Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 680: Consiliul NATO-Ucraina se reunește, în timp ce Putin promite cetățenie rusă mercenarilor străini

04 ianuarie 2024, ora 17:39

Ucraina anunță că Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, va convoca o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina pe 10 ianuarie, la nivel de ambasador, la cererea Ucrainei în urma recentelor atacuri ruseşti cu rachete şi drone”. Între timp, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care acordă cetăţeni e rusă străinilor care vor lupta împotriva Ucrainei. Asta după ce miercuri seara, forţele ruse au lansat două atacuri cu rachete asupra orașului, provocând daune infrastructurii civile, dar nu au fost înregistrate victime,  a scris şeful administraţiei militare a oraşului, Oleg Sinegubov pe Telegram, potrivit unian.net. În timp ce Ucraina anunță că va reduce nevoia de finanţare externă în 2024, Congresul SUA blochează noile ajutoare pentru Kiev. Totuși, administraţia Biden declară că va continua să sprijine Ucraina.

UPDATE Ucraina a anunţat joi arestarea în Republica Moldova a unor călăuze care ajutau ucraineni chemaţi la arme să fugă din ţara lor, în plină dezbatere asupra necesităţii de a întări rândurile armatei ucrainene în faţa forţelor armate ruse, transmit AFP și Agerpres.

Poliţia ucraineană a anunţat pe Telegram că este vorba de o operaţiune comună cu forţele de ordine din Republica Moldova. Doi cetăţeni moldoveni au fost arestaţi în timp ce călăuzeau patru persoane reticente să se înroleze în armata ucraineană.

„Infractorii îi transportau pe bărbaţii ce aveau vârsta pentru serviciul militar din regiunea (ucraineană) Odesa până la frontiera cu Transnistria”, teritoriu separatist pro-rus în Republica Moldova, potrivit aceleiaşi surse. „De acolo, ei îi conduceau de-a lungul unor poteci forestiere evitând posturile de control (...) şi i-au dus pe clienţii lor până în capitala Republicii Moldova”, Chişinău, continuă poliţia ucraineană, care afirmă că traficanţii cereau pentru serviciile lor între 4.500 şi 5.000 de dolari şi îşi găseau „clientela” pe canalele de mesagerie Telegram.

UPDATE Ministerul rus al Apărării a declarat joi că forțele sale au dejucat un atac ucrainean asupra instalațiilor rusești din Crimeea și au distrus 10 rachete ucrainene deasupra peninsulei.

Ucraina a organizat o serie de atacuri dăunătoare asupra Crimeei anexate de Rusia și a podului care o leagă de Rusia în timpul războiului de 22 de luni, relatează Reuters.

UPDATE Hackeri ruși au pătruns în sistemul gigantului ucrainean de telecomunicații Kyivstar cel puțin din luna mai a anului trecut, într-un atac cibernetic care ar trebui să servească drept un "mare avertisment" pentru Occident, a declarat pentru Reuters șeful spionajului cibernetic din Ucraina.

Hackingul, unul dintre cele mai dramatice atacuri cibernetice de la invazia pe scară largă a Rusiei de acum aproape doi ani, a scos din funcțiune serviciile furnizate de cel mai mare operator de telecomunicații din Ucraina pentru aproximativ 24 de milioane de utilizatori timp de câteva zile, începând cu 12 decembrie, scrie Adevărul.

Într-un interviu, Illia Vitiuk, șeful departamentului de securitate cibernetică al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), a dezvăluit detalii exclusive despre hacking, despre care a spus că a provocat distrugeri "dezastruoase" și a avut ca scop să dea o lovitură psihologică și să adune informații.

UPDATE Rusia plănuiește să cumpere rachete balistice cu rază scurtă de acțiune din Iran, un pas care ar spori capacitatea Moscovei de a viza infrastructura Ucrainei, a raportat Wall Street Journal, citând oficiali americani. Anul trecut, Casa Albă a declarat că vede mai multe indicii că Rusia și Iranul extind un parteneriat de apărare fără precedent, care ar ajuta Moscova să-și prelungească războiul în Ucraina și să reprezinte o amenințare pentru vecinii Iranului, relatează Reuters.

UPDATE Un civil a fost ucis și opt au fost răniți joi într-un atac cu rachete rusești asupra Kropyvnytskyi, în centrul Ucrainei, distrugând clădirile companiei energetice și provocând întreruperi de alimentare cu energie și apă, a declarat guvernatorul regional.

Rusia a folosit probabil o rachetă X-59, a declarat guvernatorul Andriy Raikovych la un briefing, potrivit Reuters. „Muncitorii au fost răniți... Din păcate, unul a murit. Un simplu mecanic auto”, a spus guvernatorul.

Deteriorarea liniilor electrice a dus la întreruperi de alimentare cu apă în mai multe părți ale orașului, deși serviciile au fost restabilite ulterior, potrivit lui Raikovych.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care se acordă cetăţenia străinilor care se alătură armatei Moscovei în timpul conflictului cu Ucraina. Putin a declarat, pe 14 decembrie trecut, că în fiecare zi aproximativ 1.500 de persoane au solicitat să se alăture armatei. Decretul oferă şi posibilitatea de a solicita cetăţenia soldaţilor străini care s-au retras din motive de sănătate şi celor care au semnat în trecut un contract cu forţele armate ruse. Pe lângă soldaţi, rudele lor pot solicita şi un paşaport rusesc. Potrivit surselor forţelor armate ruse, un total de 640 de mii de oameni servesc în armata rusă cu contracte profesionale.

UPDATE Moscova promite cetățenie rusă. Străinii care au semnat un contract cu forţele armate ale Federaţiei Ruse în timpul războiului din Ucraina vor putea solicita cetăţenia rusă. Este ceea ce se prevede printr-un decret al preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, care a fost publicat astăzi. După cum se reiese din prevedere, notează agenţia de presă rusă „Tass”, „străinii care au fost eliberaţi din serviciul militar în forţele armate ale Federaţiei Ruse în timpul operaţiunii speciale din motive de sănătate, la împlinirea limitei de vârstă, la expirarea contractul, precum şi în legătură cu încetarea legii marţiale, vor putea solicita şi cetăţenia rusă. Rudele acestor categorii de cetăţeni străini vor avea şi dreptul de a obţine cetăţenia rusă”.

UPDATE Hackerii ruşi au încălcat sistemul companiei ucrainene de telecomunicaţii Kyivstar, cea mai mare din ţară, cel puţin din luna mai a anului trecut, într-un atac „distructiv” care a fost menit să servească drept „mare avertisment” pentru Occident, a dezvăluit Illia Vitiuk, şefa departamentul de securitate a informaţiilor al Serviciului de Informaţii Kiev (SBU), într-un interviu publicat de site-ul Reuters. Atacul hackerilor, unul dintre cele mai dramatice de la invazia rusă de acum 13 luni, a perturbat serviciile oferite de cel mai mare operator de telecomunicaţii din Ucraina pentru aproximativ 24 de milioane de utilizatori timp de zile începând cu 12 decembrie. 

UPDATE De două săptămâni, experţilor de la AIEA, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, nu li s-a permis accesul în încăperile reactoarelor unităţilor 1, 2 şi 6 ale centralei nucleare ucrainene din Zaporojie, ocupată de ruşi. „Este prima dată când experţilor AIEA nu li s-a acordat acces la sala reactorului unei unităţi aflate în proces de oprire la rece”, a spus agenţia într-un comunicat, „în plus, accesul la unele părţi ale halelor de turbine ale centralei continuă să fie limitată, inclusiv zonele reactoarelor 3, 4 şi 6”. „Experţii AIEA încă aşteaptă accesul pe acoperişurile reactoarelor, programat pentru 19 decembrie şi care nu s-a întâmplat din cauza unor probleme de siguranţă declarate”, se mai spune în notă.

UPDATE Ucraina anunță că: „Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, va convoca o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina miercuri, 10 ianuarie, la nivel de ambasador, la cererea Ucrainei în urma recentelor atacuri ruseşti cu rachete şi drone”. Purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a anunţat-o pe X.

UPDATE Dmitro Kuleba: „Ucraina poate colabora cu Donald Trump dacă va deveni următorul preşedinte al Statelor Unite”. Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat că este convins de acest lucru în timpul unui interviu acordat portalului de ştiri ucrainean NV. 

UPDATE Congresul SUA blochează finanţarea militară suplimentară pentru Ucraina, a confirmat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, în cadrul briefing-ului de astăzi, după cum a raportat presa ucraineană. El a garantat, totuşi, că administraţia Biden va continua să sprijine Ucraina. Livrările de arme „sunt forţate să se oprească, a spus Kirby, Preşedintele a semnat ultimul pachet de ajutor pe care aveam autoritatea să-l alocăm. Acum avem nevoie de o nouă lege pentru a continua să acordăm asistenţă Ucrainei”. Cel mai recent pachet, în valoare totală de 250 de milioane de arme de apărare aeriană, artilerie şi muniţie antitanc, a fost anunţat pe 27 decembrie şi va ajunge în Ucraina în următoarele săptămâni, dar „ulterior, în lipsa unor finanţări suplimentare, există nu sunt alte surse magice din care să se bazeze”, potrivit purtătorului de cuvânt, scrie mediafax.ro.

