Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1067:Zelenski îl acuză pe Putin că încearcă să-l „manipuleze” pe Trump. Kremlinul ar fi gata de negocieri

/VIDEO/ Interviu exclusiv cu Jānis Mažeiks, despre investițiile UE și ale partenerilor de dezvoltare: „Circa 60 de milioane de euro pe an”

missing
19 decembrie 2023, ora 10:10

Proiectele finanțate de Uniunea Europeană și partenerii săi vor continua și în următorii ani. Dă asigurări ambasadorul UE la Chișinău, care oferit pentru emisiunea „Moldova Gândește” un interviu în exclusivitate. Ne-a spus, printre altele, că este destul de complicat de aflat volumul total de investiții ale Uniunii Europene și partenerilor săi, din cauză că o mulțime de proiecte au fost introduse adițional, iar sursele de finanțare au fost diferite.

- Domnule ambasador, bună ziua. 

- Uniunea Europeană are proiecte peste tot în lume. Și asta se întâmplă deoarece unul dintre principiile pe care s-a construit Uniunea Europeană este solidaritatea. Și nu este doar solidaritate în cuvinte, ci este solidaritate în fapte și, bineînțeles, în suportul financiar pe care îl oferim. Acest suport este și pentru Republica Moldova, chiar de la începutul stabilirii relațiilor noastre. Acest sprijin a crescut, pe măsură ce relațiile noastre s-au aprofundat. Mai întâi a fost Acordul de asociere, apoi Acordul de liber schimb, iar acum sprijinul este mult mai intens, de când Republica Moldova a devenit țară candidată la aderare. 

- Care sunt domeniile în care se investește din partea Uniunii Europene, cel mai mult?

- Uniunea Europeană este prezentă în Republica Moldova, literalmente în fiecare sferă de activitate a societății. Începând de la infrastructură, continuând cu izolarea termică a școlilor și a grădinițelor, îmbunătățirea condițiilor de sanitație în satele și orașele Moldovei, iluminare modernă, suportul oferit pentru a susține media independentă. Bineînțeles, susținere pentru antreprenori, aici vorbim despre femeile antreprenoare, antreprenorii tineri. Oferim suport pentru ambele maluri ale râului Nistru, pentru a crea legături și a spori încrederea între oamenii de pe ambele maluri ale râului Nistru. Și exemplele ar putea continua. În ultimul timp, am sporit suportul într-un domeniu în care nu am fost activi în trecut. Vorbim aici despre domeniul apărării. În ultimii ani, prezența noastră în acest domeniu se face tot mai simțită. Republica Moldova este a doua țară care primește cel mai mare suport din punct de vedere al apărării și securității, după Ucraina, din partea Uniunii Europene.

- De ce ați decis să investiți anume în aceste domenii? 

- Domeniile sunt determinate, în special, în baza valorilor Uniunii Europene, dar și după necesitățile Republicii Moldova. Deci, prin acțiunile noastre, răspundem nevoilor țării și, în același timp, promovăm valorile europene. De exemplu, există proiecte unde posibil în trecut autoritățile nu au dorit ca noi să fim activi, ca de exemplu suportul pentru media independentă, dar pentru noi este foarte important să existe libertatea de exprimare peste tot în lume. Din această cauză, am dorit să avem mai multe proiecte pentru a susține un jurnalism independent. 

- Cum să facem ca proiectele UE să fie mai vizibile? 

- Noi avem niște reguli despre cum ne promovăm și facem vizibile proiectele finanțate de Uniunea Europeană. Oriunde veți vedea un proiect finanțat de noi sau ceva donat de Uniunea Europeană, veți vedea un panou pe care scrie că „acest proiect a fost construit de Uniunea Europeană”. Sau pe echipamentele donate, de exemplu pe un echipament modern de bucătărie, eficient din punct de vedere energetic, donat unei școli, veți vedea aplicate niște stickere cu steagul european. Cu siguranță, asta nu este de ajuns și de aceea eu călătoresc destul de mult prin țară și vizitez proiectele finanțate de noi și cred că acest lucru este important pentru a face oamenii să înțeleagă că aceste proiecte au fost întradevăr realizate cu sprijinul Uniunii Europene. De aceea avem evenimente de inaugurare sau vizite la diferite proiecte împreună cu media din Republica Moldova, pentru o acoperire mai bună. Dar da, acesta este un domeniu foarte provocator pentru noi, deoarece câteodată, în campaniile de dezinformare, se spune că, de fapt, acei bani au venit din Rusia, ceea ce este fals.

- În special, în sudul Republicii Moldova. 

- Asta este de asemenea, munca noastră pentru a demasca aceste falsuri despre Uniunea Europeană, pentru că avem semnale că, înțelegând că aceste lucruri sunt bune, își asumă meritele. 

- Recent ați fost la Edineț, smart city.

