Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 972: Scenariul negru, atac mortal, pilot ucis și supărarea Kievului. SUA: Rusia nu a reușit în Moldova

politic

Război în Ucraina, ziua 429: UE acuză crime de război! Medvedev îl atacă pe Recean, iar Putin susține deportările

28 aprilie 2023, ora 18:07

Capitala Ucrainei, Kiev, a fost zguduită de explozii, vineri dimineaţă, şi alarme de raid aerian şi explozii au fost raportate în întreaga ţară, potrivit Interfax Ucraina şi relatărilor de pe reţelele sociale, scrie Reuters. În Republica Moldova, există o listă de cetățeni din Federația Rusă, cărora le este interzisă intrarea în țară. O spune prim-ministrul Dorin Recean, potrivit căruia Rusia nu ne poate impune reguli, iar autoritățile de la Chișinău nu vor tolera încălcarea legislației țării. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 27 aprilie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. „Noi avem o listă lungă și noi tot îi trimitem înapoi acasă”, a spus Recean, care a punctat că președintele rus, Vladimir Putin, are interdicție de intrare în țară.

Moscova se teme că ucrainenii îi vor compromite Ziua Victoriei și vestita paradă militară lansându-și contraofensiva chiar pe 9 mai. „Furnizarea Ucrainei cu avioane de luptă F-16 va descuraja Rusia mai degrabă decât să o provoace”, susține ministrul Afacerilor Externe Dmytro Kuleba. Transferurile forțate de copii ucraineni spre Rusia echivalează cu „genocid”, a apreciat Consiliul Europei într-o rezoluție adoptată de Adunarea Parlamentară care reunește deputați din 46 de ţări, relatează AFP. Ucrainenii pot fi deportați din teritoriile ocupate. Vladimir Putin a semnat un decret care permite deportarea ucrainenilor din teritoriile ocupate care refuză să ia cetățenia rusă.

UPDATE ”General-colonelul Mizințev a fost demis din funcția de ministru adjunct al Apărării pentru logistică. El nu este un simplu hoț, ci un ucigaș priceput a zeci de mii de locuitori ai Mariupolului. Viitorul său ca inculpat la tribunal și criminal de război condamnat i se va potrivit perfect”, a scris Ministerul ucrainean al Apărării pe Twitter, potrivit Ziare.com.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege pentru creşterea pedepsei la închisoare pe viaţă pentru cei găsiţi vinovaţi de înaltă trădare, scrie Mediafax.

UPDATE Uniunea Europeană a condamnat vehement, vineri după-amiază, bombardamentele efectuate de armata rusă asupra unor obiective civile din estul Ucrainei, catalogându-le drept "crime de război".

UPDATE „Centrul nervos” al ministerului rus al apărării este probabil „în căutare” de noi lideri, pe măsură ce crește teama de o contraofensivă ucraineană, potrivit unei analize a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Sky News.

UPDATE Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a cerut Rusiei explicații după ce a observat un transformator în sala de turbine a Unității 3 de la CN Zaporijie. Agenției i s-a comunicat că piesa va fi folosită pentru a repara nodul Kahovka, de pe o linie electrică deteriorată în bombardamente. “Kahovka este una dintre cele patru linii de 750 kV funcționale înainte de începutul războiului. În prezent, linia este legată la rețeaua electrică controlată de Rusia, la sud de perimetrul centralei”, explică AIEA într-o informare de presă, notează Biziday.

UPDATE Un acord privind interzicerea importului de produse agricole din Ucraina în cinci țări, inclusiv România este pe cale de a fi încheiat cu Comisia Europeană. Este vorba în principal despre grâu și porumb, a declarat Mateusz Morawiecki, premierul polonez, potrivit NewsWeek.

UPDATE Ministerul de Externe al Spaniei l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru un videoclip distribuit pe conturile de socializare ale ambasadei, care înfățișa în mod fals trupe spaniole luptând în Ucraina, relatează AFP și Guardian, potrivit HotNews.

UPDATE Creşte numărul victimelor provocate de atacurile ruseşti din ultimele 24 de ore care au vizat mai multe oraşe din Ucraina. 19 oameni au murit, printre aceştia sunt şi copii, anunţă BBC.

UPDATE Lynne Tracy, ambasadorul SUA în Rusia, a declarat pentru ziarul Kommersant la începutul acestei săptămâni că Rusia este singura țară care vorbește despre o posibilă reluare a testelor nucleare.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, continuă retorica fostului președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev. Oficialul rus a comentat declarațiile lui Medvedev precum că „Republica Moldova nici măcar nu mai există ca ţară”. Mai exact, Peskov a declarat că autoritățile de la Chișinău „și-au distrus limba” și iau „decizii care vizează pierderea suveranității”. „Ei și-au distrus deja limba, nu o mai numesc limba moldovenească. Vedem o apropiere către România, vedem acțiuni care vizează îngrădirea deliberată a propriei suveranități și așa mai departe. În acest sens, într-adevăr, sunt lucruri destul de interesante”, a spus Peskov, potrivit Interfax.

