China se pregătește pentru Anul Nou, pe care îl întâmpină, tradițional, mai târziu decât lumea occidentală, în acest an - pe 10 februarie. În ajunul sărbătorii, milioane de chinezi călătoresc uneori mii de kilometri pentru a se reuni cu familiile lor, fenomen ce a fost numit anterior „cea mai mare migrație umană”.
În unele orașe au fost deja inaugurate instalații luminoase și decorațiuni festive. Unii își decorează casele cu felinare roșii și se roagă pentru a avea noroc în anul ce urmează. Oamenii spun că au depășit în mare parte perioada grea din timpul pandemiei de COVID și sunt pregătiți pentru evenimente frumoase.
„Viața a revenit treptat la normalitate în ultimul an, deși eu a fost nevoită să fac economii. Cu toate acestea, încă mai am multe speranțe în viitor și cred că va fi din ce în ce mai bine. Voi reduce din achizițiile inutile și mă voi mă bucura de viață”.
„Sunt mai predispus să cheltui mai mult și să ies mai mult. Am planuri pentru cheltuieli mari. În acest an al Dragonului, planific să-mi duc copilul în excursii în străinătate”.
În ajunul Anului Nou Chinezesc, pare că ritmul normal al vieții ia o pauză și întreaga atenție se îndreaptă către casă și familie. Chinezii se întorc în locurile natale pentru a sărbători alături de cei dragi, iar gările și aeroporturile sunt aglomerate.
Anul Nou Chinezesc, cunoscut și sub numele de Festivalul Primăverii sau Anul Nou Lunar, este unul dintre cele mai importante evenimente din China și din alte țări din Asia de Est. Tradițional, festivitățile dedicate anului nou încep la mijlocul lunii ianuarie și durează timp de 40 de zile. În cultura chineză, anul care vine va fi al dragonului. Acesta simbolizează puterea, noblețea, onoarea, norocul și succesul, așa că asiaticii au mari așteptări de la anul 2024.