiev, informează CNN, citat de Digi24. Concomitent, oficialii armatei ucrainene spun că 70% din aceste componente sunt fabricate de companii americane. „Tot ce înseamnă element de ghidare a rachetei, de menținere a ei în zbor este component de proveniență occidentală. Toate electronicele sunt străine. Nu există nimic nord-coreean”, a declarat pentru CNN Andrii Kulcițki, șeful laboratorului de cercetări militare din cadrul Institutului de Expertiză Criminalistică și de Cercetări Științifice de la Kiev.

UPDATE Atacurile ruseşti cu drone şi rachete au avariat 321 de instalaţii ale infrastructurii portuare ucrainene începând cu luna iulie a anului trecut, a anunţat sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski, potrivit Reuters, citat de News.ro. 

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat sâmbătă o lege prin care soldaţii care semnează cu Ministerul Apărării un contract pentru a lupta pe frontul din Ucraina vor fi scutiţi de datoriile financiare acumulate, transmite Reuters, citat de Agerpres. Respectiva lege prevede anularea datoriilor până la suma de 10 milioane de ruble (echivalentul a 95.835 de dolari) în cazul recruţilor faţă de care sunt deschise proceduri de recuperare a acestor datorii până la data de 1 decembrie, dacă aceştia semnează un contract prin care se angajează să lupte cel puţin un an în Ucraina.

UPDATE Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul din regiunea rusă Kursk pe care l-a cucerit rapid într-o incursiune surpriză în august, în timp ce forţele ruse au organizat valuri de contraatacuri, a declarat o sursă militară ucraineană de rang înalt, citată de The Guardian, transmite News.ro. 

UPDATE Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, a anunțat că intenționează să deconecteze complet internetul în timpul viitoarelor alegeri prezidențiale, dacă vor apărea proteste similare celor din 2020, transmite Digi24. „Dacă acest lucru [protestele - n.r.] se întâmplă din nou, îl vom închide [internetul - n.r.] complet. Permiteți-mi să fiu sincer, acest lucru a fost făcut aproape întotdeauna, în special în primele etape, cu aprobarea mea.”, scrie BelTA, un post de știri deținut de statul Belarus.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, că războiul provocat de invazia rusă în Ucraina s-ar putea încheia anul viitor după ce Donald Trump va redeveni preşedinte al SUA, precizând că doreşte să audă „propuneri” care să conducă la acest rezultat, relatează agenţiile DPA şi EFE, potrivit Agerpres. „Când se va încheia războiul ? Se va încheia când Rusia va dori să se termine. Când Statele Unite vor adopta o poziţie mai fermă. Când Sudul Global va susţine Ucraina şi va susţine încheierea războiului”, a spus Zelenski într-o declaraţie acordată presei străine la conferinţa „Grain from Ukraine”.

UPDATE Franţa s-a alăturat Statelor Unite şi Marii Britanii autorizând Ucraina să folosească arme cu rază lungă de acţiune pentru a viza ţinte de pe teritoriul rus, relatează DPA, citat de Agerpres. Într-un interviu acordat BBC, din care unele părţi au fost publicate sâmbătă, ministrul francez de externe, Jean-Noel Barrot, a declarat că lansarea de către Ucraina a acestui tip de arme în Rusia ar fi un act de „autoapărare". Moscova a criticat dur declaraţiile lui Barrot, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, declarând pentru agenţia de presă de stat TASS că aprobarea „nu este un sprijin pentru Ucraina, ci mai degrabă un sfârşit pentru Ucraina".

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1004: Soldați nord-coreeni intră în Ucraina. Apelul lui Zelenski și rachetele experimentale ale lui Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1003: Atac mortal, general rănit și risc atomic! Putin amenință 2 țări, iar Zelenski cere ripostă globală
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Spovedania” lui Șor și Platon despre frauda bancară și influența lui Plahotniuc
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Spovedania” lui Șor și Platon despre frauda bancară și influența lui Plahotniuc
/PROMO/ Secretul banilor: Apartamente scumpe. Cum s-a ajuns aici, aflăm de la președintele Uniunii Agențiilor Imobiliare, Nicolae Balaur
/PROMO/ Secretul banilor: Apartamente scumpe. Cum s-a ajuns aici, aflăm de la președintele Uniunii Agențiilor Imobiliare, Nicolae Balaur
/VIDEO/ Adio, Andreea Cuciuc! Mii de oameni s-au adunat la înmormântarea tinerei de 17 ani
/VIDEO/ Adio, Andreea Cuciuc! Mii de oameni s-au adunat la înmormântarea tinerei de 17 ani
/VIDEO/ Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
/VIDEO/ Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
/VIDEO/ Andreea este petrecută de colegi pe ultimul drum! Igor Cuciuc, în lacrimi: „Cum să trăim cu durerea asta”
/VIDEO/ Andreea este petrecută de colegi pe ultimul drum! Igor Cuciuc, în lacrimi: „Cum să trăim cu durerea asta”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.