Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1045: Gaz scump, atac la Kiev, scut estic și pierderi uriașe! Zelenski: „Trump îl poate opri pe Putin”

PACE își prezintă candidații la funcția de primar în mai multe localități: Cine intră în cursa pentru Primăria Chișinău

missing
17 martie 2023, ora 09:20

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) și-a prezentat candidatul la funcția de Primar General al municipiului Chișinău și la funcțiile de primar în alte localități, dar și orașe importante din țară: Bălți, Sîngerei, Otaci, localitatea Ciuciuleni din raionul Hîncești și localitatea Dumbrăvița din Sîngerei.

Pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău a fost prezentată Tatiana Bordeianu, șeful departamentului „politica externă și integrare europeana a Partidului PACE”. 

Este un pas major pentru mine în această funcție de candidat și voi încerca să construiesc un plan bine definit împreună cu echipa și să asigurăm Chișinăului un viitor”, a declarat Natalia Bordeianu.

Nelu Straciuc este candidatul Partidului PACE în funcția de primar al municipiului Bălți. 

Locuiesc de 20 de ani în Bălți, care este un important centru politic, militar. Eu voi veni într-o conferință și vă voi prezenta echipa integră profesionistă cu care vom candida”, a precizat candidatul Nelu Straciuc.

Tudor Bălan este candidatul Partidului PACE în funcția de primar al orașului Sîngerei.

Toți cetățenii mă cunosc că sunt un luptător și voi lupta în interesele fiecărui cetățean din oraș, În scurt timp voi prezenta echipa și programul ce vizează doar interesul și bunăstare locuitorilor Sîngerei. PACE pentru Moldova”, a declarat Tudor Bălan.

Nicolae Răducan este candidatul Partidului PACE în funcția de primar al orașului Otaci.

M-am născut și trăiesc în Otaci. Ea vreau să zic că vreau să fac orașul mai dezvoltat, așa cum nu s-a întâmplat în ultimii 30 de ani”, a declarat Nicolae Răducan.

Valentina Geamăn, care este și vicepreședinte al Partidului PACE este candidatul în funcția de primar al localității Ciuciuleni din raionul Hîncești.

Decizia de a mă candida la funcția de primar al satului Ciuciuleni nu este o decizie pripită, este o decizie care se maturează de când realizez proiecte sociale. Ciuciuleni este localitatea care a beneficiat de cele mai mari investiții europene și este timpul ca acesta să ocupe onorabilul loc de capitală socială a Republicii Moldova”, a menționat Valentina Geamăn.

Natalia Porcescu este candidatul Partidului PACE în funcția de primar al localității Dumbrăvița din Sîngerei.

Sunt membră a organizației teritoriale Sîngerei și locuitoare a localității Dumbrăvița. Cu toții ne dorim pace și asta m-a convins să ader la acest partid. Doar împreună putem reuși și obține ce ne dorim. În interesul fiecărui sătean am nevoie de susținerea dumneavoastră, dragi oameni. Mizez pe o deșteptare majoră a mult stimatului alegător”, a conchis Natalia Porcescu.

În cadrul conferinței de presă din 17 martie, în care PACE și-a prezentat candidații, partidul și-a prezentat și noul sediu, dar și prioritățile pentru perioada următoare. 

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

/VIDEO/ Cadavre încurcate la morgă? Un bărbat din Comrat crede că moartea soției sale va rămâne nepedepsită
/VIDEO/ Cadavre încurcate la morgă? Un bărbat din Comrat crede că moartea soției sale va rămâne nepedepsită
Ziua scumpirilor? ANRE anunță când va examina cererile de majorare a tarifelor la căldură și lumină
Ziua scumpirilor? ANRE anunță când va examina cererile de majorare a tarifelor la căldură și lumină
/VIDEO/ Drifturi cu sicriul legat de mașină: O nouă provocare periculoasă devine virală pe TikTok
/VIDEO/ Drifturi cu sicriul legat de mașină: O nouă provocare periculoasă devine virală pe TikTok
Primele semne de criză umanitară în stânga Nistrului: Mii de oameni au rămas fără lucru. Soarta școlilor și grădinițelor
Primele semne de criză umanitară în stânga Nistrului: Mii de oameni au rămas fără lucru. Soarta școlilor și grădinițelor
Lumina s-ar putea scumpi semnificativ! Prețurile cerute de Premier Energy și FEE Nord
Lumina s-ar putea scumpi semnificativ! Prețurile cerute de Premier Energy și FEE Nord

