/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Interviu #meettheteam by Dreamups cu Robolex Docs: Pionierii #legaltech din Moldova /P/

missing
21 decembrie 2023, ora 18:45

Recent distinși cu un premiu investițional impresionant de 30.000 de euro la conferința Dreamicon organizată de Dreamups, echipa de la Robolex Docs se evidențiază nu doar ca un participant activ în programul acceleratorului UpNext din cadrul ecosistemului Dreamups, dar și ca un simbol al inovației și determinării. În decursul a 6 luni, am avut privilegiul de a observa evoluția și progresul constant al echipei Robolex, care s-a materializat într-un produs LegalTech remarcabil.

Azi, dorim să vă oferim o privire mai apropiată nu doar asupra soluției tehnologice pe care au dezvoltat-o, ci și asupra echipelor dinamice și dedicate care stau la baza acestui succes.

Despre Robolex Docs și călătoria lor de inspirație

Robolex Docs este un startup în domeniul legaltech, renumit pentru utilizarea inteligenței artificiale în optimizarea proceselor juridice. Prin platforma lor inovatoare, Robolex transformă modul în care profesioniștii juridici gestionează documentația, eficientizând colectarea datoriilor și oferind soluții tehnologice avansate.

Povestește-ne despre echipa care stă în spatele Robolex Docs. 

Nicu Predeus (CEO): "Echipa noastră Robolex Docs este formată din trei băieți, evident ajutați de mentori și experți în domeniul juridic, contabil și tech, care împărtășesc o viziune comună: procesele juridice și legale nu trebuie să fie plictisitoare și complicate. Suntem o echipă mică, dar dedicată, concentrată pe simplificarea și modernizarea domeniului legal.

Eu, Nicu Predeus, CEO-ul și cofondatorul, sunt pasionat de a face serviciile legale mai accesibile și eficiente prin tehnologie.

Mihai Coșleț, CTO și cofondator, aduce expertiza tehnică, asigurându-se că produsul nostru este nu doar puternic, dar și ușor de utilizat.

Nicu Chiciuc, Developer AI și cofondator, este creierul din spatele integrării inteligenței artificiale în produsul nostru, transformând procesele juridice complexe într-o experiență simplă și intuitivă.

Ce v-a motivat să începeți această aventură cu Robolex Docs?

Nicu Predeus (CEO): "Totul a început în perioada pandemiei, când noi, ca și companie, am observat dificultățile și ineficiențele în gestionarea documentației. Această constatare ne-a inspirat să dezvoltăm o soluție care să optimizeze și să automatizeze procesele juridice."

Care este principala problemă pe care Robolex Docs o soluționează?

Nicu Predeus (CEO): "Robolex se concentrează pe eliminarea ineficienței și erorilor din procesul de creare manuală a documentelor juridice. În particular, adresăm dificultățile întâmpinate în procesele judiciare de colectare a datoriilor. Acest aspect este o provocare majoră pentru profesioniștii juridici și contabili, precum și pentru proprietarii de afaceri, care se confruntă adesea cu pierderi de timp semnificative și riscuri de eroare în pregătirea și gestionarea acestor documente."

Cum mai exact rezolvă această problemă Robolex?

Nicu Predeus (CEO): "La Robolex Docs, abordăm problema complexă a creării manuale și consumatoare de timp a documentelor juridice prin automatizare și inteligență artificială. Funcționalitatea noastră cheie începe în momentul în care un client încarcă o factură sau un contract în sistemul nostru. Platforma noastră preia de aici, extrăgând automat informațiile esențiale și generând modele personalizate de documente legale, cum ar fi somații de plată și cereri în instanță.

Procesul e simplu și eficient:

1. Încărcarea documentelor: Utilizatorul încarcă documentele necesare direct pe platforma noastră.

2. Editarea și verificarea: Platforma extrage datele, oferind utilizatorului posibilitatea de a verifica și de a face ajustări dacă este necesar.

3. Descărcare și utilizare: Odată generate, documentele sunt gata pentru a fi verificate, semnate și expediate."

Cum se diferențiază Robolex Docs pe piața legaltech?

Mihai Coșleț (CTO): "Ce ne diferențiază este capacitatea noastră de a automatiza întregul proces, de la extracția datelor până la generarea documentelor, economisind astfel ore valoroase de muncă. Sistemul nostru efectuează toate calculele necesare, precum dobânzi și penalități, și este constant actualizat cu ultimele prevederi legale și rate ale inflației. În plus, asigurăm un grad înalt de securitate și confidențialitate pentru toate informațiile și documentele gestionate prin Robolex Docs, alături de o interfață intuitivă, accesibilă tuturor utilizatorilor."

Cum ați resimțit câștigarea premiului de 30k euro la Dreamicon?

Nicu Predeus (CEO): "Câștigarea premiului la Dreamicon a fost un moment definitoriu pentru noi. A reprezentat o recunoaștere a eforturilor noastre și ne-a întărit convingerea că suntem pe drumul cel bun. Acest premiu este un impuls semnificativ pentru viitorul Robolex."

Care sunt planurile de dezvoltare ale Robolex cu această investiție?

Mihai Coșleț (CTO): "Investiția ne va permite să extindem și să îmbunătățim platforma Robolex. Ne concentrăm pe adăugarea de noi funcționalități, îmbunătățirea experienței utilizatorului și pe extinderea prezenței noastre pe piețe internaționale."

Cum a influențat ecosistemul Dreamups evoluția Robolex?

Nicu Chiciuc (AI Developer): "Participarea în ecosistemul Dreamups, în mod special în pre-acceleratorul Upcelerator, acceleratorul UpNext, dar și bineînțeles Conferința Dreamicon a fost esențială. Am beneficiat de mentorat, resurse și o rețea de contacte valoroase care ne-au ajutat să depășim provocările inițiale și să ne consolidăm fundația startup-ului nostru."

Dacă cineva este interesat să testeze Robolex Docs, cum pot proceda și ce oferte speciale aveți pentru începutul colaborării?

Mihai Coșleț (CTO): "Utilizatorii potențiali interesați să testeze Robolex Docs sunt invitați să ne contacteze direct prin email la nicu@robolex.io sau site. În plus, în luna Ianuarie 2024 (până pe 31), oferim o promoție specială: primul dosar este gratuit pentru utilizatorii noi, oferind astfel o oportunitate excelentă de a experimenta avantajele soluției noastre fără niciun cost inițial."

Iar dacă cineva dorește să vă cunoască personal, ce opțiuni au?

Mihai Coșleț (CTO): "Ne-ar plăcea foarte mult să ne întâlnim! Dacă sunteți în zonă, veniți să ne vedeți la DemoDay UpNext pe 28 decembrie. Vom fi acolo pentru a prezenta Robolex, dar și pentru a ne bucura de muzica lui Tosh și un pahar de spumant. Este o ocazie excelentă nu doar să aflați mai multe despre Robolex, dar și să sărbătoriți împreună cu noi un an plin de realizări.

Care sunt perspectivele voastre privind evoluția și impactul Robolex în viitor?

Nicu Chiciuc (AI Developer): "Viziunea noastră pentru Robolex este să stabilim un nou standard în folosirea AI pentru documentație juridică. Ne propunem să facem accesul la servicii juridice de calitate mai ușor și mai eficient la nivel global. De asemenea, este important de subliniat că produsul nostru actual reprezintă doar un punct de pivot. Avem în plan să extindem gama noastră de soluții AI, introducând noi funcționalități pentru HR, gestionarea și analiza contractelor, precum și alte servicii inovatoare care vor fi lansate în 2024."

UpNext este susținut de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, cu sprijinul proiectului Innovate Moldova, finanțat de USAID - Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Suedia, UKaid, și susținut de comunitatea de business angels Mozaic și de Western NIS Enterprise Fund, care sprijină inițiativele ce promovează reforme în Ucraina și Moldova prin proiecte transformatoare.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Procurorul General Interimar pune cărțile pe masa... despre judecătorii corupți, legi ineficiente si soarta dosarelor de rezonanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS dezvăluie cum războiul din Ucraina a dat peste cap piața de medicamente din Republica Moldova. Invazia Rusiei în Ucraina a avut multiple consecințe economice și sociale inclusiv asupra țării noastre. Una dintre crizele generate de agresiunea militară rusească a fost lipsa de medicamente pentru spitalele din Moldova. Din cauza sistării activității mai multor fabrici și depozite de medicamente din Ucraina și a schimbării lanțurilor de distribuție, mai multe medicamente au ajuns să coste chiar și de două ori mai scump.

Oamenii legii vor continua și mâine căutările Anei-Maria! „Fiecare dintre voi ne poate fi de mare ajutor. Mizăm pe suport”
Oamenii legii vor continua și mâine căutările Anei-Maria! „Fiecare dintre voi ne poate fi de mare ajutor. Mizăm pe suport”
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/VIDEO/ Polițiștii au găsit lucruri pentru femei în casa și mașina suspectului în cazul dispariției Anei-Maria. Apelul oamenilor legii
/VIDEO/ Polițiștii au găsit lucruri pentru femei în casa și mașina suspectului în cazul dispariției Anei-Maria. Apelul oamenilor legii
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută la Orhei, plasat în arest preventiv. Poliția a extins căutările
/VIDEO/ Șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută la Orhei, plasat în arest preventiv. Poliția a extins căutările

/VIDEO/ Concordia, aproape de nevoiași: Speranță și încredere pentru persoanele aflate în dificultate /P/

missing
19 aprilie 2024, ora 20:33

Bătrânii și copiii în nevoie din satul Pleșeni, raionul Cantemir, nu sunt singuri în fața problemelor. La Centrul multifuncțional „CONCORDIA” din localitate, ei au parte de adăpost, asistență psihologică și medicală, baie și spălătorie socială, mâncare caldă, dar și de activități menite să le ofere confort și un strop de bucurie. Centrul este susținut de un partener de încredere, grupul austriac Strabag.

„Centrul găzduiește zilnic 60 de persoane. Avem 14 locuri de plasament unde bătrâneii își găsesc alinarea”.

„Avem 13 angajați minunați într-un centru multifuncțional care sunt ajutor și sprijin pentru toată lumea care ne vine”, a declarat directoarea executivă A. O. „CONCORDIA”, Tatiana Baltă.

„La fel, în acest centru, zilnic ne vin 25 de copii din comunitate”.

„Copiii, după ce vin de la școală, petrec un program de socializare, ceea ce facem și astăzi, un program de recreere, pregătim lucrări pentru amenajarea centrului”, a menționat șefa Centrului Multifuncțional „CONCORDIA”, Svetlana Dutcă.

„Mie îmi place că ici nu este violență”.

„Aici toți sunt pașnici și prietenoși”.

„La centru îmi place că ne dă și mâncare gustoasă”.

Mulți dintre copii sunt pasionați de tenis de masă. Sub îndrumarea unui profesor dedicat, ei înregistrează progrese semnificative în acest sport.

„Lunea, miercurea și vinerea jucăm tenis”.

„Desenăm, pictăm, modelăm plastilină, rezolvăm teste de matematică sau de literatură”.

Centrul este o adevărată binecuvântare pentru bătrânii aflați în plasament. Mătușa din imagini are 90 de ani, iar de patru ani „CONCORDIA” a devenit pentru ea a doua casă.

„Sunt recunoscătoare pentru că eu acasă n-aș putea face nimic”.

„Dar centrul ne asigură cu hrană, cu tot ce este necesar pentru noi. Ne îngrijește, ne spală, ne ordonează”.

Mulți dintre bătrâni și-au descoperit noi talente chiar aici, la centru. Ei brodează, desenează, croșetează, împletesc și chiar scriu poezii. 

„Zmeii de foc
Oare cine nu-i cunoaște 
Pe aceștia zmei de foc, 
Care face drum spre soare? 
Fi-le-ar viața cu noroc”.

Un pilon de bază al centrului este grupul austriac Strabag, care asigură plasamentul gratuit pentru cei 14 bătrâni, activitățile copiilor, baia și spălătoria socială, precum și cantina de ajutor social. Asociația Obștească „CONCORDIA. Proiecte Sociale” a fost înființată în Republica Moldova în 2004 și oferă zilnic suport în 56 de servicii din 46 de localități. Astfel, doar în 2023, au fost ajutați peste 7000 de beneficiari unici.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.

/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Smochine crescute în Moldova. Pomicultorul își laudă roada: „Pun fotografii pe Facebook și imediat vând”
/VIDEO/ Smochine crescute în Moldova. Pomicultorul își laudă roada: „Pun fotografii pe Facebook și imediat vând”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram