Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1078: Tribunal special, foc în Rusia și Trump optimist. Condiția lui Zelenski pentru negocieri cu Putin

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 88: „Războiul ar putea continua pe tot parcursul anului 2024”. SUA retrag portavionul USS Gerald R. Ford

missing
02 ianuarie 2024, ora 18:05

Armata israeliană a spus că se așteaptă ca războiul din Gaza să continue pe tot parcursul anului 2024. Într-un mesaj de Anul Nou, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Daniel Hagari, a declarat că desfășurarea trupelor este ajustată pentru a se pregăti pentru „lupte prelungite”.

Între timp, Israelul și-a intensificat atacurile asupra Gaza în cursul nopții, au declarat locuitorii. Totodată, portavionul USS Gerald R. Ford, desfășurat în Estul Mediteranei după atacul din octombrie al organizației Hamas asupra Israelului, se pregătește să se întoarcă în Statele Unite în următoarele zile, conform anunțului făcut de marina americană luni, transmite AFP.

UPDATE Forțele de Apărare ale Israelului (FDI) au declarat că trupele sale au preluat controlul asupra „infrastructurii teroriste” de la reședința unui comandant al brigăzii Hamas din Gaza și au ucis „zeci de agenți teroriști” într-o operațiune în partea centrală a enclavei, relatează CNN.

UPDATE Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că operațiunile din sudul Fâșiei Gaza, în jurul orașului Khan Younis, se concentrează asupra zonelor unde se află o rețea de tuneluri în care se crede că se ascund liderii Hamas, relatează The Guardian. „Îi atingem pe toate căile. Există deja un angajament și, din păcate, există și ostatici acolo”, a declarat el, potrivit Reuters, în fața trupelor din Gaza.

UPDATE Cel puţin 163 de camioane care transportau alimente, apă, provizii medicale şi adăposturi au intrat luni în Gaza prin punctele de trecere Rafah şi Kerem Shalom, potrivit Coordonatorului Israelian al Activităţilor Guvernamentale în Teritoriu (COGAT). Numărul camioanelor se aliniază cu media zilnică observată în săptămânile precedente. Biroul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a avertizat săptămâna trecută că volumul de ajutor care intră în enclava palestiniană devastată rămâne insuficient.

UPDATE Un ofițer în rezervă al armatei israeliene a fost rănit ușor noaptea trecută în timpul unui raid în orașul Azzun din Cisiordania, spune IDF. În timpul raidului, trupele IDFau ucis patru agenți teroriști înarmați care atacaseră trupele cu explozibili din interiorul unei case baricadate, spune armata israeliană.

UPDATE Două rachete ghidate antitanc au fost lansate din Liban spre localitatea de la granița de nord, Shlomi, spun autoritățile locale. Una dintre rachete a lovit în apropierea unei clădiri, provocând pagube ușoare. În replică, armata israeliană a anunțat că avioanele de luptă au efectuat lovituri asupra pozițiilor Hezbollah din satul libanez Yaroun, aproape de graniță.

UPDATE IDF susține că trupele celei de-a 460-a Brigăzi blindate au atacat recent casa comandantului Brigăzii Orașului Gaza al Hamas, în zona cartierelor Daraj și Tuffah, unde trupele au găsit arme și infrastructură militară, transmite Times of Israel. În timpul luptei din zonă, trupele au întâlnit și au ucis zeci de agenți Hamas, au localizat puțuri de tunel, depozite de arme și materiale de informații, potrivit IDF.

UPDATE Treizeci şi trei de persoane suspectate de spionaj în favoarea Israelului au fost arestate în Turcia, au informat marţi agenţiile turce de ştiri Anadolu şi DHA, preluate de AFP și News.ro. Suspecţii, arestaţi în mai multe provincii din ţară, sunt suspectaţi de spionaj asupra unor cetăţeni străini care locuiesc în Turcia în numele serviciilor secrete israeliene, a informat agenţia oficială de ştiri Anadolu.

Alţi treisprezece suspecţi, acuzaţi de aceleaşi infracţiuni, sunt în prezent căutaţi, au adăugat Anadolu şi agenţia privată de ştiri DHA. Naţionalităţile inculpaţilor nu au fost dezvăluite. Ministrul turc de interne, Ali Yerlikakaya, a susţinut pe reţeaua socială X că serviciile secrete israeliene pregăteau „agresarea” sau „răpirea” unora dintre străinii spionaţi.

UPDATE Cel puțin 22.185 de palestinieni au fost uciși și peste 57.000 au fost răniți în urma acțiunii militare a Israelului în Gaza, potrivit cifrelor actualizate de la Ministerul Sănătății.

Se spune că 207 palestinieni au fost uciși și 338 au fost răniți în ultimele 24 de ore. Ministerul Sănătăţii din Gaza este condus de Hamas. Cifrele nu fac deosebire între civili și combatanți și probabil că sunt subestimate din cauza numărului de palestinieni dispăruți despre care se crede că sunt sub dărâmături și din cauza impactului atacurilor israeliene asupra unităților de asistență medicală, care a făcut dificilă păstrarea evidențelor pe teritoriu. 

Separat, armata israeliană a susținut că a ucis aproximativ 8.000 de luptători în Fâșia Gaza în timpul campaniei sale, care a început după atacul surpriză al Hamas din 7 octombrie în Israel. Atacul a ucis aproximativ 1.200 de oameni în sudul Israelului, iar aproximativ 240 de persoane au fost capturate și răpite în Gaza ca ostatici. Puțin peste 100 dintre ei au fost eliberați până în prezent. În plus, din 7 octombrie, cel puțin 321 de palestinieni au fost uciși în Cisiordania ocupată de trupele sau coloniștii israelieni.

UPDATE Portavionul USS Gerald R. Ford, desfășurat în Estul Mediteranei după atacul din octombrie al organizației Hamas asupra Israelului, se pregătește să se întoarcă în Statele Unite în următoarele zile, conform anunțului făcut de marina americană luni, transmite AFP.

Trimis pentru a "contribui la poziționarea noastră regională de descurajare şi apărare", USS Gerald R. Ford "se va redesfășura în portul său de origine aşa cum era planificat pentru a se pregăti pentru viitoare desfăşurări", conform unui comunicat, citat de Agerpres.

Departamentul Apărării evaluează constant poziţionarea forţelor în întreaga lume şi va menţine capacități semnificative atât în Marea Mediterană, cât și în Orientul Mijlociu", a adăugat marina americană, adăugând că lucrează "cu aliați și parteneri pentru a consolida securitatea maritimă în regiune".

UPDATE Armata israeliană a spus că se așteaptă ca războiul din Gaza să continue pe tot parcursul anului 2024. Într-un mesaj de Anul Nou, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Daniel Hagari, a declarat că desfășurarea trupelor este ajustată pentru a se pregăti pentru „lupte prelungite”. El a spus că unele trupe - în special rezerviștii - vor fi retrase pentru a le permite să se regrupeze.

„Aceste adaptări sunt menite să asigure planificarea și pregătirea pentru continuarea războiului în 2024”, a spus el. După experienţele avute în luptele din Fâşia Gaza, ofiţerii vor primi pregătire suplimentară pentru a întări rândurile comandanţilor, a explicat Hagari.

UPDATE Israelul și-a intensificat atacurile asupra Gaza în cursul nopții, au declarat locuitorii. Martorii au raportat, de asemenea, tiruri de rachete spre orașul Rafah din sud și bombardamente în jurul taberei de refugiați Jabalia din nord, în timp ce lupte au fost raportate și în jurul zonelor centrale Maghazi și Bureij, scrie The Guardian.

Al Jazeera a raportat că 15 persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra Deir el-Balah, în centrul Gaza.

Atacurile au loc după ce Israelul a declarat că va începe retragerea unor trupe din Gaza, dar și că se pregătește pentru o campanie intensă care va continua acolo timp de "cel puțin șase luni".

UPDATE Armata israeliană (IDF) a ucis patru presupuși militanți palestinieni în timpul unui raid în orașul Azzun din Cisiordania ocupată, a anunțat IDF.

Presupușii militanți au fost uciși în timpul unui schimb de focuri în care a fost rănit și un soldat israelian, a precizat FDI pe Twitter, după ce aceștia ar fi tras și ar fi aruncat cu explozibili în soldații israelieni. Armata a postat imagini cu trei mitraliere despre care a spus că au fost confiscate ulterior. De asemenea, FDI a efectuat raiduri în cel puțin alte cinci orașe din Cisiordania, potrivit postului de televiziune Al Jazeera, care a raportat lupte în Qalqilya, în apropiere de Azzun.

UPDATE Israelul respinge noua ofertă a Hamas de a elibera ostaticii din Gaza. Conducerea israeliană a respins o nouă propunere a mișcării palestiniene radicale Hamas pentru un acord care să implice eliberarea ostaticilor, a relatat portalul Axios, citând surse. 

Potrivit acestora, reprezentanții Hamas, duminica trecută, prin intermediari din Qatar și Egipt, au înaintat o nouă propunere pentru un acord care ar presupune eliberarea ostaticilor în trei etape. La fiecare dintre ele s-a propus stabilirea unei pauze umanitare de mai mult de o lună. În același timp, reprezentanții Hamas au cerut ca, în prima etapă de implementare a acordurilor, Israelul să înceapă să retragă trupele de pe teritoriul Fâșiei Gaza în schimbul eliberării a 40 de ostatici. Potrivit surselor Axios, implementarea celei de-a treia etape a acordului, care prevedea eliberarea prizonierilor de război, a implicat „sfârșitul conflictului”.

Vorbim Verde-n ochi despre gaz – cel pe gratis din UE și cel pe bani împrumutați din Federația Rusă. DA – DA În timp ce la Chișinău, de o săptămână, vorbim despre un grant de 30 de milioane de euro, oferit de UE, pentru a asigura regiunea transnistreană cu gaz gratuit timp de 10 zile, la Tiraspol, cel care își spune lider al regiunii nu contenește să vorbească despre suportul rusesc, sub formă de credit, pentru procurarea gazului salvator.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Reforma anticorupție a intrat în Mercur Retrograd, iar după ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate a devenit clar că președinta nu doar a scos mănușile albe, dar le-a și aruncat Procuraturii Anticorupție. Urmează duelul!
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

/VIDEO/ Vom plăti mai puțin pentru lumină! UE oferă compensații pentru toată populația Moldovei până în decembrie 2025
/VIDEO/ Vom plăti mai puțin pentru lumină! UE oferă compensații pentru toată populația Moldovei până în decembrie 2025
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ „Avem o problemă majoră”: Maia Sandu a răspuns la declarațiile Veronicăi Dragalin de la TV8
/VIDEO/ „Avem o problemă majoră”: Maia Sandu a răspuns la declarațiile Veronicăi Dragalin de la TV8
/VIDEO/ Compensații, ajutor cu 4 condiții Tiraspolului și investiții strategice: Planul energetic UE-Moldova pentru doi ani
/VIDEO/ Compensații, ajutor cu 4 condiții Tiraspolului și investiții strategice: Planul energetic UE-Moldova pentru doi ani
/VIDEO/ Mirandolina Sușițcaia, în judecată pentru îmbogățire ilicită: Cum se apără procurora suspendată din funcție
/VIDEO/ Mirandolina Sușițcaia, în judecată pentru îmbogățire ilicită: Cum se apără procurora suspendată din funcție

Râurile din Europa sunt contaminate cu substanțe chimice toxice: Avertismentul Comisiei Europene

missing
foto: Euronews
05 februarie 2025, ora 12:00

Mercurul și alte substanțe chimice toxice poluează majoritatea cursurilor de apă din Europa. Această situație ar putea provoca o criză mai amplă a calității apei care va necesita măsuri urgente, a avertizat Comisia Europeană potrivit Politico, transmite HotNews.

Într-un set de rapoarte publicate marți, ramura executivă a UE a avertizat că râurile, lacurile și cursurile de apă ale continentului se află într-o stare „extrem de critică” și a solicitat țărilor membre să rezolve problema.

De asemenea, mai puțin de 40 % din corpurile de apă de suprafață din UE au o stare ecologică bună, în timp ce doar puțin peste un sfert au o stare bună în ceea ce privește poluarea chimică, în principal din cauza contaminării generalizate cu mercur și alți poluanți nocivi.

„Apele noastre se confruntă cu provocări semnificative, de la poluare și amenințări la adresa aprovizionării cu apă până la o pregătire insuficientă pentru inundații. Trebuie să ne intensificăm eforturile de consolidare a rezilienței apei”, a declarat comisarul european pentru mediu, Jessika Roswall.

Oficiala a fost însărcinată cu elaborarea Strategiei europene de reziliență în domeniul apei. Inițiativa este menită să asigure disponibilitatea apei curate și să protejeze mai bine UE împotriva riscurilor legate de apă. Proiectul urmează să fie publicat între lunile aprilie și iunie al acestui an.

Conform aceluiași raport, poluarea cu mercur și o clasă de substanțe chimice denumite hidrocarburi aromatice policiclice reprezintă un motiv esențial pentru starea chimică precară a cursurilor de apă din UE.

Aceste substanțe chimice sunt deja prezente în cantități mari din cauza poluării istorice, precum și a poluării noi care pătrunde în mediile acvatice prin emisiile de combustibili fosili. Odată ce mercurul este eliberat în mediu, spre exemplu prin arderea cărbunelui, acesta poate circula prin aer, pământ, apă și organisme vii timp de mii de ani.

Aceste substanțe influențează puternic starea chimică a unui corp de apă, deoarece poluanții de lungă durată nu sunt ușor de descompus în mediu.

În legătură cu apele subterane care furnizează 65% din apa potabilă și 25% din apa pentru irigații agricole pe teritoriul blocului comunitar, autoritățile au conchis că se află în general într-o stare mai bună decât corpurile de apă de suprafață. Astfel raportul a constatat că 86% din apele subterane aveau o stare chimică bună.

Cu toate acestea, rămân provocări și în acest domeniu. Nitrații sunt printre poluanții cel mai frecvent raportați în apele subterane, provenind în principal din agricultura intensivă și creșterea animalelor.

Comisia a promis să acorde mai multă atenție „noilor poluanți emergenți” precum PFAS, microplasticele și produsele farmaceutice.

Potrivit executivului UE, deficitul de apă și seceta rămân îngrijorări din ce în ce mai mari în cea mai mare parte a blocului comunitar, țările membre solicitând din ce în ce mai multe derogări de la normele privind apa în cazul în care nu reușesc temporar să atingă o stare ecologică bună din cauza secetelor prelungite.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astǎzi a emisiunii Cutia Neagrǎ PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.

/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.