/VIDEO/ Președinta Maia Sandu, la începutul anului 2025: „Am arătat lumii câtă forță are Moldova unită, sunt mândră să fim concetățeni”

missing
31 decembrie 2024, ora 22:00

La trecerea dintre ani, președinta Maia Sandu a adresat un mesaj special cetățenilor Republicii Moldova. În discursul său, șefa statului a subliniat că în 2024, țara noastră a trecut prin momente complicate, dar și fericite.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
0:00
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x

„Dragi cetățeni! Încheiem un an care ne-a pus multe pietre de încercare în față, dar ne-a deschis și multe drumuri. De obicei, la final de an obișnuim să lăsăm tot ce nu ne-a plăcut în urmă și să punem în față succesele, dar mai ales speranța că va fi mai bine.

Și am trăit acest an anume așa. Trecând prin momente foarte complicate, am reușit ca popor să ne bucurăm și să scoatem în evidență lucrurile de care ne mândrim. Chiar și atunci când ne era greu, am găsit în sufletele noastre loc pentru mândrie și recunoștință față de reușitele țării noastre.

Împreună ne-am bucurat de fiecare medalie adusă acasă de olimpicii și sportivii noștri, de fiecare succes al elevilor și studenților noștri, de fiecare dată când un medic a salvat o viață sau un profesor a descoperit potențialul într-un elev. Ne-am aplaudat împreună muzicienii, actorii, pictorii, scriitorii. Am apreciat cu plecăciune când un asistent social, un polițist, un militar, un funcționar, un jurnalist și-a îndeplinit cu onoare datoria față de țară”. 

Maia Sandu a evidențiat momentele dificile care au marcat anul 2024, dar și nevoia de unitate: 

„În același timp, anul 2024 ne-a arătat și divizările care ne slăbesc. Nu trebuie să fugim de recunoașterea acestui lucru, să punem degetul pe rană și să nu ne temem de întrebările complicate.

Aș vrea ca azi, în noaptea dintre ani, să ne privim în oglindă ca țară. Să ne întrebăm cine suntem ca neam. E momentul ca țara noastră să se privească în oglindă și să începem a iubi ceea ce vedem, cu bune și cu rele.

Să iubești nu înseamnă să amâni rezolvarea problemelor sau să negi existența lor. Este tocmai invers - doar prin dragoste de țară, poți rezolva cu adevărat provocările. Doar așa putem găsi punți unii spre alții și construi împreună. Este important să nu permitem ca diferențele dintre noi să facă tot mai mare golul dintre oameni. Putem micșora acest gol doar dacă ne acceptăm diferențele, conștientizând în același timp că ne dorim același lucru pentru familia noastră și pentru toată Moldova.

Să trăim în pace, să fim sănătoși, să avem o viață din ce în ce mai bună, să lăsăm copiilor moștenire o țară sigură, unde au viitor și, cel mai important, înțelegând că fiecare moldovean are rolul său în atingerea acestui scop național comun. Nu există țări perfecte, tărâmuri de basm există doar în povești. Însă știm că sunt țări care trăiesc mai bine decât noi și noi vrem să trăim ca ele. Am decis împreună că mergem în Uniunea Europeană și suntem pe acest drum”.

Președinta a îndemnat la solidaritate, subliniind că fiecare cetățean joacă un rol esențial în construirea unui viitor mai bun:

„Acum avem doar 2 opțiuni. Ne oprim pentru a ne jelui pe soartă, pentru că e prea greu, pentru că ne lăsăm cuprinși de lehamite sau continuăm să mergem înainte cu capul sus. Noaptea dintre ani este o ocazie bună să ne răspundem ca popor la câteva întrebări în acest drum. Putem înceta să ne deplângem soarta. Putem înceta să ne învinovățim pe noi înșine pentru lucrurile care ni se întâmplă. Putem să ne oprim din a nu avea încredere în propria țară.

