Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1013: Vizită surpriză, soluția lui Zelenski și gluma lui Putin. Kuleba: Lucrurile arată rău pe front

/VIDEO/ Chinezii se pregătesc pentru Anul Nou: Trecerea în Anul Dragonului, celebrată pe 10 februarie

missing
05 februarie 2024, ora 22:13

China se pregătește pentru Anul Nou, pe care îl întâmpină, tradițional, mai târziu decât lumea occidentală, în acest an - pe 10 februarie. În ajunul sărbătorii, milioane de chinezi călătoresc uneori mii de kilometri pentru a se reuni cu familiile lor, fenomen ce a fost numit anterior „cea mai mare migrație umană”. 

În unele orașe au fost deja inaugurate instalații luminoase și decorațiuni festive. Unii își decorează casele cu felinare roșii și se roagă pentru a avea noroc în anul ce urmează. Oamenii spun că au depășit în mare parte perioada grea din timpul pandemiei de COVID și sunt pregătiți pentru evenimente frumoase.

„Viața a revenit treptat la normalitate în ultimul an, deși eu a fost nevoită să fac economii. Cu toate acestea, încă mai am multe speranțe în viitor și cred că va fi din ce în ce mai bine. Voi reduce din achizițiile inutile și mă voi mă bucura de viață”. 

„Sunt mai predispus să cheltui mai mult și să ies mai mult. Am planuri pentru cheltuieli mari. În acest an al Dragonului, planific să-mi duc copilul în excursii în străinătate”.

În ajunul Anului Nou Chinezesc, pare că ritmul normal al vieții ia o pauză și întreaga atenție se îndreaptă către casă și familie. Chinezii se întorc în locurile natale pentru a sărbători alături de cei dragi, iar gările și aeroporturile sunt aglomerate. 

Anul Nou Chinezesc, cunoscut și sub numele de Festivalul Primăverii sau Anul Nou Lunar, este unul dintre cele mai importante evenimente din China și din alte țări din Asia de Est. Tradițional, festivitățile dedicate anului nou încep la mijlocul lunii ianuarie și durează timp de 40 de zile. În cultura chineză, anul care vine va fi al dragonului. Acesta simbolizează puterea, noblețea, onoarea, norocul și succesul, așa că asiaticii au mari așteptări de la anul 2024. 

Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.

/INFOGRAFIC/ Rezultate finale alegeri parlamentare în România: Care partide ajung în Senat și Camera Deputaților
/INFOGRAFIC/ Rezultate finale alegeri parlamentare în România: Care partide ajung în Senat și Camera Deputaților
/VIDEO/ Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
/VIDEO/ Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1013: Vizită surpriză, soluția lui Zelenski și gluma lui Putin. Kuleba: Lucrurile arată rău pe front
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1013: Vizită surpriză, soluția lui Zelenski și gluma lui Putin. Kuleba: Lucrurile arată rău pe front
/EXCLUSIV/ Interviu cu Elena Lasconi la TV8: „Nu putem să închidem ochii. E un context geopolitic extrem de dificil”
/EXCLUSIV/ Interviu cu Elena Lasconi la TV8: „Nu putem să închidem ochii. E un context geopolitic extrem de dificil”
Cum a votat Moldova la alegerile parlamentare din România: Partidul Elenei Lasconi - fruntaș
Cum a votat Moldova la alegerile parlamentare din România: Partidul Elenei Lasconi - fruntaș

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1013: Vizită surpriză, soluția lui Zelenski și gluma lui Putin. Kuleba: Lucrurile arată rău pe front

02 decembrie 2024, ora 23:19

Cancelarul german, Olaf Scholz, a sosit la Kiev pentru discuții cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o vizită care nu a fost anunțată în prealabil din motive de securitate. Oficialul a reafirmat sprijinul continuu al Germaniei pentru Ucraina şi anunțând un ajutor militar suplimentar de 650 de milioane de euro. Vizită marchează prima călătorie a lui Scholz în capitala Ucrainei în doi ani şi jumătate, venind după un apel telefonic avut cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că ţara sa are nevoie de mai multe arme şi garanții de securitate din partea NATO înainte de începerea unor negocieri de pace cu Federația Rusă. Între timp, UE a livrat 1 milion de proiectile în Ucraina, îndeplinind angajamentul, spune Kaja Kallas. SUA exclud posibilitatea returnării armelor nucleare în Ucraina, spune Jake Sullivan, iar Rusia a atacat cu 347 de rachete şi peste 2.500 de drone, scrie Mediafax. Potrivit Statului Major al Ucrainei, Rusia a pierdut 743.920 de trupe în Ucraina de la 24 februarie 2022, inclusiv 1.790 de victime raportate în ultima zi. 

UPDATE „Un candidat nu a fost pe placul autorităţilor şi au decis să repete numărarea voturilor. Asta se întâmplă în România”, a afirmat liderul de la Kremlin făcând trimitere la victoria lui Călin Georgescu şi decizia CCR de a renumăra voturile. Declaraţia sa a dus la o reacţie puternică în sală - care a început să râdă. Este prima declaraţie a lui Putin despre alegerile prezidenţiale din România. Rusia a reacţionat prin alte instituţii până acum. Presa rusă a anunţat la scurt timp după alegeri victoria celui pe care l-au numit "Aliatul Rusiei", scrie Mediafax.

UPDATE Unii dintre soldații nord-coreeni care luptau pentru Rusia au fost deja uciși, a declarat președintele Volodimir Zelensky. Confruntările între trupele nord-coreene și cele ale Kievului au avut loc în regiunea Kursk.

UPDATE Aflat într-o vizită neanunţată la Kiev, cancelarul german Olaf Scholz i-a promis luni preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că Rusia nu îşi va impune condiţiile în faţa Ucrainei în cazul unor negocieri de pace între cele două ţări, informează AFP. „Nimic din ceea ce priveşte Ucraina nu va fi decis fără Ucraina”, a declarat șeful guvernului german, la Kiev, unde a discutat cu preşedintele Zelenski despre perspectiva unor discuţii de pace, dându-i asigurări că Rusia „nu poate dicta pacea” Ucrainei, potrivit Agerpres.

UPDATE Bugetul polonez al Apărării va fi anul acesta de 3,8% din PIB, faţă de 4,1% cât era preconizat iniţial, revizuire determinată de deficitul bugetar, a anunţat luni viceministrul polonez al apărării Pawel Bejda, relatează agenţia EFE.

 

UPDATE Şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto, se află, luni, la Moscova, unde a avut o întrevedere cu vicepremierul Denis Manturov şi poartă discuţii cu omologul său, Serghei Lavrov, el sugerând, în postări pe Facebook, însoţite de imagini, că este într-o „misiune de pace”, notează news.ro.

UPDATE Ministrul german de interne Nancy Faeser a avertizat într-un interviu acordat pentru Handelsblatt în privința unui risc crescut de confruntare directă între Rusia şi NATO, relatează DPA, potrivit Agerpres. Nancy Faeser semnalează că liderul rus Vladimir Putin nu mai are niciun fel de scrupule şi a devenit mai agresiv faţă de statele membre NATO de la lansarea invaziei pe scară largă în Ucraina, la 24 februarie 2022.

UPDATE Rusia a făcut o criză de furie din cauza sprijinului acordat de președintele turc Recep Tayyip Erdogan forțelor rebele din Siria. Rușii se plâng că, după Siria, Crimeea ocupată ar putea fi atacată de Turcia, informează obozrevatel.com. Propaganda rusă îl acuză pe liderul de la Ankara de „trădare” și lansează avertismente precum că Turcia ar putea deveni o amenințare directă pentru Crimeea ocupată, teritoriu luat de Vladimir Putin de la Ucraina, despre care Erdogan a cerut insistent Moscovei să-l returneze Kievului. Evenimentele recente din Siria, în special luptele crâncene din Alep, unde trupele rusești au fost nimicite de forțele pro-turce, au provocat o undă de șoc la Moscova, rușii percepând sprijinul turc pentru rebelii sirieni ca o trădare uriașă.

UPDATE Liderul de la Kremlin Vladimir Putin a promulgat duminică, 1 decembrie, noul buget al Rusiei pentru perioada 2025-2027, care prevede pentru anul viitor o sumă record destinată armatei la aproape trei ani de invazie la scară largă în Ucraina, relatează The Moscow Times. Aproximativ 32,5 la sută din bugetul pentru 2025 - sau 13,5 trilioane de ruble (119 miliarde de euro) - a fost alocat pentru „apărarea națională”. Acest buget este cu 25 la sută mai mare alocat armatei ruse în acest an.

UPDATE Președintele Volodimir Zelenski a declarat că, dacă Ucraina a aderat la NATO în timpul războiului, articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord, care prevede protecția colectivă, ar putea să nu se aplice întregului său teritoriu, scrie Pravda. Președintele a subliniat că Ucraina nu va recunoaște niciodată din punct de vedere juridic nicio ocupație a teritoriilor sale de către Rusia, scrie AlephNews.

UPDATE Președintele Consiliului European, Antonio Costa, și Kaja Kallas, șefa politicii externe a UE, au sosit duminică în capitala ucraineană Kiev, folosind prima zi în noile lor roluri pentru a transmite un mesaj de sprijin pentru Ucraina în războiul cu Rusia, relatează Reuters.

UPDATE Forțele aeriene ale Ucrainei au spus luni dimineață că Rusia a atacat peste noapte cu 110 drone. Din cele 110 drone, forțele aeriene au doborât 52, iar 50 s-au „pierdut”, probabil din cauza războiului electronic, potrivit sursei citate. O dronă încă mai zbura în spațiul aerian ucrainean, iar șase dintre drone s-au îndreptat spre Belarus și Rusia, au adăugat forțele aeriene, potrivit HotNews.

UPDATE Cancelarul german a călătorit cu trenul până în capitala ucraineană. „Ucraina se poate baza pe noi. Spunem ceea ce facem şi facem ceea ce spunem. Pentru a clarifica încă o dată acest lucru, am călătorit la Kiev în această noapte: cu trenul, printr-o ţară care se apără de războiul de agresiune rusesc de peste 1 000 de zile”, a scris Olaf Scholz pe X.

UPDATE Cancelarul german Olaf Scholz a sosit luni la Kiev pentru prima dată în doi ani şi jumătate pentru discuții cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o vizită care nu a fost anunțată în prealabil din rațiuni de securitate, scrie presa germană, citată de Kyiv Independent. 

UPDATE Guvernul Rusiei a decis să ridice interdicţia temporară asupra exportului de benzină pentru majoritatea producătorilor interni, dar să prelungească restricţiile pentru traderii independenți şi revânzători până la 31 ianuarie 2025, transmite Reuters preluat de news.ro.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că, după ce aderarea ţării sale la NATO va deveni o certitudine, Kievul va căuta o încheiere rapidă a războiului contra Rusiei şi recuperarea pe cale diplomatică a teritoriilor sale ocupate de trupele Moscovei, scrie Digi24. Ucraina trebuie să găsească soluții diplomatice pentru a-și recuceri o parte din teritoriile ocupate, a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu pentru Kyodo News publicat luni. El a spus că astfel de măsuri ar putea fi luate în considerare „numai atunci când știm că suntem suficient de puternici”, a declarat el pentru agenția de știri. Zelenski declarat că Donald Trump și echipa sa studiază „planul de victorie” ucrainean și se așteaptă la discuții suplimentare cu aceștia pentru a explica „anumite lucruri mai în detaliu”.

UPDATE Conducerea Rusiei l-a demis pe generalul Serghei Kisel, care a comandat grupul militar al Moscovei în Siria, a informat serviciile de informații militare ale Ucrainei (HUR) la 1 decembrie.

UPDATE În Georgia are loc o tentativă de revoluţie, a declarat duminică fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei condus de actualul şef al statului, Vladimir Putin, în contextul în care în ţara din Caucaz au izbucnit proteste împotriva deciziei guvernului de la Tbilisi de a suspenda discuţiile privind aderarea la Uniunea Europeană, informează Reuters, potrivit Agerpres. Fostul preşedinte rus a scris pe Telegram că Georgia „ia rapid calea Ucrainei, în abisul întunecat”.

UPDATE Fostul ministru ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că Ucraina nu are mijloacele necesare pentru a „întoarce foaia” în război și va pierde dacă va continua așa cum o face acum, relatează Sky News. Kuleba a recunoscut într-un interviu acordat Financial Times că lucrurile „arată rău” pe câmpul de luptă.

UPDATE Serhiy Nadal, şeful comandamentului regional de apărare din Ternopil, a declarat prin intermediul Telegram că, în urma atacului, un incendiu a cuprins mai multe apartamente de la ultimul etaj al unei clădiri de apartamente cu cinci etaje, relateaz[ Reuters preluat de News.ro.

UPDATE Un atac cu drone ruseşti asupra Ternopilului în noaptea de 2 decembrie a provocat un incendiu într-o clădire rezidenţială, soldându-se cu un mort şi trei răniţi, potrivit oficialilor locali, potrivit Mediafax.

UPDATE Cel puţin 25 de persoane au fost ucise, în nord-vestul Siriei, în lovituri aeriene efectuate de guvernul sirian şi de Rusia, a declarat luni dimineaţă serviciul de salvare condus de opoziția siriană, cunoscut sub numele de „Căștile Albe”, relatează Reuters, preluată de News.ro.

UPDATE SUA nu iau în considerare returnarea armelor nucleare la care Ucraina a fost de acord să renunțe conform Memorandumului de la Budapesta, a declarat Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al SUA, într-un interviu din 1 decembrie, potrivit Mediafax.

UPDATE În luna noiembrie, Rusia a lansat un total de 347 de rachete şi peste 2.500 de drone de atac de tip Shahed asupra Ucrainei, a confirmat preşedintele Volodimir Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă pe 1 decembrie, scrie The Kyiv Independent.

/VIDEO/ Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1011: Kievul cere NATO să fie invitată în Alianță. Rusia ar putea relua testele cu armament nuclear
/INFOGRAFIC/ Rezultate finale alegeri parlamentare în România: Care partide ajung în Senat și Camera Deputaților
/INFOGRAFIC/ Rezultate finale alegeri parlamentare în România: Care partide ajung în Senat și Camera Deputaților
/VIDEO/ Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
/VIDEO/ Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
/VIDEO/ Grav accident la Galați: Trei moldoveni au murit. Primele imagini
/VIDEO/ Grav accident la Galați: Trei moldoveni au murit. Primele imagini
/EXCLUSIV/ Interviu cu Elena Lasconi la TV8: „Nu putem să închidem ochii. E un context geopolitic extrem de dificil”
/EXCLUSIV/ Interviu cu Elena Lasconi la TV8: „Nu putem să închidem ochii. E un context geopolitic extrem de dificil”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1009: Alertă în Moldova și atac masiv în Ucraina! Rusia lasă țara vecină în beznă și amenință Vestul
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1009: Alertă în Moldova și atac masiv în Ucraina! Rusia lasă țara vecină în beznă și amenință Vestul

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.