- Pentru noi este important să promovăm dezvoltarea întregii țări și este ușor de înțeles că aici, în Chișinău, este mult mai ușor să dezvolți proiecte, decât în orașele mici sau în sate. Avem proiecte și în Chișinău, dar aici este o mică parte din ele. Edineț este un bun exemplu de unde poate ajunge o comunitate dacă există determinare între partenerii locali, există interes pentru a atrage fonduri europene și a implementa proiecte, iar noi le-am răspuns. Într-adevăr, am fost foarte surprins la ultima mea vizită acolo și pot spune că Edineț a devenit cu adevărat un oraș european. Este un oraș mic, dar foarte european. Iluminat modern, școli dotate cu un laborator digital, autobuze moderne, iar trotuarele sunt mai moderne decât în orașul meu de baștină, Riga. 

- În reportajele noastre am folosit Edineț ca fiind „european town”. De ce este important pentru UE să susțină Moldova? 

- Cred că sunt două elemente. Primul este, așa cum am spus, solidaritatea. Noi am susținut Republica Moldova indiferent dacă guvernul a fost pro-european sau nu, deoarece pentru noi este important să susținem cetățenii, de fapt. Și noi susținem nu doar țările învecinate uniunii, dar și țări aflate la mare distanță. Dar, pe de altă parte, acum vă aflați într-o altă postură. Republica Moldova este o țară candidată la aderare și acum este și mai multă motivare pentru noi ca să susținem un viitor stat membru să se pregătească pentru ziua când va avea toate drepturile și obligațiile unui stat membru. Ceea ce înseamnă că va trebui să ofere servicii pentru cetățenii săi, ca oricare alt stat membru al Uniunii Europene și, bineînțeles, nu vom avea întrebări dacă acel stat are sau nu reguli bazate pe democrație, la fel ca fiecare alt stat european. 

- Dacă ar fi să facem o totalizare...

- De fapt, aceasta este o misiune imposibilă deoarece în fiecare an, uneori în fiecare lună, adăugăm proiecte și finanțări noi, iar unele dintre aceste proiecte sunt susținute local, prin Delegația Uniunii Europene, altele sunt sprijinite și coordonate de la centru, din Bruxelles, iar alte proiecte nu sunt adresate direct Republicii Moldova, ca de exemplu pentru a sprijinii serviciul Frontex, polițiștii de frontieră care primesc salariu direct de la Uniunea Europeană, dar ajută vameșii moldoveni și poliția de frontieră moldovenească, la granițele Uniunii Europene, cu România și Ucraina. Dar există ceva ce putem calcula ușor și asta este totalitatea proiectelor noastre pe parcursul unui an. De obicei, acest sprijin a fost undeva între 40-60 de milioane de euro pe an. Dar, în ultimii ani, acest sprijin sa dublat, mai mult sau mai puțin. Suplimentar, în ultimii doi ani, suportul pe care l-am oferit în contextul multor crize prin care a trecut Republica Moldova a fost aproape de aproape 1, 2 miliarde de euro. Este o sumă fără precedent, de la începuturile cooperării noastre cu Moldova. 

- În anii viitori vor continua proiectele și în ce domenii?

- Cred că vor continua în toate domeniile, pentru că este important să vedem că țara se dezvoltă per ansamblu. Vor fi totuși niște domenii principale, de exemplu domeniul energiei și tot ce are legătură cu acesta, energie regenerabilă, sustenabilă, tranziția către energie verde. Am văzut în ultimii doi ani cât este de important pentru țară ca să aibă surse stabile de energie și să reducă vulnerabilitățile cauzate de presiunile din exterior. De aceea, acesta va fi un domeniu prioritar pentru noi și va consta în investiții în energie eoliană, solară, în izolarea termică a clădirilor. Un alt domeniu prioritar ar fi domeniul securității, deoarece este un domeniu în care nu s-a investit literalmente de decenii și țara trebuie să investească masiv aici. Și bineînțeles, trebuie să lucrăm la partea economică și aici avem programe pentru întreprinderile mici și mijlocii, iar anul viitor plănuim să extindem cooperarea noastră și în domeniul agriculturii, deoarece am văzut anul acesta situația dificilă prin care au trecut producătorii și am încercat să-i ajutăm prin scutirea de taxe la exportul în Uniunea Europeană. Vedem necesitatea modernizării acestui sector pentru ca producătorii să producă mult mai eficient și, de asemenea, mai curat, pentru că tehnologiile noi sunt mult mai prietenoase mediului și nu poluează.

- Ca să concluzionăm...

- Tot acest suport este foarte important pentru a face Republica Moldova mult mai europeană, ceea ce va duce într-un final ca țara să devină un stat membru al Uniunii Europene. Totuși, este prea devreme pentru a spune ce va fi, pentru că totul va fi în mâna moldovenilor, pentru că 2030 este un plan foarte ambițios și va trebui să mențineți același suport și dorință a cetățenilor pentru integrarea europeană și la viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare. De aceea, este foarte important ca cetățenii moldoveni să își exprime, sper, preferința pentru ca Republica Moldova să devină în viitor stat membru al Uniunii Europene. 

- Ați spus plan ambițios, dar e și realist? 

- Este realist, chiar dacă este foarte ambițios. Și nu cred că e un lucru rău, deoarece este mult mai bine să ai o cronologie ambițioasă pe care să o urmezi pas cu pas și să o ajustezi la nevoie, decât să te relaxezi și să nu ai niște termene limită pe care să le respecți și să le îndeplinești. Eu susțin această gândire, de a avea un plan de urmat, dar pentru noi este important să existe calitate, în detrimentul vitezei. În majoritatea domeniilor nu e nevoie doar să bifăm realizările, ci să vedem că acestea sunt implementate și funcționează cu adevărat. Deci da, este un plan ambițios. 

- Mulțumesc, domnule ambasador.

/VIDEO/ Drumuri bune, construite pe bani europeni. Investițiile UE depășesc un MILIARD de euro pentru domeniul rutier
/VIDEO/ Înglodat în datorii și ruinat, Circul este salvat de partenerii externi de dezvoltare. 1,8 milioane de euro pentru prima etapă

Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

/VIDEO/ Proteste în stânga Nistrului. Chișinăul: „Fac parte din agenda de a crea tensiuni și a escalada situația de securitate”
/VIDEO/ Proteste în stânga Nistrului. Chișinăul: „Fac parte din agenda de a crea tensiuni și a escalada situația de securitate”
/VIDEO/ Record absolut la apartamente cumpărate prin ipotecă în Moldova: Explicația fenomenului și prognoza pentru 2025
/VIDEO/ Record absolut la apartamente cumpărate prin ipotecă în Moldova: Explicația fenomenului și prognoza pentru 2025
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1066: Tensiune la Nistru, consensul Donbas și condiția lui Zelenski! Putin e gata să discute cu Trump
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1066: Tensiune la Nistru, consensul Donbas și condiția lui Zelenski! Putin e gata să discute cu Trump
/PROMO/ Energia regenerabilă, salvatoarea crizei: Despre afaceri „verzi” - sâmbătă, la „Moldova gândește”
/PROMO/ Energia regenerabilă, salvatoarea crizei: Despre afaceri „verzi” - sâmbătă, la „Moldova gândește”
Ceața nu a afectat zborurile de pe Aeroportul Chișinău: Noul sistem de aterizare, testat cu succes din prima zi
Ceața nu a afectat zborurile de pe Aeroportul Chișinău: Noul sistem de aterizare, testat cu succes din prima zi

Weekend pline de surprize. În ce sector din Chișinău se va desfășura târgul cu cei mai buni producători autohtoni

missing
25 ianuarie 2025, ora 10:00

În acest weekend, 25-26 ianuarie, se așteaptă două zile pline de surprize în cadrul „Târgului cu Tradiție”. Cei mai buni producători autohtoni își vor da întâlnire în sectorul Botanica din Capitală.

Producătorii vor aduce cu ei cele mai delicioase produse, iar doritorii care vor să se delecteze se pot apropia între orele 9:00-21:00, pe bulevardul Dacia, nr. 26.

Veniți să descoperiți și să vă delectați cu produse autohtone tradiționale, direct de la producătorii locali, care vă vor aduce în dar gusturi autentice și meșteșuguri deosebite. Nu ratați ocazia de a susține micii meșteșugari și producători din regiunea noastră”, transmite într-un mesaj Primăria Chișinău.

Târgul se desfășoară în colaborare cu Asociația pentru Susținerea Businessului Mic și Mijlociu „PERSPECTIVA”.

Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman

/VIDEO/ A greșit sau nu Chișinăul, lăsându-l pe Krasnoselski să plece la Moscova? Serebrian: „Unii parteneri au apreciat”
/VIDEO/ A greșit sau nu Chișinăul, lăsându-l pe Krasnoselski să plece la Moscova? Serebrian: „Unii parteneri au apreciat”
/VIDEO/ Record absolut la apartamente cumpărate prin ipotecă în Moldova: Explicația fenomenului și prognoza pentru 2025
/VIDEO/ Record absolut la apartamente cumpărate prin ipotecă în Moldova: Explicația fenomenului și prognoza pentru 2025
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1064: Schema lui Șor, alerta UE, 100 de zile și ucigaș tăcut. Trump îl avertizează pe Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1064: Schema lui Șor, alerta UE, 100 de zile și ucigaș tăcut. Trump îl avertizează pe Putin
/PROMO/ Energia regenerabilă, salvatoarea crizei: Despre afaceri „verzi” - sâmbătă, la „Moldova gândește”
/PROMO/ Energia regenerabilă, salvatoarea crizei: Despre afaceri „verzi” - sâmbătă, la „Moldova gândește”
/VIDEO/ „Atacurile Tiraspolului la adresa Chișinăului au atins cote fără precedent”: Serebrian explică scopul Moscovei în timpul crizei
/VIDEO/ „Atacurile Tiraspolului la adresa Chișinăului au atins cote fără precedent”: Serebrian explică scopul Moscovei în timpul crizei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.