Eu cred că putem. Și-am arătat lumii întregi câtă forță are o Moldovă unită. Dar știu sigur că pentru a reuși este nevoie să fim cât mai mulți care credem acest lucru. Vă îndemn să privim intrarea în noul an ca pe un moment de unificare a neamului nostru. Priviți-i pe cei lângă care sunteți în această seară. Comunitatea în care vă aflați este o oglindă a neamului nostru. Sunt oameni pe care îi iubiți, respectați, în care aveți încredere, alături de care vreți să creșteți copiii, să faceți afaceri, să vă petreceți bătrânețea. Suntem printre oameni alături de care vrem să ne construim țara. 

Priviți-i pe cei lângă care suntem acum, îi iubiți cu bune și cu rele și îi ajutați să crească. Pentru că prin fiecare triumf individual, triumfăm cu toții, iar când este cel mai greu, reușim să păstrăm speranța doar dacă avem sprijin, iar punctul de sprijin al țării noastre sunt toți oamenii ei. Noi suntem Moldova și Moldova, depinde de gândurile, acțiunile și deciziile noastre zilnice, pentru că noi toți ne ținem unul de altul”.

În final, Maia Sandu a mulțumit moldovenilor din toate colțurile lumii și le-a transmis urări de bine: 

„Dragi moldoveni, în orice colț al lumii v-ați afla, haideți să intrăm în noul an, privindu-ne unii pe alții cu încredere. Să intrăm în 2025 cu credința că Moldova are un viitor frumos, pentru că are un popor demn, muncitor și omenos. Să ne privim cu recunoștință unii pe alții. Eu vă mulțumesc tuturor și sunt mândră să fim concetățeni. Sunt mândră de Moldova și de moldovenii noștri. La mulți ani, Moldova”.