UPDATE Forţele ruse au lansat aseară două atacuri cu rachete asupra Harkovului, în nord-estul Ucrainei, provocând daune infrastructurii civile din centrul oraşului: şeful administraţiei militare a oraşului, Oleg Sinegubov, a anunţat acest lucru pe Telegram, după cum relatează Ukrinform. „Ocupanţii au lovit Harkivul de două ori, cu rachete S-300. Momentan nu sunt victime. Există informaţii despre deteriorarea infrastructurii civile nerezidenţiale din zona centrală a oraşului”, se arată în mesaj. Rusia şi-a intensificat recent atacurile împotriva oraşului ucrainean Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, la doar 30 de kilometri de frontiera ruso-ucraineană.

UPDATE Ministerul de Externe al Franţei a comentat atacul din 30 decembrie asupra oraşului rus Belgorod, afirmând, în cadrul unei conferinţe de presă, că Rusia, în calitate de agresor în război, poartă responsabilitatea pentru victimele civile de pe teritoriul său. Moscova a dat vina pe Ucraina pentru această lovitură, afirmând că 24 de persoane au fost ucise şi peste 100 au fost rănite. Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru atac. „Există un stat agresor, Rusia, care desfăşoară o strategie de teroare prin lovirea deliberată a unor infrastructuri civile esenţiale, încălcând dreptul umanitar internaţional, şi un stat atacat, Ucraina, care acţionează în legitimă apărare, în conformitate cu articolul 51 din Carta Naţiunilor Unite", a declarat un reprezentant al Ministerului francez de Externe.

UPDATE Ucraina va avea nevoie de o finanțare externă de peste 37 de miliarde de dolari în 2024, ceea ce reprezintă cu aproximativ 5 miliarde de dolari mai puțin decât a primit țara de la partenerii străini anul trecut, a declarat premierul Denis Şmîhal, scrie medifax.ro. Veniturile bugetare proprii ale Ucrainei s-au ridicat în 2023 la peste 1.100 de miliarde de Hr (28 de miliarde de dolari) din impozite, taxe şi alte plăţi, iar Kievul creşte în mod constant această cifră, a declarat Şmîhal în cadrul unei şedinţe de guvern. În acelaşi timp, Şmîhal a subliniat că Ucraina se bazează pe "asistenţa stabilă şi în timp util din partea partenerilor internaţionali". În timpul reuniunii, premierul a dezvăluit că guvernul intenţionează să cheltuiască peste 19,69 miliarde de dolari pentru plăţile personalului militar şi peste 6,96 miliarde de dolari pentru achiziţionarea, producţia şi repararea armamentului. Unul dintre obiectivele cheie ale Ucrainei pentru 2024 este creşterea de şase ori a capacităţii de producţie a industriei de apărare, a adăugat el.

Гроза: Молдова потеряла два шанса на вступление в ЕС, нельзя потерять третий
Гроза: Молдова потеряла два шанса на вступление в ЕС, нельзя потерять третий
/ВИДЕО/ В Германии в пожаре сгорела одна из самых современных пожарных частей
/ВИДЕО/ В Германии в пожаре сгорела одна из самых современных пожарных частей
"Среди подозреваемых есть иностранцы". В полиции о вандализме госучреждений Молдовы
"Среди подозреваемых есть иностранцы". В полиции о вандализме госучреждений Молдовы
/ВИДЕО/ Первые заморозки: в Кишиневе начинается отопительный сезон
/ВИДЕО/ Первые заморозки: в Кишиневе начинается отопительный сезон
Россия снова атаковала Украину беспилотниками: в прифронтовых областях повреждены объекты инфраструктуры
Россия снова атаковала Украину беспилотниками: в прифронтовых областях повреждены объекты инфраструктуры

/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie

missing
17 octombrie 2024, ora 23:00

Noul editorial Verde în ochi cu Mariana Rață este despre ziua de duminică, 20 octombrie. În ultimele două luni am fost martori ai unei ample campanii de promovare a minciunilor și de corupere a alegătorilor. Colegii noștri de la Ziarul de Gardă au surprins de minune cum exact funcționează această mașinărie din interior.

În luptă au fost aruncați zeci de milioane de euro, mai mulți politicieni-candidați ghidați din umbră de criminalul Ilan Șor și conserve mai vechi ale Kremlinului. În disperare să păstreze R. Moldova în sfera sa de influență, Rusia a înrolat chiar și preoți în armata sa de propagandiști. Nu a ezitat nicio clipă să amestece credința și cele sfinte în noroiul corupției politice și a partizanatului pentru minciună. Iar asta demonstrează, dincolo de cuvinte, că nu au nimic sfânt în ei.

Miza cea mare a acestor eforturi disperate ale Kremlinului este referendumul. Un referendum care ar putea spune verde-n ochi întregii lumi că cetățenii R. Moldova vor în UE. Nu parte a russkii mir, care seamănă ură, război și dezbinare. Ci parte a lumii civilizate care trăiește de peste jumătate de secol în pace și prosperitate.

În ultimele 6 săptămâni am încercat, prin editorialele Verde-n ochi, să vă arăt, prin probe concrete și date oficiale, cum este viața oamenilor care trăiesc în UE. Cum dincolo de propaganda anti-UE, promovată violent de elitele rusești, copiii și soțiile lor își trăiesc Dolce Vita în țări din Occident. La fel ca și copiii unor candidați din această campanie electorală care se opun integrării europene.

V-am arătat ce pensii au bătrânii din UE, față de cei din R. Moldova sau Rusia. V-am explicat de ce corupții lumii se tem de UE. Și cel mai important, v-am arătat cum UE a susținut financiar dezvoltarea R. Moldova. Reparația drumurilor, școlilor, grădinițelor, spitalelor, dezvoltarea afacerilor și a agriculturii.

În cei peste 30 de ani de independenta, Moldova a primit suport extern în valoare de peste 3,5 miliarde de euro. Asta înseamnă cam 1400 de euro pentru fiecare cetățean al acestei țări. Cel mai important donator care a oferit bani Republicii Moldova a fost  este UE. De aici am primit mai mult de jumătate din toată suma.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană ne-a întins din nou mâna și a anunțat un nou sprijin, fără precedent pentru R. Moldova. Suport financiar de 1,8 miliarde de euro. Această sumă e aproape echivalentul întregului suport oferit de UE R. Moldova în cei 30 de ani de independență. Grație acestor bani, Moldova va putea crește, se va putea dezvolta și în sfârșit va deveni atractivă pentru copiii și nepoții noștri.

Avem o datorie față de generațiile care vin. În primul rând, NU avem dreptul să le furăm viitorul. NU avem dreptul să îl vindem și nici nu avem dreptul să îl tratăm cu nepăsare.

„În UE, dar NU acum” este egal cu nidiodată. În trenul schimbărilor mari trebuie să urci atunci când el ajunge în gara ta. Următoarea cursă ar putea să nu mai fie. Am tot auzit în ultimele luni că referendumul din 20 octombrie  este o luptă între UE și Rusia. Greșit. Aceasta este lupta noastră pentru a ne desprinde de un trecut trist, plin de șantaj, sărăcie și abuz. În 2015, R. Moldova a ratat ocazia să fie povestea de succes a Parteneriatului Estic. Am pierdut ocazia din cauza unor politicieni corupți și avari care erau mai preocupați de propriile interese, decât de cele ale țării. Atunci, șansa noastră era în mâinile lor. 

Astăzi, viitorul nostru e în mâinile noastre. Să avem grijă ce facem cu el. Cel mai important lucru este ca după 20 octombrie să ne putem privi în ochi copii și nepoții și să le putem spune sincer și verde în ochi că am ales ce e mai bun pentru ei. 

/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

15 октября в Кишинев приедут восемь министров иностранных дел
15 октября в Кишинев приедут восемь министров иностранных дел
/ВИДЕО/ В Грозном произошел взрыв на заправке: есть погибшие, среди них дети
/ВИДЕО/ В Грозном произошел взрыв на заправке: есть погибшие, среди них дети
/ВИДЕО/ В Угненах предприятие по чистке ковров модернизировали на средства ЕС
/ВИДЕО/ В Угненах предприятие по чистке ковров модернизировали на средства ЕС
В России выдвинули новое обвинение против Платона: вывел из РФ еще более €450 млн
В России выдвинули новое обвинение против Платона: вывел из РФ еще более €450 млн
Как пророссийские политики в Молдове пытаются поставить знак равенства между "ЕС" и "войной"?
Как пророссийские политики в Молдове пытаются поставить знак равенства между "ЕС" и "войной"?

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.