UPDATE Ambasadorul Federații Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), unde va fi citat pentru declarațiile denigratoare ale unor oficiali ruși la adresa țării noastre și Uniunii Europene. Despre aceasta MAEIE a anunțat într-un comunicat de presă.

UPDATE Ministerul rus al Apărării a postat pe rețelele socială o fotografie cu lansarea unei rachete și inscripția „Fix la țintă”, după atacul lansat recent, în care au murit mai mulți civili și au fost avariate inclusiv blocuri de locuit.

UPDATE Vladimir Putin nu mai are încredere în oamenii săi şi îi schimbă, rând pe rând, numindu-i succesiv pe unii în locul altora. Comandantul rus cunoscut sub supranumele „Măcelarul de la Mariupol” a fost demis din funcția sa, potrivit unui corespondent de război, notează NewsWeek.

UPDATE Ministerul rus de Externe a criticat vineri perspectiva încheierii unui acord nuclear între Statele Unite și Coreea de Sud, afirmând că acesta ar destabiliza regiunea și situația geopolitică mai largă, relatează Reuters.

UPDATE O nouă cercetare dezvăluie măsura în care Iranul a reuşit să-şi construiască o puternică industrie de armament bazată pe tehnologie occidentală şi modul în care această tehnologie este folosită de Rusia împotriva oraşelor ucrainene, relatează CNN, potrivit Digi24.

UPDATE După ce loviturile cu rachete ruseşti au ucis în noaptea de joi spre vineri cel puţin cinci persoane în Ucraina, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina confirmă scopul Washingtonului şi al aliaţilor săi de a provoca alte ţări la o confruntare militară cu Moscova şi Beijing, potrivit agenţiei TASS. Apropiatul lui Putin a afirmat că adevăratul obiectiv al SUA în conflictul din Ucraina este de a provoca o înfrângere strategică Rusiei, de a ameninţa China şi de a-şi menţine o poziţie de monopol în lume. "Astăzi, Washingtonul şi complicii lor îşi pun în aplicare planul strategic de a provoca alte ţări în confruntare militară cu state care nu le convin, în primul rând Rusia şi China, potrivit Știripesurse.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis condoleanțe familiilor victimelor din atacurile cu rachete rusești care au lovit teritoriul țării invadate la primele ore ale zilei de vineri. Atacurile ruseşti nocturne în Ucraina „apropie” Moscova „de eşec şi de pedeapsă”, a declarat vineri preşedintele Volodimir Zelenski, solicitând „o ripostă” din partea lumii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a venit cu o reacție, după ce prim-ministrul Dorin Recean a anunțat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că Moldova are o listă de cetățeni ruși, interziși în țară, printre care și Putin. Oficialul rus nu a ezitat să-l atace pe premierul moldovean și a făcut o declarație contradictorie despre o "statalitate" a Transnistriei, deși Rusia la nivel oficial recunoaște integritatea teritorială a Republicii Moldova. „O creatură misterioasă numită Recean a spus că nici președintele rus și nici oficialii ruși nu vor putea intra în țara sa, Moldova. Ei bine, în primul rând, nimeni nu merge acolo acum. Poate ceva mai târziu. Și în al doilea rând, nu mai există o astfel de țară. Autoritățile au vândut-o României, devenind trădători de patrie. Și nu are sens să vorbești cu ei despre nimic. Lăsați poporul să se descurce cu ei. Și în sfârșit vor hotărî cine sunt ei - moldoveni sau români. Cu înțelegerea, bineînțeles, că tot felul de Recean și Sandu vor respecta suveranitatea republicii moldovenești transnistrene”, a scris Dmitri Medvedev pe pagina sa de Telegram.

UPDATE Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Rusia crește pregătirea capacităţii de luptă a bazelor militare din Kîrgîzstan și Tadjikistan, precum și a altor forțe de reacţie la posibilele provocări, potrivit Știripesurse.

UPDATE Presa de la Kiev anunță că doi copii în vârstă de 10 ani au murit în explozia provocată de bombardamentul rusesc la Uman. În total, bilanțul morților a crescut la 10, iar 27 de apartamente au fost distruse.

UPDATE Forțele aeriene ucrainene au interceptat 11 rachete și două drone deasupra Kievului, a declarat administrația orașului, citată de Sky News.

UPDATE Un șef de poliție din orașul ucrainean ocupat Melitopol, care ar fi trecut de partea rușilor după ce aceștia au cucerit orașul, a fost ucis într-un aparent atac partizan. Oleksandr Mișcenko a murit după ce un dispozitiv improvizat a explodat la intrarea în blocul în care locuia.