Început de an cu scumpiri. Premier Energy propune majorarea tarifelor pentru consumatorii casnici de la 2 lei și 34 de bani la 5 lei și 13 de bani la lumină pentru un kilowatt/oră, aproape dublu față de cât plătim acum. /Situație critică în Transnistria. Rezerva de gaze rămasă în conducte este suficientă pentru a asigura alimentarea cu gaz a sudului regiunii până pe 20 ianuarie și a nordului până pe 10, spune pretinsul prim-vicepremier al regiunii transnistrene, Serghei Obolonic. /Începând de astăzi, Euro a devenit valuta de referință pentru stabilirea cursului oficial al leului moldovenesc. Banca Națională a Moldovei dă asigurări că cetățenii și agenții economici nu vor resimți un impact direct, tranziția fiind una tehnică.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Așa cum a anunțat, de la ora șapte dimineața, Moscova a oprit livrările gaz spre regiunea transnistreană. Șeful de la Moldovagaz susține că gazul stocat în conducte ar urma să ajungă malului stâng încă câteva zile. Între timp, în regiune au fost luate primele măsuri de urgență. Tiraspolul însă nu a răspuns la oferta Chișinăului. /Între timp, de la miezul nopții, și Centrala de la Cuciurgan a sistat livrările de curent electric pentru malul drept al Nistrului. Ce spune Energocom despre sursa, dar și volumele noilor achiziții de electricitate, în câteva momente. /Accident cumplit pe o șosea din raionul Rîșcani. Un tânăr de 26 de ani și mama acestuia de 64 de ani au decedat, după ce au zburat cu automobilul într-un copac. Tragedia s-a întâmplat aproape de miezul nopții.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Piețele și magazinele din Capitală au fost luate cu asalt de cumpărători. Indiferent de bugetul rezervat, fiecare a ținut să procure câte puțin și divers. Ce prețuri au afișat înainte de Revelion comercianții! /Începând de mâine, 1 ianuarie, cetăţenii care se asigură în mod individual pot deja procura poliţa de asigurare medicală pentru anul 2025. Care va fi prețul acesteia și de unde le puteți procura! /Anul nou bate la ușă, iar în această seară toți vor ciocni câte o cupă de spumant. Ce așteptări și dorințe au moldovenii în 2025 și cum vor sărbători Revelionul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Premierul Dorin Recean vrea să naționalizeze mai multe instituții de la noi pe care le numește puncte strategice. Guvernul nu confirmă oficial, dar se presupune că ar fi vorba despre Moldovagaz, deținută în proporție de 50 la sută de Gazprom. /Tiraspolul ar fi refuzat ajutoarele umanitare pe care Chișinăul era pregătit să le ofere cetățenilor din stânga Nistrului. Sunt declarațiile Maiei Sandu care îndeamnă totuși la solidaritate. /Și în 2024 nivelul sărăciei absolute în Republica Moldova a crescut, afirmă ministrul muncii și protecției sociale. De vină ar fi criza energetică din țara noastră.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În ianuarie, cetățenii vor primi compensații cu 200 de lei mai mari decât în decembrie. Autoritățile au recalculat ajutoarele la facturi, reieșind din noile tarife la gaz. /Nerespectarea regulilor de utilizare a sobelor a mai făcut două victime. Doi bărbați din Dubăsari și Dondușeni au murit carbonizați după ce casele le-au luat foc. /Captură impresionantă de droguri la Bălți. Oamenii legii au confiscat un kilogram de cocaină, două kilograme de amfetamină și 1700 de pastile de ecstasy
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Energia termică s-ar putea scumpi cu peste 40 la sută. Termoelectrica și CET Nord au cerut tarife mai mari din 2025. /Schema de la Biroul Interpol Moldova prin care zeci de străini cerecetați penal scăpau de căutare internațională ar fi fost pusă la cale de fostul ministrul al justiției și șef la SIS, Vitalie Pîrlog. Despre asta au scris jurnaliștii de la Bloomberg. /Un bărbat din capitală s-a ales cu arsuri ușoare după ce în apartamentul lui s-a produs o explozie. Suflul deflagrației a aruncat în aer geamurile locuinței.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O rachetă rusă ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova în dimineața zilei de astăzi. Asta după ce Rusia a lansat un nou atac asupra sistemului energetic ucrainean cu rachete și drone. Autoritățile au confirmat că, deocamdată, nu există perturbări în sistemul energetic național, care este conectat cu cel al Ucrainei. /Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Nașterea Domnului, conform calendarului gregorian. Crăciunul marchează nașterea lui Hristos. Crăciunul pe stil vechi va fi sărbătorit pe 7 ianuarie. /Accident aviatic în nordul Kazahstanului. Un avion cu 67 de oameni la bord s-a prăbușit, după ce s-ar fi lovit cu un stol de păsări. Momentul impactului cu solul a fost surprins de martori.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În cadrul unei ceremonii la care au fost chemați 500 de invitați, Maia Sandu și-a început astăzi, oficial, cel de-al doilea mandat de președintă a Republicii Moldova. /Moldova a fost nevoită să cumpere energie electrică mai scumpă din România, după ce rușii au atacat cu rachete centrala electrică din Podolsk, afectând și activitatea centralei de la Cuciurgan. /Mai mulți angajați de la Calea Ferată a Moldovei demisionează unul după altul. Oamenii se plâng că nu și-au mai primit salariile din vara. Cum răspunde Întreprinderea de Stat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Guvernul îndeamna cetățenii să economisească energia electrică și să se aștepte la deconectări, în timp ce Premier Energy a făcut deja un grafic de întreruperi planificare, despre care nu oferă detalii. /Chișinăul respinge acuzațiile înaintate de Rusia, precum ca Maia Sandu ar vrea să se răzbune pe locuitorii din stânga Nistrului și planifica o operațiune militară acolo. Experții spun ca rușii urmăresc să destabilizeze situația de la Chișinău. /Opt inspectori vamali de la punctul de trecere al frontierei de la Leușeni sunt cercetați penal pentru luare de mită. Oamenii legii au făcut azi percheziții la domiciliile acestora.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Uniunea Europeană se pregătește să ajute financiar Republica Moldova, dacă Federația Rusă va opri furnizarea de gaz de la 1 ianuarie, declară președinta Parlamentului European. /De anul viitor, producătorii de carne de la noi vor putea exporta în Uniunea Europeană carne marinată și cârnăciori. Cererile în acest sens pot fi depuse deja la ANSA. /CNA anunță că a aplicat amenzi în valoare de peste 10 milioane de lei, cetățenilor care și-au vândut votul la prezidențiale și la referendumul din această toamnă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se așteaptă întreruperi la energia electrică, iar tariful la lumină ar urma crească dacă rusii vor înceta livrările gaz în regiunea transnistreană. Sunt declarațiile facute de șefa statului într-o conferință de presă. /Zi de proteste la Parlement. Profesorii, angajați de la Serviciul Hidrometeo dar și de la Calea Ferată au ieșit împreună în stradă pentru a cere salarii decente, după care s-au retras ca să lase loc fermierilor. /Cei care vor cumpăra voturi la următoarele alegeri riscă pedepse mai dure. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat azi în prima lectură la ședința Parlamentului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandal și îmbrânceli, azi, în fața Guvernului. Fermierii care protestau în timp ce cabinetul de miniștri era în ședință, au încercat să intre cu forța în clădirea executivului. /Șefului direcției mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, reținut luni într-un dosar de corupție, a fost adus astăzi în instanță unde procurorii au cerut mandat de arest în izolator pe numele lui. /Fugarul Ilan Șor și Marina Tauber rămân pe lista persoanelor vizate de măsuri restrictive pe teritoriul UE. Tribunalul Uniunii Europene a respins recursul celor doi, care au cerut anularea sancțiunilor și despăgubiri financiare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șoferul care a provocat tragicul accident de la Edineț, din acest weekend, în urma caruia trei oameni au murit a fost plasat în arest preventiv. Tânărul de 19 ani își va petrece următoarele 30 de zile după gratii. /Încercările lui Vlad Filat de a scăpa de statutul de condamnat penal s-au soldat cu eșec. Curtea Supremă de Justiție a declarat irevocabilă hotărârea prin care Vlad Filat a fost condamnat la închisoare pentru corupție. /Se așteaptă alegeri anticipate în Germania, după ce cancelarul Olaf Scholtz a fost demis din funcție prin vot de neîncredere.

/VIDEO/ Revelion de poveste la TV8! „Duelul generațiilor”: Surprizele pregătite în show-ul cu artiști celebri
/VIDEO/ Revelion de poveste la TV8! „Duelul generațiilor”: Surprizele pregătite în show-ul cu artiști celebri
/VIDEO/ Președinta Maia Sandu, la începutul anului 2025: „Am arătat lumii câtă forță are Moldova unită, sunt mândră să fim concetățeni”
/VIDEO/ Președinta Maia Sandu, la începutul anului 2025: „Am arătat lumii câtă forță are Moldova unită, sunt mândră să fim concetățeni”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1039: Alertă pentru Moldova și atac DDoS în Italia! Putin amenință, iar Zelenski acuză un al doilea front
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1039: Alertă pentru Moldova și atac DDoS în Italia! Putin amenință, iar Zelenski acuză un al doilea front
/VIDEO/ Primele măsuri de urgență: Cât gaz a rămas în stânga Nistrului. Tiraspolul evită oferta Chișinăului
/VIDEO/ Primele măsuri de urgență: Cât gaz a rămas în stânga Nistrului. Tiraspolul evită oferta Chișinăului
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1042: Lovitură istorică, explozii la Kiev, iar Gazprom taie gazul! FT: Rusia are plan de război cu 2 țări
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1042: Lovitură istorică, explozii la Kiev, iar Gazprom taie gazul! FT: Rusia are plan de război cu 2 țări
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok