Condamnatul penal Ilan Șor a ieșit la rampă și a comentat într-o intervenție live pe Facebook, investigația procurorilor la care a participat sub acoperire și președinta Alianței Democraților și Liberalilor pentru Europa, Arina Spătaru. În video, Șor recunoaște că susține financiar mai multe proiecte politice, care luptă împotriva guvernării de la Chișinău și nu consideră că ar face ceva ilegal. În același timp, Șor susține că ar fi fost atenționat acum o lună despre capcana în care este atras prin intermediul Arinei Spătaru.
„Au crezut că au dat lovitura. Am fost informat acum o lună și jumătate că Arina Spătaru este un om de paie, dar n-am crezut. Pentru că o femeie al cărei soț este preot, nu poate minți privindu-te în ochi. Când s-a adeverit informația, m-am bucurat pentru că am înțeles că am avut dreptate. Cu politicienii de dreapta nu poți face afaceri”, a spus Șor în mesajul video.
Șor mai spune că Spătaru minte și că ea ar fi fost cea care l-a căutat luni la rând. Șor ar fi ezitat în acestă perioadă să discute cu președinta ALDE, pe motiv că nu era sigur de intențiile pe care le are. Dar într-un final, mai mulți oameni l-au convins că Spătaru ar fi un bun lider politic, motiv pentru care a acceptat să se vadă cu ea.
Fugarul Șor mai spune în același video, că mitul că ar fi omul Moscovei este unul care demult a fost spulberat.
„Demult toți au înțeles că mitul potrivit căruia Șor este un proiect al Kremlinului este doar un mit. Dacă Șor ar fi fost un proiect rusesc, demult era să fie la Moscova, unde trăiește familia sa. Dar Șor trăiește în locul în care cu el s-a întâlnit Arina Spătaru și mulți alți politicieni moldoveni”, a mai spus Șor, precizând că banii care ajung în Moldova ar proveni din proiectele lui de afaceri.
Amintim că în luna aprilie curent, Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, care vizează acuzațiile de escrocherie și spălare de bani. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău. Totodată, bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate în favoarea statului, mai exact 5 miliarde și 291 de milioane de lei.