UPDATE Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret care permite deportarea rezidenților din teritoriile ucrainene anexate de Rusia, dacă aceștia nu acceptă cetățenia rusă. Sursa citată este portalul oficial de internet de informații juridice. Președintele Vladimir Putin a semnat un decret care permite în viitor deportarea rezidenților din teritoriile ucrainene anexate care nu au acceptat cetățenia rusă. Documentul prevede că cetățenii Ucrainei sau deținătorii de pașapoarte ai regiunilor Luhansk şi Doneţk din Ucraina trebuie fie să devină cetățeni ai Rusiei, fie să își declare dorința de a nu face acest lucru. Cei care aleg a doua variantă vor fi considerați străini, de la 1 iulie 2024 și, în consecință, pot fi expulzați de pe teritoriul pe care autoritățile ruse îl consideră teritoriu rusesc, scrie Rador.

UPDATE Rusia a lansat peste o duzină de rachete de croazieră asupra Kievului și a zone din Ucraina în timpul nopții de joi spre vineri. Două rachete de croazieră au lovit Uman, în regiunea Cerkasî, iar una dintre ele a căzut pe o clădire rezidențială. Șase persoane au fost ucise, iar alte opt au fost rănite în urma acestui atac, afirmă partea ucraineană. În Dnipro, o mamă și copilul ei de trei ani au murit în urma atacului rusesc cu rachete, potrivit G4media.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat guvernului său să înceapă crearea de muzee dedicate ofensivei pe care Moscova o duce de un an în Ucraina, conform unor instrucţiuni publicate pe site-ul Kremlinului, relatează AFP.

UPDATE Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că obiectivul real al Occidentului în Ucraina este de a înfrânge strategic Rusia, pentru a deveni o ameninţare faţă de China, şi de a îşi menţine poziţia de monopol, a informat agenţia de ştiri de stat RIA. Agenţia l-a citat pe ministru adăugând că „aproape toate” ţările NATO şi-au trimis echipamentele militare împotriva Rusiei, notează Rador.

UPDATE Potrivit informaţiilor difuzate pe rețelele de socializare, joi au avut loc explozii puternice în zonele ocupate de Rusia din sudul Ucrainei. Canalele neoficiale de informaţii Telegram din Herson au declarat că au avut loc explozii în orașul Nova Kakovka sau în apropierea acestuia, unde se află un important proiect hidroelectric pe râul Nipru, scrie Rador. De asemena, imagini video arată cum se ridică fum gros din zona respectivă. "Sunetul unei lovituri s-a auzit în Nova Kakovka, ceva arde. Se vede fumul. Am auzit, de asemenea, explozii care sunau ca niște detonări", se arată într-un mesaj pe Telegram. CNN nu poate confirma ce ținte ar fi fost lovite, dar administrația districtului Nova Kakovka, instalat de Rusia, a afirmat că orașul a rămas fără alimentare cu energie electrică din cauza bombardamentelor forțelor armate ucrainene.

UPDATE După începutul invaziei lui Putin din Ucraina de acum peste 420 de zile, Occidentul a impus mai multe pachete de sancțiuni economice împotriva Moscovei, pentru a diminua capacitatea mașinii de război. Cu toate astea, exporturile din Țările de Jos de flori au crescut în Rusia, dar și în Ucraina și alte țări europene, potrivit Ziare.com.

UPDATE Ministrul bulgar de externe interimar Nikolay Milkov a declarat că numărul atacurilor hibride ruseşti a crescut. Creşterea atacurilor hibride are ca scop „subminarea stabilităţii Bulgariei şi, prin urmare, a valorilor şi proceselor democratice”, a spus el, scrie Mediafax.

UPDATE Jurnalistul italian rănit într-un presupus atac rusesc la Herson ”a ignorat avertizările Armatei ucrainene”, potrivit Comandamentului Operaţional Sud al Armatei ucrainene, citat de CNN.

UPDATE Odată cu declanșarea războiului din Ucraina de către Vladimir Putin în 2022, Rusia a început să piardă piața energetică și miliarde de euro de pe bătrânul continent. În schimb, Rusia și-a redirecționat exporturile spre Asia, iar cele din India au atins o valoare record de 41,6 miliarde de dolari, care au alimentat visteria de război a liderului de la Kremlin, potrivit Ziare.com.

UPDATE Poliţia Naţională ucraineană a identificat aproape 14.000 de cetăţeni care au fost ucişi în urma războiului, potrivit şefului interimar al Poliţiei Naţionale Ivan Vyhivskyi. El a adăugat că peste 3.000 de cadavre rămân neidentificate, notează Mediafax.

UPDATE Republica Moldova va crește spectrul de colaborare cu NATO. O spune prim-ministrul Dorin Recean, potrivit căruia este necesar să explicăm cetățenilor că Alianța Nord-Atlantică e despre dezvoltare democratică, instituții reziliente, justiție corectă, despre construirea unor capacități instituționale de apărare și de securitate. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 27 aprilie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

UPDATE O navă specializată rusă SS-750, care poartă un submarin la bord, a fost fotografiată aproape de locaţia conductelor Nord Steam care au fost sabotate în septembrie 2022. Comandamentul apărării a declarat pentru Dagbladet Information că prezenţa SS-750 a fost confirmată cu 26 de fotografii făcute de pe o barcă de patrulare daneză pe 22 septembrie, cu patru zile înainte de explozie, potrivit Mediafax.

UPDATE Miliardarul rus Roman Troțenko a avut la începutul lunii ianuarie o discuție telefonică cu un bărbat neidentificat. Potrivit jurnaliștilor de la Sistema, un proiect de investigații dezvoltat de Nastoiacșce Vremia TV și Radio Svoboda, celălalt bărbat este omul de afaceri Nikolai Matușevski. Înregistrarea de 40 de minute conține mai multe critici la adresa Kremlinului și îi pune pe cei doi într-o poziție foarte riscantă. Cei doi bărbați, care își spun unul celuilalt Kolia și Roma, apelativele prescurtate ale numelor Nikolai și Roman, îl critică pe Putin fiindcă de 20 de ani spune același lucru, deși situația e tot mai proastă, și consideră că trebuie să se orienteze spre alte zone de pe glob, pentru că 2023 pare să fie ultimul an în care vor mai putea pleca din Rusia, potrivit Spotmedia.

UPDATE România va adăuga în arsenalul său drone Bayraktar TB2, a anunţat pe Twitter ambasadorul Turciei la Bucureşti, Ozgur Kivanc Altan. „România, prieten, vecin la Marea Neagră şi aliat NATO, adaugă Bayraktar TB2 SIHA la arsenalul său. Această capacitate strategică, prin care s-au câştigat multe bătălii, este un nou semn al parteneriatului nostru strategic cu România”, a scris diplomatul turc pe pagina sa de socializare, potrivit Spotmedia.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin și-a declarat susținerea pentru omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, care se confruntă luna viitoare cu alegeri prezidenţiale şi parlamentare dificile, salutând un lider cu „obiective ambiţioase”, relatează AFP.

Război în Ucraina, ziua 428: Sandu acuză Rusia, iar Prigojin anunță armistițiu. Bild: Kievul a încercat să-l omoare pe Putin
Război în Ucraina, ziua 427: Avertizarea Kievului privind parada de 9 mai. China anunță singura cale de ieșire din conflict
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo

Compania publică de televiziune îi invită pe Sandu și Stoianoglo la o dezbatere electorală. Când ar putea avea loc confruntarea

missing
22 octombrie 2024, ora 20:54

Compania publică „Teleradio-Moldova” îi invită pe cei doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, la o dezbatere electorală organizată și difuzată la posturile publice TV Moldova 1 și Radio Moldova.

Invitații în acest sens au fost transmise celor doi candidați, anunță instituția într-un comunicat de presă. Formatul, durata și alte detalii specifice dezbaterii ar urma să fie discutate cu staff-urile Maiei Sandu și al lui Alexandr Stoianoglo.

Confruntarea televizată urmează să fie programată pentru luni, 28 octombrie, ora 19:00. Dezbaterea va fi transmisă în direct și pe frecvențele Radio Moldova, precum și pe pe paginile online.

„Temele propuse spre dezbatere se referă la atribuțiile președintelui Republicii Moldova, politica externă a țării, procesul de integrare europeană, programele electorale ale candidaților, garantarea drepturilor fundamentale ale omului, asigurarea coeziunii sociale în societate, asigurarea și consolidarea securității naționale a Republicii Moldova și altele”, potrivit TRM.

Amintim că duminică, 27 octombrie, va avea loc o dezbatere între cei doi candidați ajunși în turul doi de scrutin. Dezbaterea va avea loc la Palatul Republicii, iar transmisiunea live va fi asigurată de postul public de televiziune. Moderatorul dezbaterilor va fi jurnalistul Gheorghe Gonța, care a boicotat referendumul privind integrarea europeană, iar pe pagina lui de Facebook, o critică pe Sandu și îl susține deschis pe Stoianoglo. Gonța a fost propus drept moderator de către staff-ul lui Alexandr Stoianoglo. 

Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. În ultimele săptămâni am devenit martori ai unei implicări agresive a unor preoți și episcopi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cel mai vizibil dintre toți este Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Desigur, nu este pentru prima dată când Episcopul Marchel sau alte fețe bisericești promovează discurs politic în slujbele religioase, inclusiv discurs de ură. Nici nu e premieră că susțin anumiți politicieni în alegeri.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.

/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.